|   15:07:40
דלג
  אורן פרסיקו  
מבקר עיתונות העין השביעית
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
החברה המצויינת למוצרי CBD כבר בישראל
כתיבת המומחים
המדריך המלא להלבנת שיניים
הבדיקה אינה מדעית [צילום: יח"צ]

הנבחרים בע"מ

לוקים ברשלנות חמורה, מבצעים ניסוי בלי אישור, מפרסמים מחקר בלי שביצעו בפועל ניסוי. כמה מהרופאים "הכי טובים" של מעריב "מעולם לא טענו ששיטת הבדיקה והדירוג שלנו מדעית", הדגיש העורך רפי רוזנפלד ביחס לפרויקט הדגל של המוסף
27/04/2011  |   אורן פרסיקו   |   כתבות   |   העין השביעית   |   תגובות

בשבוע שעבר, עשר שנים לאחר שראה אור לראשונה, יצא לאור המיזם "הכי טובים" של עיתון מעריב, מגזין שבו נמנים בעלי המקצוע הטובים ביותר במגוון תחומים. במרכז המיזם, שיצא במהדורה חגיגית, עמדה גם הפעם הרשימה שבשלה בא לעולם - רשימת הרופאים הטובים בישראל.

בפתח המגזין הזמין העורך, רפי רוזנפלד, את המדפדפים בו לקרוא על "כמה דברים שלמדתי על עיתונות ורפואה מאז שפרויקט 'הכי טובים' של 'מעריב' יצא לדרך". וכך כתב העורך רוזנפלד, שלאחרונה עזב את מעריב: "בסוף, כך נראה, אין תחליף לתחקיר עיתונאי טוב. לעבודה עיתונאית מאומצת ומקצועית שאוספת פרט לפרט, נתון לנתון, בודקת עובדות, מצליבה מקורות, בוררת את העיקר מתוך ים המידע, מסננת שמועות וגם קובעת עמדה בצורה מנומקת.

"מעולם לא טענו ששיטת הבדיקה והדירוג שלנו מדעית", הדגיש רוזנפלד ביחס לפרויקט הדגל של המוסף, רשימת הרופאים הטובים ביותר בישראל, "אבל רשימה זו - שאותה כותבת וחוקרת שרי מקובר-בליקוב כבר עשר שנים - היא מושקעת, מהימנה, מקצועית ובעיקר מספקת מידע אמין לקוראים, שברוב המקרים לא יוכלו לקבל אותו מגורמים אחרים".

אליבא דרוזנפלד, "רבים מספידים את העיתונות המודפסת בפרט ואת התקשורת במתכונתה הנוכחית בכלל - ומביטים על מכלול התכנים שברשת כמדיה החדשה. די להכיר את העבודה שנעשית מאחורי מגזין כמו 'הכי טובים' כדי להבין שאוסף מידעים מקוונים אינם ולא יהיו תחליף לעבודה עיתונאית אמיתית. האינטרנט, על יתרונותיו האינסופיים, מציע המון תוכן, שחלקו סובל מרמת אמינות מוטלת בספק ומקשקשת אינסופית - המותירים את הצרכן הסופי אובד עצות, נטול יכולת להכריע".

ברשימת הרופאים למעלה מ-500 שמות. חיפוש במנוע גוגל אחר שמותיהם אומנם מוביל לאינספור פורומים ואתרים שונים, בעלי אמינות ראויה לפקפוק, אך לצד תוצאות אלה מופיעות מדי פעם גם כמה תוצאות שמעוררות תמיהה ביחס להחלטה להכליל את שם הרופא ברשימת "הכי טובים" של עיתון מעריב, וביחס לאיכות התחקיר העיתונאי שהוביל לקביעת המשתתפים ברשימה.

כך, למשל, מי שיקליד במנוע החיפוש את שמותיהם של שניים מהרופאים שעליהם ממליצה מקובר-בליקוב, יגלה כתבה מאת רן רזניק שפורסמה בעיתון "ישראל היום" לפני שבועות אחדים בלבד, ולפיה ועדה של משרד הבריאות קבעה כי השניים אשמים ברשלנות רפואית חמורה, שהובילה למותה של חולה שטופלה על-ידיהם. את מותה של החולה, טוען משרד הבריאות, ניתן היה למנוע. נגד אחד מהם אף הוגשה קובלנה משמעתית.

