|   15:07:40
דלג
  איציק וולף  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
תמר פטרוליום: חברה עסקית או בית חרושת לג׳ובים?
כתיבת המומחים
טיפול בתא לחץ: להתחזק בנשימה

כך עובדת השיטה:

מכירת החיסול של דירות עמידר

אחת הדוגמאות הבולטות לאופן שבו משרד השיכון בראשות אורי אריאל מכר דירות המיועדות לדיור ציבורי היא במקום שבו כיהן כראש מועצה המקומית הראשון - בבית אל כפי שפרסמנו ב-News1 כבר בספטמבר - מכר משרד השיכון דירות לישיבה שבראשה עומד הרב מלמד, מרבני מפלגתו של אריאל, בשליש מחיר ערוץ 7 בשליטתו של הרב מלמד פועל כבר שנים רבות מתוך דירות של עמידר
02/01/2015  |   איציק וולף   |   חדשות   |   פרשת בית-אל   |   תגובות
אריאל. המקורבים נהנים [צילום: פלאש 90]

השבוע פורסם בערוץ 2 כי משרד השיכון בהנהגת שר השיכון, אורי אריאל, מוכר עשרות דירות של הדיור הציבורי ללא מכרז לעמותות דתיות שאנשיהן מקורבים לשר אריאל ולבית היהודי.

כבר בחודשים ספטמבר ואוקטובר פרסמנו כאן, ב-News1, את פרטי עסקת מכירת עשרות דירות עמידר לעמותת הישיבה הגבוהה בבית אל. בראש הישיבה עומד הרב זלמן ברוך מלמד, מרבני מפלגת תקומה שבראשה עומד אורי אריאל.

עוד פרסמנו, על סמך מסמכים של משרד השיכון, כי ערוץ 7, גוף התקשורת הימני שמנוהל על-ידי אשתו של הרב מלמד, פועל מתוך דירות של עמידר שהיו אמורות לשמש לדיור ציבורי.

כך עבדה השיטה:

תאריך:  02/01/2015   |   עודכן:  02/01/2015
איציק וולף
הפעילות העסקית של ערוץ 7 - בדיור ציבורי

[צילום: ששון תירם]
מפעילי אתר החדשות של ערוץ 7 מנהלים את הפעילות העסקית של האתר מתוך דירות שנבנו כדיור ציבורי והושכרו להם על-ידי עמידר לצורך מגורים. כך עולה ממסמך שנחשף לראשונה ב-News1.

המסמך המדובר מפרט את כלל הדירות שהושכרו לעמותת סוכת עובדיה, המופעלת בידי אנשי הישיבה הגבוהה בבית אל המפעילים גם את ערוץ 7 כאחת מן הזרועות הכלכליות של קונצרן הישיבה. הוא כולל שבע דירות - שלוש בנות 100 מ"ר וארבע בנות 78 מ"ר - שנמכרו לעמותת סוכת עובדיה במסגרת הסכם פשרה עם חברת עמידר, תמורת 250,418 שקלים לדירה.

מלבדן, כולל המסמך את כל שאר 24 דירות עמידר המוחזקות עד היום בידי העמותה. כל הדירות הללו נמצאות בשתי כתובות: מעגלי הראיה 23 ומעגלי הראיה 25 בבית אל. מדובר בשני קומפלקסים של בניינים - שלושה בניינים בכל קומפלקס. גם כאן, מדובר בדירות שחלקן בנות ארבעה חדרים וחלקן בנות שלושה חדרים, בגדלים בין 81.7 מ"ר ל-95.2 מ"ר. חלק מהדירות הושכרו לסוכת עובדיה בנובמבר 1981, חלקן בפברואר 1982 ואחת מהן הושכרה בנובמבר 1985.

הייעוד והשימוש המוצהר: 'מגורים'

כפי שניתן לראות במסמך המצורף, שהונפק על-ידי משרד הבינוי והשיכון והועבר על ידו ל-News1, היעוד המקורי של הדירות הללו היה 'מגורים' כמו גם השימוש בהן בפועל נכון לספטמבר 2014. עוד מפרט המסמך כי הדירות הושכרו למוסדות ציבור.

