|   15:07:40
דלג
  איתמר לוין  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
כל מה שצריך לדעת על הפסקת הריון
כתיבת המומחים
הוט, בזק, סלקום, פרטנר סיבים - איזו חברה עדיפה לצרכן?

וינשטיין קיבל הכשר מזילבר להפרת כללים <br>

היועץ המשפטי לשעבר השתתף בראיון עם גרסטל לקראת מינויה למרות ההיכרות עימה - באישורה של המשנה שלו משרד המשפטים בולט במינויים בלתי תקינים
24/05/2016  |   איתמר לוין   |   חדשות   |   דוח שנתי 66ג (2016)   |   תגובות
זילבר. שיחת טלפון [צילום: פלאש 90]

אזהרה לנתניהו
המבקר יוסף שפירא מסיים פרק זה באזהרה לבנימין נתניהו: "הרחבה משמעותית של היקף המשרות הבכירות הפטורות ממכרז עלולה לערער את היסודות שעליהם הוקם שירות המדינה בישראל, ועלולה לשנות מהותית את אופיו כשירות ממלכתי, מקצועי ונטול זיקה פוליטית שנשמרת בו ההפרדה בין קובעי המדיניות ובין הסגל המקצועי המממש אותה. אשר על כן, לדעת משרד מבקר המדינה הרחבה משמעותית של מגמת הפטור היא סטייה מהעקרונות שעליהם מושתת שירות המדינה בישראל, ומגלמת בתוכה חשש לגידול בהיקף המינויים הפוליטיים בשירות המדינה".

היכרות ברשות לשיקום האסיר
באוקטובר 2013 יזם מנכ"ל הרשות לשיקום האסיר, יצחק דדון, תהליך לשינוי המבני הארגוני של הרשות. ביוזמתו התקשרה הרשות ללא מכרז עם יועץ, עימו שוחח דדון קודם לכן ושהיה אמור לקבל 260,000-180,000 שקל תמורת עבודתו. הצעתו לא הייתה הנמוכה ביותר מבין היועצים אליהם פנתה הרשות, אך כאמור הוא נבחר למרות זאת ובלא שנומק מדוע הדבר נעשה ללא מכרז. למרות שהיועץ הועסק במשך שנתיים, לא נמצאו ברשות מסמכים המתעדים את תוצרי עבודתו.

היועץ המשפטי לממשלה לשעבר, יהודה וינשטיין, נהג בניגוד לנהלים כאשר השתתף בראיון עם הילה גרסטל בעת בחירתה לנציבת הביקורת על הפרקליטות. וינשטיין קיבל "הכשר" להשתתפות בראיון, למרות היכרותו עם גרסטל, מהמשנה שלו - דינה זילבר. כך מגלה (יום ג', 25.5.16) מבקר המדינה, יוסף שפירא, בדוח השנתי.

על-פי הדוח, בישיבת ועדת האיתור לבחירת נציתב הביקורת על דיווח יהודה וינשטיין, ששימש כיו"ר הוועדה, על קשרי חברות שיש לו עם גרסטל. היא עצמה מסרה למשרד המבקר: "זכור לי מהופעתי בוועדת האיתור כי בתחילת הראיון נאמר מפורשות על-ידי היועץ המשפטי לממשלה כי הוא לא ישתתף בראיון בשל ההיכרות האישית איתי".

