|
יותר מדי [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
|
אנשים המשתמשים בתוספות תזונתיות כדי לשפר את צריכת המינרלים שלהם צורכים למעשה יותר מדי מ"הדבר הטוב" - ואפילו מסתכנים בבעיות בריאותיות.
על-פי מחקר שפורסם בעיתון האמריקני לתזונה רפואית, אנשים המשתמשים בתוספות תזונתיות נוטים גם לצרוך חומרים מזינים רבים יותר מהמזון בהשוואה לאלו שאינם משתמשים בתוספות - כלומר, שהוויטמינים נלקחים על-ידי אותם אנשים שזקוקים להם הכי פחות.
בחלק מהמקרים, אנשים שמשתמשים בתוספות עלולים למעשה להעמיס על הגוף כמות רבה מדי של מינרלים, כמו ברזל, שעלולים לגרום לבעיות בריאות רציניות.
עורכי המחקר, מהמוסד הלאומי לבריאות, הדגישו כי חשוב להשתמש נכון בתוספות התזונתיות, כדי לצרוך את הרמות המומלצות אך לא לעבור אותן.
החוקרים השתמשו בסקרים תזונתיים כדי להעריך את צריכת המינרלים בקרב 8,860 גברים ונשים שהשתתפו בסקר בריאות ממשלתי מקיף בין השנים 2003 ל-2006.
גברים ונשים שדיווחו על שימוש בתוספות תזונתיות שהכילו שמונה מינרלים חשובים - סידן, ברזל, מגנזיום, אבץ, זרחן, נחושת, אשלגן וסלניום - היו בסבירות נמוכה בהרבה לצרוך כמויות לא מספיקות של מינרלים אלו מהמזונות שאכלו, לעומת אנשים שאמרו כי לא השתמשו בתוספות. הקשר היה חזק יותר בקרב נשים, שנטו, יותר מגברים, להשתמש בתוספות מזון.
אנשים שהשתמשו בתוספות, גילו החוקרים, נטו לאכול טוב יותר ולחיות חיים בריאים יותר לעומת אלו שלא השתמשו. נתון נוסף שעלה מן המחקר הוא שצריכת סידן לעתים קרובות הייתה מתחת לרמות המומלצות, גם בקרב אלו שהקפידו על שימוש בתוספות מזון.
כרבע מאלו שהשתמשו בתוספות, ו-71% מאלו שלא, לא צרכו את הרמה היומית המומלצת של סידן - 1,000-800 מיליגרם ביום לגברים בגילאי 51 ויותר ו-1,200-1,000 מיליגרם ביום לנשים בנות אותו גיל. סידן הכרחי לצורך היווצרות בריאה של עצם.
אנשים מבוגרים נטו שלא להגיע לרמות הצריכה המומלצות, אך גם להעלות עליהן, משום שקיימת נטייה לשימוש בתוספות מזון עם ההזדקנות, עובדה שיכולה אולי להסביר מדוע כמעט 16% מהנשים בגילאי 70-51 דיווחו על צריכת סידן יומית שעברה את הגבול העליון המומלץ. כמות רבה מדי של תוספות סידן נמצאה קשורה לאבנים בכליות.
אנשים שהשתמשו בתוספות היו גם בסבירות גבוהה יותר לצרוך כמות מגנזיום ואבץ מעל לרמות הגבוהות המומלצות, למרות שההשלכות הבריאותיות של צריכה גבוהה מדי של מינרלים אלו, אם היו כאלו, אינן ידועות.