אולם בירור קצר מעלה כי בחלק ניכר מהדירות הללו נעשה במשך שנים רבות שימוש שלא למגורים אלא לצרכים עסקיים. כך למשל משמשות דירות בכתובת מעגלי הראיה 25 את המשרדים ואת האולפנים של ערוץ 7, גוף התקשורת העסקי של מוסדות הישיבה בבית אל. מדובר באחד מאתרי האינטרנט המצליחים בציונות הדתית. האתר ממומן, בין היתר, באמצעות פרסומות. לפחות ארבע דירות בכניסה האמצעית של קומפלקס הדירות בכתובת מעגלי הראיה 25, משמשות את אולפני ערוץ 7 ואת משרדי האתר. בקומה התחתונה מצוי משרדה של מנהלת האתר, שולמית מלמד, אשתו של ראש הישיבה הגבוהה בבית אל, זלמן מלמד. כמו-כן, נבנה בסמוך למשרד אולפן שידור. בקומה השנייה נבנו אולפני שידור נוספים ותקליטיה גדולה. בקומה השלישית של המבנה מתנהלת פעילות אתר האינטרנט של הערוץ.

דירה אחרת, בכניסה אחרת בקומפלקס הדירות במעגלי הראיה 25 משמשת את אתר האינטרנט של ערוץ 7 בשפה האנגלית. גם שם הוקם אולפן שידור והוצבו מחשבים רבים שמהם מתנהלת פעילות האתר. בעבר שימשה דירה אחרת באותה כניסה, בקומה העליונה, לפעילות האתר וכמשרד ששימש את האחראי לתקציבי הפרסום של האתר.

באותו קומפלקס דירות ממש, בכניסה הימנית, מתגוררים כבר שנים רבות מנהלת ערוץ 7 ובעלה ראש הישיבה בבית אל. שימוש זה בדירה אינו סותר את ייעודה. אולם שימוש בדירה אחרת באותה כניסה כ'דירת לימוד' של הרב מלמד - סותר גם סותר. מדובר בדירה המכילה את ספריית הקודש של הרב מלמד ואשר בה הוא מקבל את תלמידיו ומעביר להם שיעורים. כל זאת, בדירת דיור ציבורי שהושכרה לצרכי מגורים.

הקריטריונים לזכאות לשכור דיור ציבורי ברורים ביותר ומהם עולה כי חלק ניכר מן המתגוררים ב-24 דירות עמידר שהושכרו לעמותת סוכת עובדיה, ואשר שוכרים את הדירות הללו מן העמותה בהשכרת משנה, כלל אינם זכאים לדיור ציבורי.

וכך נקבע על-פי כללי משרד הבינוי והשיכון - הזכאות לדירה בשכירות בשיכון הציבורי ניתנת לחסרי דירה בלבד אשר עונים על הנתונים הבאים:

  • חסרי דירה

  • רתוקים לכסאות גלגלים שהכנסתם אינה עולה על השכר הממוצע במשק

  • משפחות שלהן שלושה ילדים לפחות ואשר צברי 1,400 נקודות או יותר ואשר במשך 24 החודשים הקודמים למועד הגשת הבקשה התקיימו מקצבת הכנסה מהמוסד לביטוח לאומי או התקיימו מהכנסה וקצבת השלמת הכנסה מהמוסד לביטוח לאומי במשך 12 חודשים שקדמו למועד הגשת הבקשה.

שליטה בזהות הנהנים מהדיור הציבורי
שולמית מלמד [צילום: יוטיוב]

כאמור, במקרה שבו אנו עוסקים, הושכרו הדירות של הדיור הציבורי לעמותה וזו משכירה אותן בהשכרת משנה לאנשים פרטיים על-פי שיקול דעתה. רוב השוכרים, אם לא כולם, קשורים בצורה כזו או אחרת למוסדות הישיבה הגבוהה בבית אל. באופן זה, שולטת עמותה פרטית בדיור הציבורי בבית אל וקובעת מי יהנה ממנו.