הנושא לא הועבר לבחינת היועץ המשפטי של נציבות שירות המדינה, שהוא הגורם המוסמך לבחון אם ישנו חשש לניגוד עניינים ולהנחות את הוועדה כיצד לנהוג. במקום זאת, הוועדה התייעצה בטלפון עם המשנה ליועמ"ש לממשלה, דינה זילבר, והיא הודיעה שאין לפסול את השתתפות וינשטיין, כיוון שהקשר הוא מקצועי. בפרוטוקול ההחלטה לא תועד דבר ההיכרות שעליה דיווח וינשטיין, ולא תועדה התייעצות הוועדה עם זילבר. שפירא מדגיש, כי אין לו טענות כלשהן כלפי גרסטל


שיאן המינויים הזמניים


עוד מגלה הדוח, כי משרד המשפטים בולט במינויים בלתי תקינים. בין היתר, משרד זה הוא המוביל במינויים זמניים - הפוגעים בשוויון בין המתמודדים על מינויי הקבע. ב-2014-2011 נעשו 318 מינויים זמניים למשרות בכירות, ובהם מונו בסך הכול 277 עובדים - כמחצית מהם במשרד המשפטים, שמרבה להשתמש במינויים זמניים, עד כדי פי ארבעה מרוב משרדי הממשלה. במשרד זה אוישו 34% מהמשרות הבכירות במינויים זמניים. המשרד גם הציב "זמנית" 111 פרקליטים, אותם מינה בעצמו מבלי לקבל כנדרש את אישור נציבות שירות המדינה (נש"ם).

נש"ם קבעה עיקרון, לפיו ועדת איתור תקבע את אמות המידה לשם הערכת המועמדים וקבלת החלטה קודם לעיון במסמכי המועמדים. נמצא, כי בארבע ועדות איתור שנוהלו במשרד המשפטים לתפקידים של משפטנים, מהבכירים בשירות המדינה, חרג משרד המשפטים מהעיקרון הזה, באישור נש"ם, ומסר את מסמכי המועמדים לחברי הוועדות, לפני שהן קבעו אמות מידה לאיוש המשרה. בכך סוכלה תכלית העיקרון שנועד להבטיח הליך אוביקטיבי, הוגן ושוויוני.

מקרה נוסף עליו מצביע שפירא: ועדת האיתור למשרה במשרד המשפטים החליטה ביולי 2013 להמליץ לשר המשפטים על אחד המועמדים. יו"ר הוועדה היה מנכ"ל משרד המשפטים דאז, גיא רוטקופף. בפרוטוקול הוועדה חסרו נתונים בסיסיים ופרוצדורליים על המשרה, דרכי פעולתה של הוועדה ושמות מועמדים. כמו-כן, לא צוינו מספר המועמדים, אמות המידה שקבעה הוועדה, רשימת המועמדים, סיכום המידע לגבי כל מועמד ותמצית ההמלצות שהציג כל אחד מהם. למעשה, הכיל הפרוטוקול רק המלצה על שני מועמדים, צוינו בו שמותיהם ותוארו בקצרה ניסיונם התעסוקתי והתרשמות הוועדה מהם.

כשני שלישים מעשרות העובדים שמונו במינוי בפועל לתפקידים בכירים והתמודדו במכרזים שהתפרסמו בשנים 2014-2011 על התפקיד שבו כיהנו, זכו בתפקיד; במשרד האוצר ובמערכת הבריאות זכו כמעט כל העובדים שהיו במינוי זמני. עולה חשש, אומר שפירא, כי מינהל הסגל הבכיר בנש"ם אישר בקשות מבלי שבדק אותן לעומק ומבלי שנימק את החלטותיו. פעולות נש"ם בנושא זה אינן עולות בקנה אחד עם כללי המינהל התקין.


האישור הפסול למועמדת של נתניהו


ביוני 2015 הכריעה ועדת המינויים בנש"ם במועמדותה של יועצת ראש הממשלה, פרח לרנר, לתפקיד מנכ"ל של משרד העלייה והקליטה. לוועדה נמסרה חוות דעתו של היועץ המשפטי בנש"ם, לפיה לרנר לא עונה על דרישת הסף בתחום הניסיון. הוועדה קבעה, כי למועמדת יש זיקה פוליטית לנתניהו, ולכן היה עליה ליישם קריטריונים מחמירים של כשירות, לרבות בחינת ניסיון ניהולי בכיר - אשר לא הוכח. אף על-פי כן החליטה הוועדה לאשר את מינויה של לרנר, בהתאם לעמדתם של שני נציגי הציבור בוועדה ובניגוד לעמדתו של נציב שירות המדינה, משה דיין.

