אנשים עם נטייה גנטית למחלות לב יכולים להוריד את הסיכון שלהם בעזרת אכילה מרובה של פירות וירקות טריים. אלו ממצאי מחקר חדש.
חמש מנות או יותר צריכות להספיק כדי לבטל את השפעתן המזיקה של גרסאות של גן בכרומוזום 9, שהסברה כי חמישית מהאנשים שמוצאם אירופאי נושאים אותו.
החוקרים גילו כי תזונה בריאה מחלישה את השפעתו של הגן.
החוקרים האמריקנים בדקו יותר מ-27,000 איש לצורך המחקר. הממצאים פורסמו בכתב העת הרפואי "Plos Medicine". המשתתפים הגיעו מכל העולם, כולל אירופה, סין ואמריקה הלטינית.
תוצאות המחקר הראו כי אנשים עם גרסאות של גן 9p21 המעמידות אותם בסיכון גבוה למחלות לב, שהקפידו על תזונה עתירה בירקות ובפירות טריים, היו בסיכון דומה להתקפי לב כמו של אלו שנשאו גרסה שאינה מעמידה אותם בסיכון.
לדברי החוקרים, מאוניברסיטת מקמאסטר, התוצאות תומכות בהמלצות הקיימות לאכול יותר מחמש מנות של פירות או ירקות כדרך לקדם בריאות טובה. הצעד הבא של החוקרים יהיה לגלות כיצד התזונה משפיעה על הגנים.
ממצאי המחקר יכולים לשמש כתזכורת לכך שלמרות שסגנון חיים וגנים יכולים להעלות את הסיכון למחלות לב, הדרך למנוע זאת גם היא חשובה.