להלן פירוט השוכרים [הפרטים על-אודות כתובת המגורים מופיעים באלפון של המועצה המקומית בית אל]. כפי שניתן לראות - כמעט כולם, מלבד משפחה אחת, קשורים אל הישיבה המפעילה את העמותה המחזיקה בעשרות הדירות הציבוריות:

מעגלי הראיה 25:
  • מלמד הרב זלמן ושולמית - ראש הישיבה הגבוהה בבית אל ומנהלת ערוץ 7
  • ערוץ 7
  • אור שניר ומוריה - בוגר הישיבה, מחזור תשנ"ט
  • מילר עודד ומעיין - בוגר הישיבה, מחזור תשס"ז
  • שרעבי אורי ויערה - בוגר הישיבה, מחזור תשס"ב

מעגלי הראיה 23
  • אורלן יצחק ונעמה - בוגר הישיבה, מחזור תשס"ד
  • ברין הרב אליהו וחווה - מלמד בישיבה הגבוהה בית אל
  • גולדשטיין עודד והודיה - בוגר הישיבה, מחזור תשס"ד
  • הלוי נעם ושרה בתיה - בוגר הישיבה, מחזור תשס"ג
  • וסרטייל הרב יאיר ושרה - בוגר הישיבה, מחזור תשנ"ז
  • כהן הרב יעקב והודיה - בוגר הישיבה, מחזור תשנ"ז, מלמד בישיבה הגבוהה
  • עזרן חיים וציונה - בוגר הישיבה, מחזור תשס"א
  • רוזנר אורי ויפית - בוגר הישיבה, מחזור תשס"ג
  • שוורץ הרב חיים אביהו ושושנה - מלמד בישיבה הגבוהה בית אל
  • שרייבר הרב חיים ומוריה - בוגר הישיבה, מחזור תשנ"ז
  • שאער ניר מרדכי ורננה שרה

אמנם ממשרד הבינוי והשיכון נמסר כי בדיקה שנערכה לאחרונה העלתה כי אין ממתינים לדיור ציבורי ביישוב בית אל, אולם לטענת תושבים במועצה המקומית, מכיוון שעד עתה לא נחשפו המיקומים של הדירות השייכות בבית אל לדיור הציבורי, ומאחר שהנושא היה מאופל ולא ידוע לתושבים - לא הוגשו בקשות לזכאות לדיור הציבורי מטעם תושבים פרטיים אשר עומדים בקריטריונים.

משרד השיכון יפעל משפטית

מחברת עמידר נמסר ל-News1 כי בבית אל לא קיימים שוכרים פרטיים המטופלים על-ידי החברה וכי החברה מנהלת בלבד את הדירות עבור המדינה. "עמידר לא מחליטה על נושא איכלוס הדירות ופועלת בכפוף להנחיות משרד הבינוי והשיכון", לשון התגובה.

ממשרד הבינוי והשיכון נמסר כי המשרד תבע את עמותת 'סוכת עובדיה' בגין השימוש בדירות שלא לצרכי מגורים וכי ההליך המשפטי בעניין זה מתנהל בפני בית המשפט המחוזי בירושלים.

"עמדת המשרד היא שפועלים בבית אל כמו בשאר רחבי הארץ, במסגרת משפטית, להוצאת מי שלא צריך להיות בדיור הציבורי מדירות אלה", לשון הודעת דובר המשרד.

פניית News1 לערוץ 7 בבקשה לקבלת תגובה לא נענתה. שולמית מלמד סירבה לשוחח בטלפון עם News1.

עמידר מכרה דירות בשליש מחיר
לעמותה שלא עמדה בהתחייבויותיה

הדירות שמכרה עמידר בשליש מחיר
חברת עמידר מכרה שבע דירות שהיו בבעלותה בשליש מחיר לידי עמותה שקשורה לעברייני שכונת האולפנה בבית אל. מדובר בשבע דירות שנמכרו לעמותת 'סוכת עובדיה' המופעלת בידי אנשי הישיבה הגבוהה בבית אל במחיר של 250,418 שקל לדירה. בין הדירות הללו - שנמכרו במחיר זהה - ארבע דירות בנות 78 מ"ר ושלוש דירות בנות 100 מ"ר.