במשרדים מסוימים מידת התחרות במכרזי בכירים, ובייחוד במכרזים פנימיים, היא מועטה, והדבר בא לידי ביטוי במועמדים מועטים שראיינו ועדות הבוחנים. התופעה בולטת במשרדי האוצר והמשפטים ובמערכת הבריאות. ב-63% מהמכרזים הפנימיים במשרד האוצר היה רק מועמד אחד, וכך גם ב-56% מהמכרזים הפומביים של משרד הבריאות.

נש"ם נוהגת להעביר את מסמכי המועמדים לנציג המשרד בוועדת הבוחנים כמה שבועות טרם כינוס הוועדה, ואילו לשאר חברי הוועדה היא מעבירה את המסמכים רק חצי שעה לפני הכינוס. פרק זמן זה אינו מספיק לבחינה מעמיקה של המסמכים, וכן עלולה להיפגע מידת ההוגנות של המכרז כלפי כלל המועמדים.

ועדת שירות המדינה נועדה לשמש כגוף מקצועי-ציבורי המוסמך להחליט או להמליץ על נושאים עקרוניים, מערכתיים ורגישים ובהם הענקת פטורים ממכרזים וקביעת הרכבי ועדות איתור. בשני מקרים התקבלו החלטות ממשלה שיש בהן כדי לפגוע באופן ממשי במעמדה של הוועדה: מינוי עוזי יצחקי ליו"ר מטה הדיור ומינוי אורית פרקש לראש רשות החשמל.


איחורים בעבודות ועדת האיתור


ועדת טירקל, לאישור מינויים בכירים, גיבשה הצעה למתווה פעולה חדש לפיו עליה לקבל כלים נוספים שיסייעו לה לבחון את טוהר המידות של המועמדים, והעבירה אותה באפריל 2013 לראש הממשלה, בנימין נתניהו. אף על-פי שנתניהו הודיע, כי בכוונתו לבחון בעיון את ההמלצות, עד מועד סיום הביקורת לא התקבלה התייחסותו המסכמת למתווה המוצע.

הזמן הממוצע לניהול ועדת איתור בשנים 2014-2013 עמד על יותר משבעה חודשים. בממוצע פרק הזמן שנדרש לעבודת ועדת איתור היה ארוך ב-75%-40% מפרק הזמן שנדרש לצורך בחירת מועמד במכרז לתפקיד בכיר. גם כאן, היו חריגות רבות במינויים במשרד המשפטים, כאשר פרק הזמן לעבודתן של ועדות האיתור לפרקליט המדינה, ראש הרשות למשפט וטכנולוגיה, ראש רשות התאגידים ומשנים ליועץ המשפטי היו ארוכים בפרקי זמן על עד 11 חודשים מזה שנקבע.

שפירא קובע: "על נש"ם לנקוט פעולות מעשיות שיצמצמו באופן ניכר את השימוש במינויים הזמניים ויבטיחו כי מינויים כאלו ייעשו רק בנסיבות מיוחדות שבעטיין היה הכרח למנות אדם לתפקיד, עד עריכת המכרז. יש לפעול מבעוד מועד ובאופן מתוכנן ומושכל לאיוש משרה כדי לא להיקלע למצב של דחיפות והכרח למינוי זמני. על משרד המשפטים, מערכת הבריאות ומשרד האוצר לצמצם מאוד את מספר המינויים הזמניים בקרבם.

