|   15:07:40
דלג
  משה כהן  
עורך דין, פובליציסט
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
כל מה שצריך לדעת על הפסקת הריון
כתיבת המומחים
פיצוי על אובדן כושר עבודה בשל מחלת כליות תורשתית? יש דבר כזה!

מחאת הנייר הכתוב

ירידת אמון הציבור במערכת בתי המשפט היא סיבה לחשבון נפש אך השופטים חשבו כי זו סיבה לקלישאות בדבר "אמון הציבור בבתי המשפט"
02/02/2010  |   משה כהן   |   מאמרים   |   תגובות
אמון הציבור אינו נבנה בססמאות על "אמון הציבור". הוא נרכש בהגינות, בצדק וביושר. היכן אלו?

מבנים מסוכנים או פסקי דין מסוכנים?
ענבל בר-און
בית המשפט קבע כי עניים שאין להם לחם יאכלו עוגות * או במילים אחרות - אם אין להם כסף אז שייקחו הלוואות * וכך, כאשר יפלו לרשת הליכי ההוצל"פ יזכו לראות שנית את אולם בית המשפט * עניים על דוכן הנאשמים
לרשימה המלאה

מערכת בתי המשפט נגד האזרח הקטן
ענבל בר-און
מעשה בית דין קובע כי אדם שלא העלה טענה בזמן אמת מושתק מלהעלותה כעת בדיון המשפטי * ומה אם מערכת בתי המשפט היא זו שחסמה אותו מלהעלות טענה 'בהזדמנות הראשונה', למשל על-ידי הטלת הוצאות בלתי סבירות?
לרשימה המלאה

בג"צ מחריב את המדינה
יוסי בלום הלוי
החל בהינתקות, המשך בהתרת רצח יהודים בכביש 443 וכלה באימוץ אידיאולגיית ברק - מכלה הבג"צ, בעינויים קשים, את ישראל
לרשימה המלאה

כך מנפנפף בית המשפט את הבאים בשעריו
ד"ר אברהם בן-עזרא
האזרח יחשוב פעמיים בטרם יחליט להגיע עם הבעיה שלו אל בית המשפט, שכן ספק האם הצדק שעמו יגרום גם לתוצאות מתאימות ורב הסיכוי כי למרות צדקתו הוא יצא מן העניין בשן ועין ולא יבוא על שלו בתום הדיונים
לרשימה המלאה

מסתבר: ל"בית המשפט" אין רגשות
ענבל בר-און
השופטת דורית ביניש קבעה כי היכרות שנסתיימה לפני כ-15 שנה אינה היכרות המקימה חשש למשוא פנים * ובכלל, מי כמונו אובייקטיבים השופטים * אמת או מניפולציה?
לרשימה המלאה

בית המשפט ידון בתביעה המאשימה שופט ברשלנות
ענבל בר-און
לפי החוק, לא ניתן לתבוע שופט בנזיקין, אלא רק את המדינה כשולחתו * ובכל זאת, באופן כזה יתאפשר דיון 'בדלת האחורית' בפעילותו השיפוטית * המקרים אשר מאפשרים הגשת תביעה שכזו הם נדירים ביותר * ובכל זאת, בית המשפט פתח את הדלת לדיון
לרשימה המלאה

האם ניתן לתבוע שופט בגין רשלנות?
ענבל בר-און
הגם שזו משאת נפש של רבים, לשופטים מוקנית חסינות מפני תביעות נזיקין * בשנת 2000 נפרץ טיפין טיפין הסדק * בפסק הדין בעניין פרידמן נקבע כי במקרים נדירים ביותר ניתן להגיש תביעה ברשלנות כנגד שופט
לרשימה המלאה

אפשרות תביעה נגד מומחה מטעם בית המשפט
ד"ר אברהם בן-עזרא
הערכותיהם של מומחים רבים המתמנים על-ידי בתי המשפט אינן נכונות והדבר מתגלה כאשר באים לבצע את התיקון הלכה למעשה על-פי שיטתם, כפי שהותוותה בחוות דעתם * פתאום מתברר כי הפתרון שהועדף על-ידי המומחה לא מהווה כלל תרופה לבעיה, והמחיר רחוק ממה שנרשם
לרשימה המלאה