זאת, בזמן שעל-פי נתוני מכירת הדירות בבית אל בשנת 2013 [המופיעים באתר מדלן] עמד מחירה של דירת 100 מ"ר בעלת 4 חדרים על סכום של כ-730,000 שקל.

דוח עמותת סוכת עובדיה לשנת 2013, אשר אושר בידי העמותה בסוף יוני 2014, כולל סעיף של 'פירוט עסקות במקרקעין בשנת הדין וחשבון'. בסעיף זה מופרטות שתי עסקות: האחת - לרכישת ארבע דירות תמורת 1,001,672 שקלים.

על-פי הדוח, הדירות המדוברות נמצאות בגוש 63574, בחלקה 3040 ובתת חלקה 12. השנייה - לרכישת שלוש דירות תמורת סכום של 751,254 שקלים. הדירות המדוברות נמצאות באותו גוש-חלקה, בתת-חלקה 15.

תביעה ותביעה שכנגד

מדובר בדירות שמכרה עמידר לעמותת סוכת עובדיה במסגרת הסכם פשרה בין שני הצדדים. בשנת 1981 החלה העמותה לשכור מחברת עמידר 31 דירות. בשנת 1988 נערך בין השוכרים מחד-גיסא ובין משרד השיכון וחברת עמידר מאידך-גיסא, הסכם שלפיו ישלמו השוכרים שכר דירה בשיעור 55% מהחיוב, זאת כנגד פעולות אחזקת הנכסים. האחזקה כוללת שיפוץ דירות לאכלוס חוזר, אחזקה שוטפת ואחזקה יסודית של המבנים והדירות.

בשנת 2001 החליט משרד השיכון 'לפטור את עצמו מהשידוך' ולמכור את הדירות לישיבה בבית אל במחיר שומה ובהפחתה של 25%, זאת בתנאי שהדירות תירכשנה כמקשה אחת. העסקה לא יצאה לפועל עקב טענות שהועלו על-ידי אנשי הישיבה. באותה עת הם גם הפסיקו לשלם לעמידר את שכר הדירה בגין הדירות, עקב המחלוקת בנושא הרכישה.

עמידר הגישה תביעה כנגד השוכרים ומן הצד השני, הגישו השוכרים תביעה שכנגד. בית המשפט החל לדון בסוגיה וביקש מהצדדים להגיע להסכמה. בהתאם להסכמה בין הצדדים נקבע כי השוכרים ישלמו שכר דירה שוטף בגין כל הדירות בהתאם לקביעה של חברת עמידר. אנשי עמותת סוכת עובדיה יוכלו לרכוש 7 דירות ובתוספת של כ-60% בגין אי-תשלום שכר הדירה. ממשרד השיכון נמסר ל-News1 כי בפועל שילמו הרוכשים כ-400,000 שקל עבור כל דירה שרכשו. סכום זה כולל את מחיר הדירה שפורט בדוחות העמותה - 250,418 שקלים בתוספת תשלומי שכר הדירה.

מחיר אחיד לדירות בגודל שונה

גורמים במשרד השיכון ציינו כי מאז הפשרה ומכירת הדירות - משלמת הישיבה בבית אל תשלומי שכירות מלאים עבור 24 הדירות האחרות שהיא שוכרת מעמידר. אולם הדוח המילולי שפרסמה העמותה מעלה כי בין הצדדים עדיין קיימים חילוקי דעות. כך נכתב בסעיף ח' של הדוח המילולי: "כנגד העמותה עומדת דרישה כספית מחברת עמידר. העמותה מנהלת משא-ומתן עם עמידר על סכום הדרישה".

גם בחברת עמידר מאשרים את קיום הסכסוך המשפטי שעדיין לא הסתיים: "בין חברת עמידר לעמותת סוכת עובדיה אכן מתנהל הליך משפטי, כך שאנו מנועים להשיב לשאלות הקשורות להליך", לשון תגובת דוברת עמידר שנמסרה ל-News1.