"על נציב שירות המדינה ועל ועדת השירות לבחון את כל המשרות הפטורות ממכרז, ולקבוע לכל אחת מהן אם היא עומדת באמות המידה למתן הפטור ומהו המנגנון הנדרש לאיוש המשרה. לאחר מכן, על הנציב להביא את ממצאי הבחינה לפני הממשלה לצורך שינויים, אם יידרשו, לרבות החלה של חובת המכרז על משרות שעל-פי הממצאים אין לפטרן מחובה זו, או החלה של חובת האיוש על סמך המלצה של ועדת איתור".
מינוי עובדים בכירים בשירות המדינה / דוח מבקר המדינה

תאריך:  24/05/2016   |   עודכן:  24/05/2016
איתמר לוין
+משקרים לכם בפנים
19:44 24/05/16  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
גם אם חלק מאמצעי התקשורת יגידו מאה פעם שמבקר המדינה מצא "חשש לפלילים" בפרשת ביביטורס - זה לא יהפוך את השקר לאמת  ▪  שפירא משתמש במילים הללו רק בהודעה לעיתונות, ולא בדוח שלו - שהוא המסמך היחיד המחייב אותו
שפירא. זה לא כתוב [צילום: יצחק הררי, פלאש 90]
נתניהו. במישור האתי [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
+דרושה הכרעה במתכונת בתיהמ"ש המקומיים
16:22 24/05/16  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
שפירא מתריע מפני חשש לפגיעה באי-תלות של בתי משפט אלו, בשל הקשרים הדואליים שלהם עם הנהלת בתי המשפט והרשויות המקומיות  ▪  קורא לבחון אם כולם אכן נחוצים
(40 שנה של בעיות יסוד)
+חגיגת המינויים של ישראל ביתנו
16:21 24/05/16  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
כאשר שלטו סופה לנדבר ועודד פורר במשרד הקליטה, מונו שני פעילים בישראל ביתנו לתפקידים במשרד - תוך התעלמות מניגודי העניינים ומן ההסדרים שנועדו למנוע אותם
(פורר. היכרות קודמת [צילום: משרד הקליטה])
+פתח למרמה ונישול יורשים מצוואות
16:21 24/05/16  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
הרשמים לענייני ירושה סומכים על הצהרות המבקשים, מספר הבדיקות היזומות נמוך ביותר - וכך ניתן לנשל יורשים מן המגיע להם
(107 ימים לאישור [צילום: פלאש 90])
+להפסיק את שפיכת הכספים על הבימה
16:20 24/05/16  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
שפירא קורא להפסיק את הנוהג בו התיאטרון נקלע למשבר, מקבל סיוע ממשלתי ואינו עומד בהתחייבויותיו  ▪  מגלה: התיאטרון לא העביר כספי ניכויים ותשלומים לקופות גמל - דבר המהווה עבירה פלילית
(בלי תוכנית עבודה [צילום: פלאש 90])
+פרשת לאומי - גם בשל מחדלי בנק ישראל
16:20 24/05/16  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
הפיקוח על הבנקים לא קבע מדיניות לביקורת על המתרחש בשלוחות הבנקים בחו"ל, ולא התייחס להשלכות הנובעות משינוי המדיניות בארה"ב בנוגע לסיועם של בנקים לעברייני מס
(ללא בקרה בשלוחות בחו"ל)
+נשיא בצלאל השתמש בכספיה לצרכיו הפרטיים
16:19 24/05/16  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
פרופ' ארנון צוקרמן גם קיבל 570,000 שקל שלא הגיעו לו - ו"בתמורה" הותיר את בצלאל עם גרעון כבד, לאחר שנהג בחוסר אחריות וגרם לאובדן סכומי עתק  ▪  שותף למחדלים: יו"ר הוועד המנהל לשעבר, עו"ד צבי ברק
(צוקרמן. פרק חמור במיוחד [צילום: 102fm])
+60 הרוגים בשנה בתאונות עבודה
16:16 24/05/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
פעילות לא אפקטיבית של המוסד וליקויים בתפקוד המועצה  ▪  ליקויים בחקירת תאונות עבודה  ▪  מחסור ברופאים תעסוקתיים
(50,000 נפגעים בשנה [צילום: AP])
+החגיגה של משפחת יוסף ברבנות