הקלדת שמו של רופא אחר שכלול ברשימת "הכי טובים" מגלה כתבה אחרת מאת רזניק שפורסמה באתר ynet, אף היא מהזמן האחרון, ולפיה הלשכה לאתיקה של הסתדרות הרופאים מצאה כי הרופא ביצע בחוליו מחקר בלי לקבל את אישור ועדת הלסינקי, הגוף האמון על מתן אישור לניסויים בבני-אדם. במלים אחרות, הרופא ביצע ניסויים בבני-אדם באופן לא חוקי. נוסף על כך מצאה הלשכה לאתיקה כי אותו רופא פירסם את ממצאי המחקר בכתב-עת מדעי באופן שמטעה את הקוראים, מעשה שהוא בבחינת עבירה על כללי האתיקה של הרפואה.

"הרופאים הטובים ביותר הם קונסנזוס", כותבת מקובר-בליקוב בפתח רשימת הרופאים שהכינה, "אלה המומחים המעולים שאבחנותיהם מדויקות, סברם נעים ונוח, תפיסת עולמם אינה חמדנית והם אחראים, אנושיים ומסורים". על-פי מקובר-בליקוב, "הורתה של הרשימה בחודשי תחקיר מפרכים, ובסיומה המלצה נקיית כפיים לחולים ולבני משפחתם".

במסגרת המוסף מפרטת מקובר-בליקוב את תהליך הכנת הרשימה וכותבת כך: "הקו המנחה היה להתרחק מרכילות ומשתדלנות, לבדוק רשלנות רפואית, לנטרל נגיעות אישיות ולייצג נאמנה גם את הפריפריה ואת הרפואה הציבורית. גם השנה, כבכל שנה, העמקנו את הבדיקה בעזרת אלפי מכתבים, שאלות, אי-מיילים וטלפונים הממליצים על רופאים או מסתייגים מהם.

"[...] מקור המידע העיקרי הוא החולים עצמם [...] מקורות נוספים הם רופאי הקהילה, מנהלי מחלקות, מומחים בתחומם, רופאים, עמיתים, גופים העוסקים בבריאות כקופות-חולים וחברות ביטוח, עמותות חרדיות וחילוניות, ואישים שהקדישו את חייהם לאיתור הרופאים הטובים ביותר. המעגל הבא הוא התייעצות ומאות הצלבות לכל שם של רופא. השלב האחרון הוא ניסיון לוודא שהרופא המוזכר ברשימה נוהג באמות מידה ראויות. לצד רמתו המקצועית של הרופא וההצלחה שהוא זוכה לה בקרב החולים, נבדקו גם יחסו לחולים, הפרקטיקה והניסיון, התואר והמחקרים".

משיחה עם מקובר-בליקוב עולה כי למרות הבדיקה המקיפה ומאות ההצלבות לכל שם של רופא, עורכת הרשימה לא הייתה מודעת לשני המקרים שמוזכרים לעיל, וזאת אף שדיווחים עליהם פורסמו לאחרונה, בכלי תקשורת בעלי תפוצה רחבת היקף. אם בדיקה מקיפה ומדוקדקת כפי שערכה לא הביאה למידע גלוי שפורסם ברבים על המקרים הללו, מתעוררת מעצמה השאלה איזה מידע נוסף נעלם מעיניה של עורכת הרשימה. ואולי המסקנה היא כי לא ניתן לפרסם רשימה מוסמכת של מאות "הרופאים הכי טובים בישראל".

