היום לפני 201 שנה, נולד בפרנקפורט שבגרמניה היינריך אנרי נסטלה, בן שמיני מבין 14 ילדים.
התפוח לא נפל רחוק מהעץ ונסטלה הצעיר המשיך בדרכו של אביו, והפך לזגג. בגיל 20 עשה הסבה, עבר לשוויץ ולמד רוקחות. הוא השתלב בתעשיית ייצור שמן קנולה וחומץ.
מחצית מ-14 אחיו מתו לפני שהגיעו לבגרות, מה שהניע אותו להתעניין בהפקת מזון לתינוקות. הוא רקח תחליף לחלב-אם, עבור תינוקות שדחו הנקה טבעית או שאמם לא הייתה מסוגלת להניקם. מוצר זה, הראשון מסוגו, זכה להצלחה גדולה באירופה, ובהמשך גרף הצלחה גם בארה"ב.
את תהילת העולם שלו קנה כאשר הפכה חברת "נסטלה" ליצרנית השוקולד הבולטת של תקופתו.