16:16 24/05/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
הרב אברהם יוסף - שאח אחד שלו הוא הראשון לציון ואח אחר עומד בראש בד"ץ פרטי, והוא עצמו חשוד בפלילי - הוסמך בידי הרב דוד לאו כפוסק בלעדי במינהלת השמיטה
(אברהם יוסף. פוסק [צילום: ויקטור מזוז, חדשות 24])
+בנטרול הסיוע הממשלתי: הדסה בקריסה
16:14 24/05/16  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
חגיגת השר"פ נמשכת למרות המגבלות שהוטלו עליו בהסכם ההבראה  ▪  משרדי הבריאות והאוצר לא מיסדו נהלי פיקוח שימנעו משברים דומים בבתי חולים אחרים
(לא עומד ביעדים [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90])
+מצבת העובדים ברשות האוכלוסין אינה הולמת
16:13 24/05/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
עיכוב מתמשך בפעולות להבניית תפקידים ומשרות בתקן הרשות, גרר ליקויים הנוגעים להעסקת כמה קבוצות של עובדים ברשות האוכלוסין וההגירה
(בלי סמנכ"ל למשאבי אנוש)
+חשש לזיוף 5,391 קולות בבחירות האחרונות
16:12 24/05/16  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
זהו מספר ה"מצביעים" ששהו מחוץ לישראל ולא היו בחיים ביום הבחירות  ▪  "חבר מביא חבר": אנשי הנהלת בתי המשפט השתלטו על ועדות הבחירות האיזוריות
(חבר מביא חבר [צילום: חן לאופולד, פלאש 90])
+ביקורת פנימית? לא אצל לנדאו ומיסז'ניקוב
16:12 24/05/16  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
במשך חמש שנים לא הוכנו דוחות ביקורת פנימית במשרד התיירות  ▪  אגף האירוח במשרד פועל בניגוד להוראות חוק המכרזים  ▪  עליית מפלס הכנרת הטביעה את המזרקה
(אפשר היה לחזות מראש [צילום: גילי יערי, פלאש 90])
+כך איבד הביטוח הלאומי 3 מיליארד ש'
16:11 24/05/16  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
המוסד יצר שיטה: הוא אינו מודיע לחלק מהחייבים על חובותיהם, צובר סכומי עתק ואז מוחק אותם  ▪  שפירא מטיל את האחריות על סמנכ"ל הגבייה, יגאל ברזני
(הפרו התחייבות לבית המשפט)
+הבטיחו 24,000 דירות, בונים 3,400
16:10 24/05/16  |  אלעזר לוין   |   לרשימה המלאה
כישלון של 15 שנות התחדשות עירונית: אין מדיניות מסודרת, אין מטה מרכזי, אין בנייה בפריפריה, תוכניות מתפוגגות
(בונים בעיקר במרכז)
+"מעונות הסטודנטים" יקרים מהשוק הפרטי
16:09 24/05/16  |  אלעזר לוין   |   לרשימה המלאה
סטודנט באוניברסיטה העברית משלם 1,520 שקל לחודש במעונות הסטודנטים, לעומת 1,300 שקל לחודש בשוק הפרטי  ▪  רמ"י הבטיחה מגרשים ל-20,000 חדרים, אך עד היום נבנו רק 2,400
(לא כדאי להם [צילום: מרים אלסטר, פלאש 90])
+פינוי כפר שלם יעלה 1.2 מיליארד ש'
16:09 24/05/16  |  אלעזר לוין   |   לרשימה המלאה
רמ"י ועיריית תל אביב הפסיקו את התביעות לפינוי הפולשים, מציעים להם תנאים נדיבים יותר ויותר - אך התושבים עדיין לא מסכימים לפנות את הקרקע שאינה שלהם
(כפר שלם. תקועים [צילום: פלאש 90])
+חיל-האוויר מפגר ב-18 שנים
16:08 24/05/16  |  אריאל י. לוין   |   לרשימה המלאה
החיל לא עדכן במשך פרק זמן זה את יעדי ההיערכות לחלק מהתחמושת  ▪  יעד ההיערכות לתחמושת בזרוע היבשה לא תאם את היעדים שהוגדרו בפקודת העבודה של צה"ל
(לא תקצבו [צילום: עופר צידון, פלאש 90])
+180 תיקים נגד מושבים - אפס תביעות
16:08 24/05/16  |  אלעזר לוין   |   לרשימה המלאה
רשות מקרקעי ישראל מדווחת על פינוי פולשים לקרקעות המדינה, איך אינה מדווחת על המקרים הרבים שבהם אינה עושה דבר, גם בגלל סירוב המשטרה לעזור

