אני הולך לתקן את העולם ספר לילדים בגילאי 6-5 בהוצאת קלסי קלטת. מסדרת "ארון הספרים של יהודה אטלס". מאת סוזי מורגנשטרן, בתרגום לחרוזים של יהודה אטלס ואיורים של ג'יאנג הונג שן, ספר בפורמט גדול עם ציורים מרשימים.
ספר לילדים שגילו את השאלה הנצחית: "מה אעשה לכשאהיה גדול", ילדים בגיל הנפלא שבו הם רוצים להציל את העולם ולשנותו. זה הגיל שבו הם מאמינים בכל ליבם בגיבורי-על, בטובים שמנצחים את הרעים וביכולתם להשתתף בשינוי העולם לטובה.
לילדים שכבר יודעים שהעולם לא מושלם ושיש בו אי-צדק וכאב ומחפשים את הדרך הילדותית, התמימה לשפר את מצב העולם. לרפא את החולים (בעזרת גלידה וניל), לגרש את הרעים, בכוחה של המילה, להפוך אויבים לידידים, לעצור שטפונות וסערות, להעניק שמלות של נסיכות לילדות עניות. ולהעניק לחם ענקי וטעים-טעים לכל רעבי העולם.
- מחיר: 78 שקלים. מתנה לחגים לילדים ולנכדים.
365 יום בלי תירוצים מאת ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית. בהוצאת כנרת.
גם אם אנחנו חושבים שכבר שמענו וקראנו הכל על תזונה בריאה, ובעיקר אם אנחנו לא בטוחים שקראנו ולמדנו כבר הכל, ליאורה חוברה כתבה למעננו ספר מפורט בן 380 עמודים על תזונה בריאה. בין השאר היא מחלקת את התזונה הנכונה לפי עונות השנה, סוגי תיאבון, דרישות הגוף ועוד. היא מציעה תפריטים "נכונים" לחגי ישראל בהם אפשר לבשל ולאכול לפי המסורת בלי להוסיף קילוגרמים שאי-אפשר להיפטר מהם עד החג הבא.
חוברה מאמינה בדיאטת הים התיכון - שילוב של ירקות פירות, דגנים, בשר ודגים, שמן זית ולחמים מלאים. היא מציעה בספר שלל מתכוני בישול ואפייה, סלטים, פשטידות וקישים.
היא מציידת אותנו בתרופות סבתא ובמתכוני בריאות שידעו אותם בכל התרבויות ובכל הזמנים. על יתרונותיו של מיץ הרימון, על תרומתם של האגוזים לבריאותנו, על תרומת השום לגוף, וגם למי אסור לאכול שום (לנשים בהריון, לנשים הסובלות מתסמיני גיל המעבר, לבעלי בעיות עיכול וכולי).
חוברה סופרת עבורנו קלוריות של ארוחה במסעדות שונות ומדריכה אותנו בבחירת המנות. היא מגוננת עלינו בעצות חכמות על מזון בריא, רב מינרלים, ויטמינים וערכים תזונתיים, ומנסה למנוע מאתנו לזלול בסופי שבוע. פרק מיוחד מוקדש למזון של ילדים ומתבגרים, וטבלאות מצוירות מלוות אותנו במהלך החגים וסעודות הקלוריות. ספר גדוש ידע וניסיון.
יום חופש מאת חגית אברון, בהוצאת כנרת.
ספר מתנה מובהק. צילומים ומרהיבים ומסלולי טיולים ברחבי ישראל. מקומות קסומים, צימרים, מסעדות, מקומות בהם תוכלו לרכב, לקבל טיפולי ספא, להתרחק מסביבת השגרה, להכיר תרבויות (של דרוזים, שכונות חרדיות בירושלים וכולי), לאכול בשלל מסעדות ולטעום שלל מאכלים משמחי עין, אף וחיך.
המחברת, חגית אברון, היא כתבת האוכל של עיתון גלובס ומחברת של ספרים אחרים, והצלמת, חגית גלבר, צלמת של הנשיונל ג'יאוגרפיק, יצרו ספר שהקריאה בו היא טיול. פרקים מתוך הספר עוסקים ב: יום חופש ביפו, טיול ואוכל באבו גוש והסביבה, ביקור בעין כרם, יום חופש בשוק הפשפשים, יום חופש במושבת הטמפלרים בתל אביב, יום חופש ברחובות תל אביב, טיולים בצפון הארץ ובנגב עם דגש על מיני מאפה, לחמים, יינות ושאר מטעמים, נופי טבע ונופי-אנוש.
שלום לך, עצבות מאת פרנסואז סאגאן. הוצאה מחודשת בעברית של ספרה הראשון של הסופרת, Bonjour Tristesse, בהוצאת אחוזת בית עם הערות לספר מאת שלומציון קינן (בתו של עמוס קינן) והסופרת נורית גרץ.
את הספר של סאגאן קראתי בבית הספר התיכון. גם אז כמו היום קראתיו ב"מכה אחת" (בזמן השיעורים, בכיתה, עם הספר על הברכיים). עכשיו קראתי אותו מאתמול להיום והרגשתי את ההזדהות עם בת ה-17, הפריסאית משנת 1954. פרנוסאז סאגאן הייתה כשרון חדש וצעיר והצלחה מסחררת בכל השפות באותה תקופה. היא המשיכה לכתוב וכמעט כל ספר שלה הפך לסרט (אחד מספריה, ”האם את אוהבת את ברהמס?", הפך לסרט מצליח עם איו מונטן ואינגריד ברגמן). סאגאן לא ירדה מהכותרות מגיל 17 (אז נישאה למוציא לאור של ספר הנעורים שלה, מבוגר בגיל אביה. ועד גיל 28 הספיקה להתגרש פעמיים) בשל ספריה כמו בשל חייה הסוערים.
הכתיבה של סאגאן נכתבת ללא מאמץ ונקראת בבליעה אחת. בגרות הכתיבה שלה מפתיעה, וכן בגרות ההסתכלות שלה על החיים, האהבה, התשוקה, התככים ויחסי האנוש.