אם כן, למרות אותה דרישה כספית של עמידר שעדיין קיימת על-פי הצהרת אנשי העמותה, מכרה להם עמידר את שבע הדירות בסכומים נמוכים משמעותית ממחירן בשוק.

עוד עולה מנתוני משרד השיכון כי שלוש מהדירות הן בנות ארבעה חדרים ובעלות שטח של 100 מ"ר. ארבע הדירות האחרות הן בנות שלושה חדרים על 78 מ"ר. למרות השוני בגדלים, שאמור לבוא לידי ביטוי בעלות השכירות ובמחיר הנדרש במכירה - קיבלה עמידר עבור כל אחת מאותן דירות סכום זהה.

בעמידר הטילו את האחריות על קביעת המחיר שנגבה מסוכת עובדיה על כתפי משרד הבינוי והשיכון. "עמידר ביצעה את הליך המכר שבמסגרתו דנה ועדת המחירים של משרד הבינוי והשיכון בבקשת העמותה וגם קבעה את מחיר המכירה", לשון תגובת החברה.

"אין גושים כאלה בבית אל"

ניסיון לברר היכן נמצאות אותן דירות שנמכרו לעמותת סוכת עובדיה במסגרת הסכם הפשרה מעלה חשד שהפרטים שנרשמו בדוח אינם מדויקים, בלשון המעטה. בתגובה לפנייה שנעשתה אל המינהל האזרחי בבקשה לקבלת מידע על-אודות המיקום של מספרי הגוש-חלקה שפורטו בדוח העמותה נמסר מן המינהל כי "אין גושים כאלה בבית אל". בירור נוסף העלה כי אותן שבע דירות שנמכרו לסוכת עובדיה נמצאות ברחוב מעגלי הראי"ה 13 וברחוב מי מרום 20 בבית אל.

מדובר בשני מבנים הנמצאים זה בגבו של זה. על-פי נתוני המינהל האזרחי, שני המבנים נמצאים בגוש 4. הבניין שברחוב מעגלי הראי"ה נמצא כולו בחלקה 78 והבניין השני נמצא בחלקו בחלקה 78 ובחלקו בחלקה 232-233. לא ידוע מדוע צוינו בדוח נתונים שונים מן הנתונים האמיתיים.

מרשות התאגידים במשרד המשפטים נמסר בתחילה כי דיווחי העמותה ייבדקו. "לאור הטענות העולות רשות התאגידים, אשר אנו למדים עליהן לראשונה מפנייה זו, בכוונתנו לבדוק את הנושא", לשון התגובה.

בתום בדיקת רשות התאגידים נקבע כי על העמותה להגיש עד לתחילת דצמבר 2014 דוח מילולי מתוקן אשר על פיו ניתן יהיה לזהות את הנכסים. עוד נקבע כי על העמותה להגיש דוח מתוקן שיכלול את סכום ההלוואה שלקחה מבנק טפחות, בצירוף מסמכים מאמתים.

"בתגובתה התנצלה העמותה על טעות הסופר בדוח הכספי וצירפה דוח כספי מתוקן הכולל את סכום ההלוואות מבנק טפחות לשנת 2006 וכן צורפו מסמכים מאמתים לעניין סכום ההלוואות המקוריות ולעניין היתרה ליום 31.12.13. מהמסמכים שצורפו עולה כי הן סכום ההלוואות המקוריות והן היתרה ל-31.12.13 תואמים את הנתונים בדוח הכספי", נכתב בהודעת רו"ח רגינה הלפרין מרשות התאגידים. לדבריה, "לאור תגובת העמותה וצירוף הדוח הכספי המתוקן לא נמצא מקום להמשיך בבדיקה בעניין זה".