(כפר קאסם. המשטרה חששה)
+פיקוח לקוי על מחזיקי חומרים מסוכנים
16:07 24/05/16  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
כ-200 מן העוסקים בחומרים מסוכנים עושים זאת ללא היתר בתוקף  ▪  המשרד להגנת הסביבה לא מבצע בדיקות פתע למחזיקי ההיתרים
(דליפת חומרים מסוכנים בכביש 1 [צילום: משה גלבשטיין, תיעוד מבצעי מד"א])
+מנכ"ל משרד החקלאות לשעבר הסתיר עסקים
16:07 24/05/16  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
רמי כהן לא דיווח על החזקותיו בחברה פרטית ועל עבודתו בעבר בחברה אחרת שאיתה חתם המשרד על הסכם  ▪  גם בכירים אחרים במשרד לא גילו פרטים חיוניים
(כהן. לשקול צעדים [צילום: סיגל שגב])
+כשלונות במאבק ב-BDS ובסיכול העוינות
16:06 24/05/16  |  אריאל י. לוין   |   לרשימה המלאה
למשרד החוץ אין אסטרטגיה ותיאום עם דובר צה"ל, והמשרד לנושאים אסטרטגיים אינו מנצל את התקציבים שהועמדו לרשותו
(אין מדדים [צילום: AP/Amr Nabil, File])
+לא ידוע האם הוראות מנכ"ל רפאל קוימו
16:05 24/05/16  |  אריאל י. לוין   |   לרשימה המלאה
הסיבה: העדר תיעוד של ההחלטות  ▪  יו"ר החברה לא הגיש דוחות כנדרש בחוק  ▪  רותם תעשיות רכשה חברה ב-5.4 מיליון שקל ללא אישור הדירקטוריון