כך ביטל בג"צ חוקים לא חוקתיים
ענבל בר-און
לבג"צ דימוי ציבורי של 'מתערב בפעולות הכנסת' * בפועל במשך 17 שנה, מאז היחקק חוקי היסוד, בוטלו אך ורק חמישה סעיפי חוק שנמצאו סותרים את חוקי היסוד * לקרוא ולשפוט * מאמר שישי בסדרה
לרשימה המלאה

מדוע שונאים כל-כך את בית המשפט העליון
ענבל בר-און
יובל אלבשן, במאמרו - מסביר את תהליך הפיחות של אמון הציבור במערכת בתי המשפט * לשיטתו, בית המשפט העליון הפך לדוברו של המעמד הבינוני, במסגרת 'מיסחור, מגזור והפרטת' כל רשויות המדינה * כולל ולרבות - בית המשפט העליון
לרשימה המלאה

זה מכבר אמרנו כי מערכת בתי המשפט בישראל, נתונה מזה זמן רב בפשיטת רגל ערכית, מוסרית ולכך קיימת הוכחה מופתית בנתונים האמפיריים המתקבלים מידי שנה על-ידי סוקרים מקצועיים בלתי תלויים, על אובדן אמון הציבור בשופטים ובהתנהלות בתי המשפט. בכיריה, החל מאהרן ברק וממשיכתו הגב' דורית ביניש, הולכים כסומים, אוטמים אוזניהם ומכסים עיניהם וממאנים לראות את הכתובת על הקיר, לשמוע את הקולות, להקשיב לביקורת מבפנים ומבחוץ, ולפקוח עיניהם ממחאת הנייר הכתוב.

האם ברק וביניש עצרו לרגע במחשבותיהם, וניסו לחשוב למה כ-70% מהציבור רואה בשופטי ישראל כמקדמי אינטרסים אישיים, מושחתים, נעדרי אמינות, בעלי שררה, לא מתאימים לתפקיד, ומקבלי שכר גבוה ללא הצדקה? התשובה, לכך שלילית .

מה כן עשו, חיפשו ומצאו תירוצים כגון "הציבור ממשיך לפקוד את בתי המשפט", "הביקורת היא מקומץ אנשים המבקשים לפגוע ברשות השופטת", "הסקרים משקרים".

מה עוד עשו, גייסו את כל כוחותיהם, תוך שימוש במשאבי ציבור יקרים, לרבות את שירות הביטחון הכללי, משטרת ישראל, פרקליטות המדינה, לשכת עורכי הדין, שופטים, שרי ממשלה, חברי כנסת, מועצת העיתונות וכל צינור מזרים מידע דומה, על-מנת להשתיק את מקורות הביקורות.

האם פעולות ברק וביניש הנ"ל, החלישו את דעת הציבור? התשובה ידועה לכל. אמון הציבור במערכת המשפט בישראל ממשיך לצלול מטה גם אם בינתיים בכירי מערכת המשפט בישראל הספיקו "להרוג את השליח". דבר אחד ברור ושריר, יקום ויחיה "שליח" אחר אשר יזעק את זעקת הציבור ויאמר "שופטים מושחתים נמאסתם".

מתקופת נשיאותו של אהרן ברק חושך ועננה ירדה על מערכת המשפט בישראל. שופטים התמנו לתפקידם על בסיס קשרים ולא כישורים בשיטת חבר מביא חבר, החלה תופעה שלילית של האדרת בעלי הון מקורבים לשופטים תוך פגיעה בשכבות החלשות וחסרי האמצעים.

שכר השופטים הוגדל ללא יחס נכון לתפוקת עבודתו של השופט והשכר הממוצע במשק. כיום שופט מתחיל משתכר כ-35,000 ש"חבחודש בתוספת הטבות מיוחדות הנאמדות בכ-15,000 ש"חבחודש. שופט בעל ותק של כ-5 שנים עשוי להגיע לשכר של 40,000 ש"חבחודש בתוספת הטבות מיוחדות הנאמדות בכ-25,000 ש"חבחודש, כאשר בפועל השופט מקדיש לצורך עבודתו הן בביתו והן בבית המשפט פחות מ-150 שעות בשנה בלי להפחית את השבתון, ימי מחלות ואירועים שונים. חשוב לזכור כי שופטים אינם עובדים בימי שישי, שבת, חגים, פגרות פסח, סוכות ( כ-15 ימים ) ופגרת הקיץ ( מ-15.7 עד 1.9 ) חופשות שבועיות ( 40 ימים ), השתלמויות ( 20 ימים לפחות ), שבתון ( 3 חודשים ויותר ), מחלות, ועוד.