זאת ועוד, מי שיקליד במנוע החיפוש גוגל את שמו של רופא אחר מהרשימה של מקובר-בליקוב, יגלה כתבה נוספת מאת רזניק שפורסמה בהארץ, ולפיה אותו רופא הודה בעבר בפני ועדת חקירה פנימית שנערכה בבית-החולים שבו הוא מועסק כי חתם על מאמר מדעי בלי שיבצע בפועל את הניסוי הרפואי שבמרכזו. רופא אחר ברשימת "הכי טובים", אף הוא מוזכר בכתבה שהכין רזניק ופורסמה בהארץ, ביצע ניסוי בבני-אדם, כך נטען, בלי שקיבל אישור לכך מהוועדה הרלוונטית, ועשה זאת עבור חברה מסחרית בלי שוועדה של משרד הבריאות אישרה את ההתקשרות.

הקלדת שמו של רופא אחר הכלול במוסף תגלה כי עמד במרכז כתבת תחקיר מאת דן אבן ורוני לינדר-גנץ, שפורסמה בהארץ. בין היתר דווח כי הרופא הואשם על-ידי רקטורית האוניברסיטה העברית בהתנהלות בלתי ראויה, ונמנע מלהוסיף גילוי נאות על מעורבותו בחברה מסחרית שעמדה בלב שני מאמרים שפירסם על אחד ממוצריה. הוא אף הואשם בגזילת קניין רוחני של טכנולוגיה רפואית.

לכל אחד מהמקרים הללו יש, כמובן, שני צדדים. בכמה מהמקרים הרופאים דוחים מכל וכל את הביקורת שהוטחה בהם, באחרים הם מספקים הסברים למעשיהם. אך האם מעידות מקצועיות שכאלה, או לכל הפחות טענות למעידות מקצועיות, לא מצדיקות את אי-הכללתו של רופא ברשימת "הכי טובים"?

משיחה עם מקובר-בליקוב עולה כי הייתה מודעת לשלושת המקרים האחרונים שמוזכרים לעיל, אך משיקוליה שלה החליטה לכלול בכל זאת את שמות הרופאים ברשימתה. את קוראי המגזין לא שיתפה במידע שפורסם על הרופאים הללו, ואף לא חלקה עימם את העובדה שברשימת הרופאים "הכי טובים", הרשימה שמתיימרת להיות המהימנה, המקצועית וזו שמספקת את המידע האמין ביותר בנמצא, עשויים להיות כלולים שמות של מי שביצעו עבירות אתיות או אחרות.

"מאחורי הכותרות הקשות והמאמרים החריפים נגד רופאים שנחשדים במעורבות בעבירה אתית מחקרית או רפואית", מסרה מקובר-בליקוב בתשובה לפניית "העין השביעית", "יש מנעד רחב ביותר של אותיות קטנות, סיומים שקטים לאקורדים צורמים, ניסיונות עיתונאיים להשיג כותרת פופוליסטית על חשבון סנסציה שטרם התבררה סופית וכן התנצחויות בין הגופים העוסקים באתיקה לבין המוסדות הרפואיים והרופאים עצמם.

"במהלך הכנת הרשימה הדברים מובאים בפני ואני מפעילה שיקול דעת מעמיק בעזרת יועצים ומקורבים לנושא כדי לקבל החלטה נכונה והוגנת - האם הרופאים הללו ראויים להימחק מהרשימה או להיכלל בה. אני מעריכה ומכבדת את כותבי המאמרים נגד רופאים מסוימים, ובטוחה שהם עושים עבודתם נאמנה. כך, למשל, רן רזניק החתום על כל הידיעות נגד הרופאים המוזכרים כאן (למעט אחד). ועדיין, הפלטפורמה שבה אני פועלת רחבה בהרבה ממקורותיו.

"האשמות רבות נגד רופאים טובים ומעולים מסתיימות בלא כלום או לחלופין בנזיפה שולית. לרוב, הפרסום מתרחש בעיצומה של חקירה ובדיקה, תוך גרימת נזק עצום לשמו הטוב של הרופא, שהופך חשוד עוד לפני שהוכחה אשמתו או חפותו".

מקובר-בליקוב מפרטת וכותבת בעניין הרופא שלגביו נקבע כי רשלנות חמורה שלו הובילה למות חולה, כי ועדת בדיקה פנימית שמינתה הנהלת בית-החולים שבו הועסק קבעה שההחלטות הטיפוליות שקיבל היו מקצועיות לחלוטין. בהמשך נסוג משרד הבריאות מקביעתו הראשונית ומצא כי לא פעל ברשלנות.