(יערי. אין תיעוד)
+רושמים דוחות בלי להכיר את החוק
16:04 24/05/16  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
חלק ניכר מהמתנדבים המוסמכים לרשום דוחות תנועה אינם בקיאים בחוק הרלוונטי  ▪  העדר מדים מנע גיוס מתנדבים בזמן מבצע צוק איתן
([צילום: איתמר לוין])
+בשבע שנים הוסדרו רק 3% מהקרקעות
16:04 24/05/16  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
הרשות להסדרת ההתיישבות הבדואית בנגב לא התקדמה כמתוכנן בהסדרת הבעלויות על הקרקעות  ▪  אדמות שהוסדרו אינן בתחומי היישובים המוכרים  ▪  המדינה לא התקינה תשתיות ביוב ומים ביישובים המוכרים
([צילום: הדס פרוש, פלאש 90])
+תמיכות לפי הוראות פעילי הבית היהודי
16:03 24/05/16  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
משרד האוצר העביר מיליוני שקלים לעמותות לפי פניותיהם של ישראל מלאכי, שהיה אז עוזרו של השר אורי אריאל, ושל צבי צויבל - גם הוא פעיל בבית היהודי
(חינוך יהודי למתגייסים [צילום: פלאש 90])
+הצ'יינג'ים - כר פורה לפעילות פלילית
16:03 24/05/16  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
גורמי פשיעה מקימים צ'יינג'ים כדרך להלבנת הון ומשתמשים בהם לצרכיהם  ▪  העדר חקיקה מספקת עלול להפוך את ישראל לכר נרחב להלבנות הון
(פיקוח לקוי [צילום אילוסטרציה])
+רישום לקוי של נכסים בלתי-מוחשיים
16:02 24/05/16  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
למרות שהמדינה משקיעה מאות מילוני שקלים בנכסים בלתי-מוחשיים, ששוויים עשוי להגיע למיליארדי שקלים, אין רישום חשבונאי תקין שלהם
(עבאדי-בויאנג'ו. נושאת באחריות [צילום: פלאש 90])
+הפעלת יתר של סוכנים קטינים
16:02 24/05/16  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
בניגוד להצהרתה ולכללים המחייבים: המשטרה מפעילה סוכנים קטינים לאכיפת איסור מכירת אלכוהול  ▪  בני נוער עוקפים באינטרנט את האיסור לרכוש אלכוהול
([צילום: קובי גדעון, פלאש 90])
+דרושה תוכנית אסטרטגית לשילוב הערבים בעבודה
16:01 24/05/16  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
הקצאת 3.7 מיליארד שקל לאורך מספר שנים לא הספיקה  ▪  ייצוג נמוך ביותר לערבים בחברות ממשלתיות ובתאגידים סטטוטוריים
(חסמים לתעסוקה [צילום: AP])
+מפעלי ים המלח מרוויחים מעיכוב הקציר
16:00 24/05/16  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
הקציר - שנועד לפתור את סכנת הצפת בתי המלון - יתחיל לכל המוקדם בשנה הבאה, והקמת התשתיות תסתיים באיחור של לפחות שמונה שנים  ▪  משרדי האוצר והתיירות כשלו בפיקוחם על הפרויקט
(הממשלה לא עודכנה)
+הבכיר עדיאל שמרון התעלם מעבירות
16:00 24/05/16  |  אלעזר לוין   |   לרשימה המלאה
עדיאל שמרון, מועמד מוביל לתפקיד מנהל הרשות, התעלם מפניית עיריית ראשון לציון בנוגע לכריית חול ענקית ובלתי חוקית בקרקעות השייכות למדינה
(שמרון. שתק)
+רשומות אלקטרוניות אבדו - כנראה לעד
15:59 24/05/16  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
ארכיון המדינה עדיין לא מצליח להתמודד עם מהפכת הדיגיטציה, וגם שימור מסמכי הנייר לוקה בחסר  ▪  יחסי עבודה עכורים עד כדי חוסר אמון בין הגנז לבין חלק מהעובדים
(לא מפקח על משרדי הממשלה)
+ביורוקרטיה ופיקוח מבוזר מייקרים המזון
15:59 24/05/16  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
למעבדות לבריאות הציבור ולמעבדות הפרטיות אין יכולת לבדוק האם במוצר מזון כלשהו יש חיידקים ורכיבי מזון שחלקם מסוכנים ואפילו מסרטנים
