כורכום, התבלין הנפוץ באזורינו ובאסיה כולה, מגן כפי הנראה על ילדים מלוקמיה, כך דיווח מדען מאוניברסיטת לויולה שבשיקגו ביום חמישי (9.9.04).
שיעור מקרי סרטן הדם עולה בעקביות ב-50 השנים האחרונות אך מספר המקרים באסיה נמוך בהרבה מאשר במדינות המערב. פרופ' מולקי נגבחושאן, מהמרכז הרפואי של אוניברסיטת לויולה שבשיקגו אמר בכינוס רפואי, כי הגורם יכול להיות, לפחות בחלקו - הכורכום.
לדבריו, חלק מגורמי הסיכון הידועים האחראים למספר המקרים הגבוה של לוקמיה בקרב ילדים הם השילוב של סגנון החיים וגורמים סביבתיים. ישנם ילדים הנולדים עם נטייה מוקדמת למחלה, המופיעה בדרך כלל בקרב ילדים בגילאים שנה עד ארבע, אך אלו אינם מפתחים את המחלה אלא אם היא מתעוררת בעקבות הגורמים הסביבתיים.
זיהומים, וירוסים, קרינה, מדבירי מזיקים וכימיקלים הם בין האחראים להתפתחות המחלה.
לדברי פרופ' נגבחושאן, המחקר הנוכחי מצביע על כך כי הכורכום כמרכיב בתזונה, מחליש את השפעתם של חלק מגורמי הסיכון.
הוא ועמיתיו הראו, כי התבלין דיכא, באופן בלתי הפיך, את הכפלתם של תאי הלוקמיה בניסויים מעבדתיים, וכי הגן מפני הנזק הנגרם מעישון סיגריות ומאכילה של מזונות מעובדים מסויימים.
ד"ר מרילין קוואן, מאוניברסיטת קליפורניה, הציגה תוצאות נפרדות ממחקר בו לקחו חלק למעלה מ-300 ילדים שהצביע על היתרונות שבאכילתם של מזונות בריאים. לדבריה, צריכה קבועה של תפוזים ו/או בננות במהלך השנתיים הראשונות של החיים נמצאה קשורה לירידה בסיכון ללוקמיה בקרב ילדים.
הממצאים עקביים גם כשמדובר בתפקיד ההגנה שמשחקים פירות וירקות בשמירה על מבוגרים מפני מחלות סרטניות.
תפוזים עשירים בויטמין C ולבננות יש רמות גבוהות ביותר של אשלגן, ששניהם מגנים מפני סרטן.