לגבי רופא אחר היא כותבת ש"ההליכים נגדו טרם הושלמו ועדיין לא נערך אפילו שימוע בעניינו". לגבי רופא שלישי היא כותבת כי "מדובר בכשלים זניחים שקיבלו ממדים בלתי הוגנים בכותרות העיתון". לגבי רופא רביעי היא כותבת כי המעשה שלו "התרחש לפני שש שנים(!) והתברר כשולי ביותר ביחס לשאר הרופאים האחראים לכשל". כמו-כן מציינת מקובר-בליקוב כי "יש מקרים נוספים שבהם התחקיר עצמו קובע במפורש שיש שני צדדים למטבע ואין לדעת האם הרופא שנוי במחלוקת בצדק, או שהוא נרדף".

ומה לגבי הרופא שנמצא על-ידי משרד הבריאות כי פעל ברשלנות חמורה, בלי שקביעה זו תתבטל בהמשך הדרך? "בסופו של יום אנחנו בני-אדם, לא אלוהים", מסבירה מקובר-בליקוב. "ייתכן שהידיעה על מעורבותם של רופאים בעברה אתית או במחדל רפואי חמקה מעינינו. כמובן שמוטלת עלינו החובה לבדוק ביתר שאת ולתקן את הטעון תיקון. כך אנו נוהגים מדי שנה. כך ננהג גם בשנים הבאות".

עורך המוסף, רפי רוזנפלד, מסר בתגובה לפניית "העין השביעית" כי רשימת הרופאים מספקת שירות חשוב וייחודי לציבור ונעשית בכלים עיתונאיים ו"בחרדת קודש". לדבריו, "מערכת המוסף, ובראשה הכתבת שרי מקובר-בליקוב, מפעילה שיקול דעת מי מהרופאים ייכנס לרשימה - ומי לא. בתהליך זה נבחנים, בין השאר, גם הליכים משפטיים ומשמעתיים המתקיימים נגד רופאים. בסופו של דבר רופאים רבים נשארים מחוץ לרשימה במסגרת שיקול דעת זה. לגבי מיעוטם - מתי מעט, יש לומר - ולאחר התלבטויות רבות הכריעה המערכת לשלבם ברשימה".

רשימות קשורות:

- הסכנה אורבת מבפנים
- הזעם התפרץ בכתיבה
- אבל גם רבין לא ידע
- החטא ועונשו
- פעמיים הפוך

לקחים ממלחמת האזרחים

בלי הרבה רעש, ציינה ארצות-הברית מאה וחמישים שנה לאירוע הקשה ביותר בתולדותיה, וטרם הגליד: מלחמת האזרחים. כמי שהתחנך בטקסס – שאינה ב"דרום העמוק" – למדתי, שכדי להיות מהוגן בלשוני (פוליטיקאלי קורקט – PC), עליי לקרוא למלחמה בשם, המקובל בדרום – "המלחמה בין המדינות" (The War between the States). כתלמיד מדעי המדינה והיסטוריה, ידעתי מיד שכוונת הדיקסים (הכינוי לדרומיים), שבצעד בלתי-חוקי בעליל שללו הנשיא אברהם לינקולן והינקים בכוח הזרוע את זכות מדינות הדרום לפרוש מהאיחוד. חמור המצב בטקסס, שהייתה רפובליקה עצמאית, שחתמה, כחמש-עשרה שנה קודם לכן, על חוזה לאיחוד עם ארצות-הברית, בתנאי שיובטח לה לפרוש מהאיחוד כרצון תושביה.

כל מי שמסתובב, גם כיום, בדרום נתקל בזעם הכבוש נגד ואשינגטון ונגד הינקים. "אתה לא ינקי" – אמר לי מישהו בבאר בפאתי צ'אטאנוּגה, טנסי – "לכן, אתה אורחי". הרמנו כוסות, ושתינו אותן, כמקובל, בבת-אחת (bottoms-up), כשהוא מקלל במלים גסות במיוחד את אמותיהם של הינקיס וגם את סבתותיהם.