שלא יספרו לציבור כי יש עומס בבתי המשפט עקב כמות תיקים גדולה ושלא יספרו לנו כי השופטים עובדים על תיקים בביתם בזמנם הפנוי, בחופשות ובפגרות. העומס בבתי המשפט אכן קיים ברם הסיבה לקיומו נעוצה בשתי עילות עיקריות, האחת, כאמור שיעור הזמן הנמוך לו מקדיש השופט לטיפולו בתיק מסויים, פחות מ-150 ימים בשנה ללא הפחתה של ימי מחלה, שבתון וסיבות אחרות. השניה, הנה איכותו המנטלית הנמוכה של השופט בישראל. בחודש מאי 2007 פורסם על-ידי המרכז לניהול ומדיניות ציבורית באוניברסיטת חיפה דוח מסכם בדבר מחקר שנעשה על העומס בבתי המשפט . כותרת הדוח "העומס על מערכות משפט : ניתוח השוואתי של 17 מדינות". [קישור] המחקר הוזמן על-ידי מנהל בתי המשפט וככל הנראה מטעם זה לא כלל המחקר ניתוח השפעת כישורי השופט על העומס. מהסקרים שנעשו עד היום עולה כי למעלה מ-60% מהשופטים המכהנים בפועל במערכות המשפט בישראל אינם ראויים לשיפוט .

עיקרון אי התלות השיפוטית קיבל מימד חדש על פיו שופטים פיתחו אי תלות שיפוטית בחוק, באתיקה השיפוטית ובכללי הצדק הטבעי. שופטים מעבירים ביניהם מסרים גלויים וברמזים ואומרים לחבריהם כיצד עליהם לפסוק ולגזור את הדין אף שאינם בקיאים כל צורכם בתיק עליו נתנו דעתם. שופטים אינם חוששים ממרות הדין שכן אין כל מרות על מי שאינו כפוף למרות כלשהי בודאי לא מרות הדין שאינה משפיעה על פעולותיו לטוב או לרע. אדרבא, נוצר מצב מגוחך וחסר הגיון על פיו שופט מקודם בתפקידו למרות כישלונותיו. ראה השופטים ורדה מרוז, ניל הנדל, אריאל ואגו, אריאל חזק, שמואל ברוך, סבין כהן, דינה כהן, עידו רוזין, שפסר יעקב, אוהד נוגה, בן יששכר שוורץ רבקה, טלי חיימוביץ, נחמה נצר, מיכל וולפסון ועוד.

שופט מכהן בתפקידו בצו אלוהי ומצו זה שואב השופט את כבודו, קדושתו, ונבדלותו מהאדם הרגיל. שליחותו בצו אלוהי לעשות משפט, על עקרונות של הליך הוגן, צדק, אמת וביושרה בסכסוכים בין בעלי דין ובין אדם למדינה. מרבית השופטים בבתי המשפט, מצאו פורקן ללכת בדרך הרע והתרחקו מהאמת ושכחו לחלוטין את הבסיס עליו הם שואבים את כהונתם. הם מצאו להגן על עצמם, מעצמם, לא פחות מלהגן ולסכן את תפקידם לטובת סיפוקו האישי של שופט אחר. איכותם הנמוכה של פסקי הדין מלמדים על השתלטותה של תרבות השקר בקרב השופטים בישראל, על חולשת ההגיון, ועצימת השקר מול חולשת האמת. מותר לשקר, מותר להטות משפט, ומותר לקבל טובות הנאה. טובת הנאה לא חייבת להתבטא בכסף, היא יכולה להתבטא בצפיה לקידום בתפקיד לעתיד לבוא או המשכיות הכהונה או קידום לערכאה גבוהה יותר.