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
מכירת החיסול של דירות עמידר
תגובות  [ 13 ] מוצגות   [ 13 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
שחיתות ציבורית
2/01/15 15:14
2
בוץ'
2/01/15 16:42
3
צורי
2/01/15 17:27
4
הסטוריון
2/01/15 19:32
5
פישלזון
2/01/15 19:32
6
בורק
2/01/15 22:00
7
וסההרורי
2/01/15 22:09
 
בורק
3/01/15 09:17
8
פישמן
3/01/15 04:06
9
gigi
3/01/15 16:02
10
ריאלי
5/01/15 07:44
11
בבר
8/01/15 13:23
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  פרשת בית-אל
ראש המועצה המקומית בית אל, שי אלון, הצהיר כי ייאבק נגד הוראת בית המשפט העליון להרוס בתים שנבנו על קרקע בבעלות פלשתינים.
11/12/2014  |  איציק וולף  |   חדשות
בית המשפט העליון קבע כי יש להרוס בתוך חצי שנה מספר מבנים שנבנו בבית אל באופן לא חוקי, על קרקע פלשתינית שנתפסה בתפיסה צבאית. הבנייה, וההליך התכנוני שהוביל אליה נחשפו לראשונה ב-News1. ההחלטה התקבלה על-ידי נשיא בית המשפט העליון, אשר גרוניס, ועל-ידי השופטת (בדימ.) עדנה ארבל. המשנה לנשיא העליון, מרים נאור, נותרה בדעת מיעוט שעל פיה יש לאפשר הסדרה של הבנייה בתוך שנה.
08/09/2014  |  איציק וולף  |   חדשות
המועצה בבית אל העניקה היתרים לא חוקיים לפרויקט הבנייה החדש שבנה יואל צור על קרקע פרטית פלשתינית. לאחרונה הוציא המינהל האזרחי צווי הפסקת עבודה לפרויקט, הממוקם בשכונה הצפונית של בית אל ואשר נבנה תוך פלישה לקרקע הפלשתינית הפרטית.
05/09/2014  |  איציק וולף  |   חדשות
בית המשפט העליון הורה לפרקליט המדינה, עו"ד שי ניצן, לנמק בתוך 60 יום מדוע לא יגיש כתב אישום נגד יואל צור, מיזמי בניית שכונת האולפנה בבית אל. עו"ד ניצן הודיע זה מכבר כי החליט על סגירת התיק הפלילי נגד צור בפרשת האולפנה בנימוק של חוסר עניין לציבור.
30/07/2014  |  איציק וולף  |   חדשות
הוועדה למינוי דיינים תתכנס היום (יום ה', 5.6.14) לראשונה בארבע השנים האחרונות לצורך התחלת דיונים במינוי חמישה דיינים לבית הדין הגדול ו-14 דיינים לבתי הדין האזוריים. מידע שהגיע לידי News1 מעלה חשדות חמורים נגד אחד מן המועמדים שעיקרו - ביצוע עבירות בנייה וניסיון להכשרתן בדיעבד תוך פעולה בניגוד עניינים.
05/06/2014  |  איציק וולף  |   תחקירים
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
ציפי לידר
ציפי לידר
למרבה האירוניה, בתו של פרעה היא שהצילה אותו ובסופו של דבר פרעה בכבודו ובעצמו גידל את משה בארמונו, וסלל את הדרך לגאולה    האדם חושב, והאלוקים צוחק
בעז שפירא
בעז שפירא
איזה מוח חולני יכול להעלות בדעתו לדאוג לתנאי הכליאה של המפלצות? איזה לב אטום ו/או ערל יכול להתעניין בגורלם של הראויים למות בייסורים כעונש על מעשיהם?
רפאל בוכניק
רפאל בוכניק
מאז אסון ה-7 באוקטובר 2023, ניכר כי המושג "הפקרה" נחרת בשיח הציבורי כתיאור מצב המייצג את אשר פקד אותנו ביום המר והנמהר ההוא - קלות הבלתי נסבלת של ייחוס אשמת "הפקרה" לממשלת ישראל
איתן קלינסקי
איתן קלינסקי
לצערי, מנהלי המשא-ומתן לפדיון 133 יהודים, הנמצאים כבר מאה ותשעים יום בגיא ההריגה העזתי, אינם משתחררים מיצר הנקמה
מיכאל מירו
מיכאל מירו
העימות הבלתי פוסק בין מעצמות יכול לעלות לנו כעת ובכלל ביוקר    אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לפעול ללא תיאום, כי אם נעשה זאת נמצא את עצמנו מדממים לבד
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il