לכן, אני תמה מחדש כל אימת שמישהו בשמאלנו מתגעגע לפשעי "אלטלנה" וה"סיזון", ורואה בהם פתרון לבעיות המדינה, כיוון שהשמאל מאבד את כוחו האלקטרולי בה – למרות יומרתו, שהקים את המדינה.

המלחמה החלה בהתקפה על מבצר סאמטר בצ'ארלסטון, צפון קרוליינה, בשנים-עשר באפריל 1861. כעבור ארבע שנים – לאחר שנהרגו כשש מאות אלף אמריקנים – נכנע הדרום, וגנרל רוברט לי, מפקד צבא הקונפדרציה (CSA), חתם על הסכם הכניעה באפומטוקס, וירג'יניה.

כמו בכל מלחמת אזרחים, סיבותיה נעלמו מזמן עד ששבתה האש, והשנאה העזה נותרה באִבה. יתר על כן, כניעת הדרום רק פתחה במסע נקמה חסר-מעצורים של הצפון, שהתעלל בזדון תקופה ארוכה בתושבי הקונפדרציה, בחסות החוק, ורדף את ה"מורדים". אחד מהם – הקצין הדרומי סמיואל לנגהורן קלמנס - ברח מארצו, כדי לא להיאסר. בגלותו הגיע גם למסע בארץ-ישראל, וכתב עליה ספר ידוע, מסע תענוגות בארץ הקודש, שרק חלקו תורגם לעברית, וחתם עליו בשם העט לו, מארק טוויין.

והכושים, הרי בעבור שחרור העבדים הכושיים פרצה מלחמת האזרחים? - זו תעמולה טובה, שהצליחה להפיל בשביה רבים. עובדה, גם מאה שנים אחר כך לא הגיעו השחורים בארצות-הברית לשוויון; ואפילו כעת, כשיש נשיא שחור, הוא טורח רק למען עצמו ולמען שולחיו, ואינו מקדם את מעמדם.

ועוד דבר קטן, הקרוב ללבי, עקב עיסוקי המחקרי – האם הפיקו לקחים צבאיים ממלחמת האזרחים? - התשובה – לא. לאירופה כמעט שלא הגיעה המלחמה. היבשת הישנה עסקה בענייניה: המאה התשע-עשרה הייתה סוערת למדי אחרי סילוק נפוליאון; ואפילו ממלחמותיה לא למדה אירופה דבר. שהרי המקלע (מכונת-הירייה) הופעל כבר באותה התקופה במלחמת קרים, וגם השימוש הנרחב בארטילריה וברובים נטעני-בריח.

השימוש הטקטי והמערכתי ברובים הללו (שאפשרו קצב אש גדול יותר וירי בשכיבה), במקלעים, בארטילריה, בסיור קרבי ובטלגרף לא הובן, אלא בצבא הפרוסי. היו צריכים להמתין יותר מחמישים שנה – עד שלהי מלחמת העולם הראשונה, כדי להטמיע את כל מה שנלמד במלחמת האזרחים (ובמלחמת הבורים, ראוי לציין). ואחת מתולדותיה הוא הטנק (וכזכור, הפעיל הדרום צוללת בתקיפה על נמל צ'ארלסטון).

למרות המקלעים והארטילריה, גם במלחמת העולם הראשונה עדיין היו חילות פרשים, והם שרדו עוד כדור, עד כמעט מלחמת העולם השנייה. בניסויים, שערך צבא ארצות-הברית בטנקים דאז, קבעו חכמי הדור, שהטנק אינו רכב קרבי אמין, ומבצעי יבשה אינם יכולים להיסמך עליו. צחוק הגורל, שבין החותמים על מסקנות הניסוי היה קולונל ג'ורג' סמית פטון הצעיר, שהתפרסם במלחמת העולם השנייה כמצביא שריון.

ודרך אגב, גם ראשוני צה"ל הגיעו למסקנה התמוהה, שהטנק אינו אמין כרק"ם – בעקבות ה"תרגיל הגדול" בתחילת שנות החמישים; ולפיכך ייעדו לטנקים תפקיד משני של סיוע אש בלבד.