הציבור צריך לדעת כי מחאת הנייר הכתוב לא הועילה. יש לחפש דרכים אחרות על-מנת לפקוח את עיני מי שמעוניין להחזיר עטרה ליושנה ולהחזיר את אמון הציבור בבתי המשפט כפי רמתה בתקופת הנשיא מאיר שמגר ולפניו. בתמצית ניתן לשקול למשל, קמפיין פרסום חוצות, סטיקרים, מודעות, פרסום בעיתונות ובמדיה האלקטרונית, באינטרנט אשר יעבירו מידע לציבור בדבר תחלואי בתי המשפט. כמו-כן ניתן לשקול פניות ישירות לציבור, קיום חוגי בית, ואסיפות אשר יעסקו בדרכי ההתמודדות עם המכשולים והסכנות הטמונות בנגישות לבתי המשפט במתכונתם כיום. להזמין את הציבור למחות פיזית מול פתחי בתי המשפט ולקרוא לשינוי מיידי במדיניות הנוהגת כיום בכל הקשור להמשך כהונתם של שופטים מושחתים, ודרך קידומם או קליטתם של שופטים חדשים. לפתוח לציבור כלי להעברת מסרים, פתחון פה, ללא מורא וללא חסימה. יש להציף את האינטרנט באתרים אשר יאפשרו לציבור לומר דברו ללא חשש או צנזורה, ועוד.

תאריך:  02/02/2010   |   עודכן:  02/02/2010
עו"ד משה כהן
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
מחאת הנייר הכתוב
תגובות  [ 5 ] מוצגות   [ 5 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
גוטווין
3/02/10 01:06
2
דני גיל
3/02/10 10:48
3
פלוטניצקי
4/02/10 10:13
4
בני כהן
4/02/10 10:48
5
סהר שוקר
21/03/15 18:14
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
התפתחות האינטרנט שינתה רבים מהרגלי הצריכה בעולם ובייחוד בעולם המערבי, כל שכן בישראל. בעשור הקודם עלה על סדר היום נושא מחירם הגבוה של התקליטורים הנמכרים לצרכנים. חלק מחברות התקליטורים התעלמו מצרכי השוק, סירבו להוריד מחירים והתוצאה הייתה הרת אסון: קאזה, אי מיול ושאר אתרי הורדות שירים הפכו לאתרים פופולריים. מכירות התקליטורים ירדו בצורה דרסטית, גרמו לחברות משברים כלכליים ואילו האומנים הישראלים, הן הותיקים והן החדשים, נאלצו לראות בעיניים כלות כיצד האומנות שלהם הפכה לכלי שרת בידי פיראטים. כידוע, בסופו של דבר, מצאו עצמן חברות התקליטורים מתיישרות עם המציאות, מורידות את המחירים ומסגלות עצמן לצרכי השוק בדרכים יצירתיות ומקוריות. חבל שהן היו צריכות להבין זאת לאחר המשבר אליו נקלעו.
02/02/2010  |  עו"ד כלב מאיירס  |   מאמרים
מה האינטרס האמיתי של ארדואן בשלום ישראלי עם סוריה? למי ביבי שוב מעדיף להיכנע? וכיצד מנהיג ציוני אמיתי היה צריך להגיב לפריץ אובמה?
02/02/2010  |  יוסי בלום הלוי  |   מאמרים
מה ידע רועי ורמוס?
02/02/2010  |  איתמר לוין  |   מאמרים
קווי מהדרין בחסות שר התחבורה
02/02/2010  |  איתן גנור  |   מאמרים
באכסניה מכובדת זו, פרסמתי, לפני ימים ספורים, מאמר בו טענתי כי דוח גולדסטון עלול לכבול את ידי המדינאים והצבא ("השפעות דוח גולדסטון - תמרור אזהרה", 28.1.10). התנהלותה של ישראל הרשמית ביחס לדוח מוכיחה, פעם נוספת, עד כמה המערכות בישראל מתפקדות בצורה לקויה.
02/02/2010  |  ד"ר צ'לו רוזנברג  |   מאמרים
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
רפאל בוכניק
רפאל בוכניק
גם בשעתה היפה של ישראל, כאשר העולם מוחא לה כפיים והתעשיות הביטחוניות הישראליות זוקפות קומה לנוכח ההצלחות הטכנולוגיות ללא אח ורע, יש בקרבנו כאלה המתעקשים "להשבית שמחות" ולגמד את ממד...
אלי אלון
אלי אלון
כשלושה שבועות לאחר סיום מלחמת ששת הימים, הסתערו עשרות תושבים ערבים מרצועת עזה על מחנה מחסני האספקה והמזון שהיה שייך לכוח האו"ם
יוסי אחימאיר
יוסי אחימאיר
"ביבי נקלה, ביבי נבל, ביבי מושחת, ביבי שקרן, ביבי מאוס, ביבי תחמן"... כך נפתח ביום שלישי מאמר בעיתון ה"הגון", שופר הפלשתינים - הארץ
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il