|
הישראלים אוהבים ביצים [צילום: משרד החקלאות ופיתוח הכפר]
|
|
|
|
|
ישראלי צורך כ-10 ק"ג דגים וכ-240 ביצים בממוצע בשנה, כאשר לקראת חג הפסח עולה צריכת הדגים הממוצעת ב-75% וצריכת הביצים הממוצעת עולה בכ-10%. כך עולה (יום ד', 28.3.12) מנתונים שפרסם משרד החקלאות.
לפי הנתונים, בחודש ממוצע צורך הישראלי כ-800 גרם דגים, ואילו בחודש חג הפסח נוסקת הצריכה ל-1,400 גרם לאדם בפסח בלבד. מדובר בעלייה של 75% לעומת שאר חודשי השנה, כאשר צריכת דגי קרפיון קופצת פי שניים. באשר ימות השנה, הישראלים מעדיפים לאכול דג אמנון.
צריכת הדגים המקומית לנפש נמוכה מאוד לעומת הצריכה במדינות אחרות, אך יחד עם זאת, צריכת הדגים לא השתנתה לאור המיתון וניתן לייחס זאת, ככל הנראה, למרכיבים הבריאותיים של הדגים. בישראל הצריכה הממוצעת לנפש היא, כאמור, כ-10 ק"ג בשנה, לעומת מדינות הים התיכון שצורכות 20 - 40 ק"ג לנפש, יפן - בה צורכים 60 ק"ג לנפש, וארה"ב, בה צורכים לעומת זאת 6 - 7 ק"ג לנפש לשנה בלבד..
באשר לביצים, בחודש ממוצע צורך הישראלי כ-20 מהן, ואילו בחודש חג הפסח עולה הצריכה בכ-10%, לכ-22 ביצים לאדם בפסח בלבד, שהן כ-70 מיליון ביצים בסך-הכל בתקופת הפסח. בסך-הכל צורך ישראלי מדי שנה כ-240 ביצים.
ישראלים מעדיפים לצרוך ביצים רגילות, בעיקר בגדלים L ו- XL. 98% מהצריכה היא של ביצים רגילות, ו-2% בלבד מצריכת הביצים בישראל היא של ביצי חופש וביצים אורגניות.
בישראל מיוצרות מדי שנה כ-1.8 מיליארד ביצים על-ידי כ-3,000 מגדלים המתגוררים ברובם באזור הצפון. הצריכה המקומית לנפש יחסית גבוהה לעומת הצריכה במדינות אחרות, ישראל נמצאת במקום הרביעי בעולם, אחרי יפן, צרפת וארה"ב. בישראל הצריכה הממוצעת לנפש היא, כאמור, כ-240 ביצים בשנה, לעומת יפן שניצבת בראש הרשימה עם כ-350 ביצים לנפש בשנה.