([צילום: יעקב נעמי / פלאש 90])
+לא נמצא מימון כפול לטיסות;
אין ראיות לעבירות פליליות
15:58 24/05/16  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
שפירא העביר אשתקד לווינשטיין חומרים בנוגע לנסיעותיו של נתניהו לחו"ל בהיותו שר האוצר  ▪  אומר שנתניהו נהג כמו שרים אחרים בעניין מימון חיצוני לנסיעות, אך היה עליו להקפיד להימנע מחשש לניגוד עניינים ועבירה על חוק המתנות
שפירא. לפני 13 שנים [צילום: פלאש 90]
נתניהו. להקפיד יותר [צילום: פלאש 90]
+חברי מועצת הרשות השנייה לא באים
15:57 24/05/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
90% מההתרמות ברדיו האזורי לשתי עמותות  ▪  הפרות כללים של שדרנים ותחנות לא טופלו כראוי  ▪  ישיבות בהרכבים חסרים, השתהות באיוש תפקידים וההערות ליו"ר מדז'יבוז'
(מדז'יבוז'. פגישות מחוץ לירושלים [צילום: יח"צ])
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
וינשטיין קיבל הכשר מזילבר להפרת כללים
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
כפי שטענו כל הזמן
24/05/16 18:17
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  מבקר המדינה
זה שנים מספר פועלת הרשות השנייה בצל חילופי מנכ"לים תכופים וחסר ממושך בבעלי תפקידים בכירים, לרבות מבקר פנימי, המהווה שומר סף, אולם היא אינה עושה די לאיוש התפקידים, דבר שגורם בין היתר לכמה כשלים בפעולותיה. כך קובע (יום ג', 24.5.16) מבקר המדינה, יוסף שפירא.
24/05/2016  |  עידן יוסף  |   חדשות
ידיעות אחרונות הפר בצורה בוטה (יום ג', 24.5.16) את החוק, בפרסמו קטעים ואף ציטוטים ישירים מתוך הדוח השנתי של מבקר המדינה, יוסף שפירא. לצד זאת עולים סימני שאלה משמעותיים על התנהלותם של שפירא ומשרדו סביב פרסום הדוח בפרשת ביביטורס, תוך שעולה החשש שגורמים אינטרסנטיים עושים שימוש במבקר ובמשרדו לצורך ניגוח פוליטי ואישי של בנימין נתניהו ורעייתו שרה נתניהו.
24/05/2016  |  איתמר לוין  |   חדשות
בבסיס דיני ההוצל"פ מונחות שתי תכליות 'לעוּמתיוֹת' הדורשות איזון מתמיד: האחת - לסייע לזוכה לגבות את חובו במהירות; והשנייה - להגן על החייב, זה אשר נפתח נגדו תיק הוצל"פ ואשר בגלל מצבו הכלכלי אינו יכול לעמוד בתשלום החוב. מכאן מובן, שיש לשמור על כבוד האדם (החייב) וחירותו, כפי שהם משתקפים בחוק ובפסקי הדין של בית המשפט העליון.
22/05/2016  |  נסים עוג'ר  |   מאמרים
יועץ מבקר המדינה לשעבר לענייני שחיתות, ד"ר מאיר גלבוע, טוען כי מבקרי המדינה מתייחסים אל חושפי שחיתויות כאל שותפים לדבר עבירה ולא כאל גורמים חיוביים.
18/05/2016  |  איציק וולף  |   חדשות
מבקר המדינה, יוסף שפירא, מבקש (יום א', 8.5.16) מהיועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, לחקור את הדלפת טיוטת הדוח שלו על תפקוד הקבינט במבצע צוק איתן.
08/05/2016  |  איתמר לוין  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
עדנה ויג
עדנה ויג
משוררים רואים בשירה דרך לבטא את הדיוקן העצמי שלהם ואת חלומם    כאן המשורר מבטא זאת כבר מראשיתו כעוּבּר, שגדל להיות משורר
עידן יוסף
עידן יוסף
כלי תקשורת מסוימים נוהגים לנגח את חברי הכנסת של הקואליציה ואת הממשלה, תוך התעלמות מההקשר הרחב והתמקדות באירועים זניחים    דיווחים מוטים אלה מתעלמים מעבודתן החשובה של ועדות הכנסת בנו...
דרור אידר
דרור אידר
גרורותיה של אירן מעסיקות אותנו, בעוד שהמשטר בטהרן מחכך ידיו בהנאה, כמעט ללא פגע, ועל הדרך ממשיך את תוכנית הגרעין בחסות המהומה
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il