תאריך:  27/04/2011   |   עודכן:  27/04/2011
אורן פרסיקו
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
הנבחרים בע"מ
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
חץ
27/04/11 12:47
פורום: העין השביעית כתוב הודעה
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
השופט: אלכס קיסרי, בית המשפט המחוזי, חיפה.
27/04/2011  |  איתמר לוין  |   כתבות
בשנת 1954 פנה סרגיי קורוליוב, ראש תוכנית החלל הרוסית, לראשי ברית המועצות בהצעה לפתח לוויין שיסתובב סביב כדור הארץ. קורוליוב העביר דוח על המאמצים הנעשים בארצות הברית בכיוון זה, והעריך שהאמריקנים מפתחים טילים שנועדו לשם הצבת לוויינים בחלל. הימים היו ימי המלחמה הקרה בין ברית המועצות לארה"ב, ומשמעות כושר הנשיאה המוגבר של הטילים - שנועדו לצורכי החלל אך באותה מידה אפשר היה לשגר בעזרתם נשק אטומי למטרות מרוחקות על פני כל כדור הארץ - לא נעלמה מעיני הסובייטים. כושר הנשיאה לטווחים עצומים והיתרון המודיעיני הנובע מהצבת לוויינים לשם תצפית מהחלל היוו איום חדש ומסוכן ביותר על ברה"מ. כך נוצרה התוכנית הסובייטית לכיבוש החלל שכונתה בשם 'ספוטניק 1' (משמעות המילה היא בן-לוויה, לוויין), תוכנית שהתמודדה במשך שנים רבות במרוץ צמוד עם התוכנית האמריקנית המקבילה לה.
27/04/2011  |  יהודה וגמן  |   כתבות
אדם קם בבוקר ויוצא ליום עבודה שגרתי. נושק לאישה, לילדים ובטרם נפרד עוד מספיק לומר משהו על התוכניות להערב אחרי שישוב. 12 אלף אנשים במדינת ישראל שיצאו לעבודתם בבוקר לא שבו הביתה. הם מצאו את מותם ב-500 תאונות עבודה קטלניות שאירעו מאז קום המדינה. הם הותירו משפחות כמעט בחוסר כל, אלמנות ויתומים שאיש לא מכיר בקיומם רגע אחרי שהאבל מסתיים.
26/04/2011  |  יהודה קונפורטס  |   כתבות
"כותבת המסות הטובה ביותר בארץ" - כך הגדיר מבקר הספרות מנחם בן את מאיה קגנסקיה, כאשר יצא לאור לפני שש שנים ספרה "דמדומי אלים", מסות על דוסטויבסקי, בולגקוב, סולז'ניצין וסופרים רוסיים גדולים אחרים.
26/04/2011  |  יוסי אחימאיר  |   כתבות
רבים מהישראלים מתכננים לעבור ניתוח פלסטי בתקופה זו. להלן 10 כללי זהב כיצד להתכונן לקראת הניתוח:
26/04/2011  |  ד"ר טלי פרידמן  |   כתבות
הנשר נחת ונחשף  /  אורן פרסיקו
הכתב משה נוסבאום מבוקש לעדות  /  אורן פרסיקו
רש"י אוף דה-רקורד  /  אורן פרסיקו
של מי העיתון הזה   /  אורן פרסיקו
לשון נקמנית   /  אורן פרסיקו
בלוגרים על הכוונת   /  רפי מן
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
דן מרגלית
דן מרגלית
עמרי מניב בערוץ-12 הביא צרור של הקלטות של שיחות בין שקד לבין נוה    הוא לחץ למנות את איתן אורנשטיין לנשיא המחוזי בתל אביב    שקד נכנעה והצביעה בעד אורנשטיין
דרור אידר
דרור אידר
גרורותיה של אירן מעסיקות אותנו, בעוד שהמשטר בטהרן מחכך ידיו בהנאה, כמעט ללא פגע, ועל הדרך ממשיך את תוכנית הגרעין בחסות המהומה
עידן יוסף
עידן יוסף
כלי תקשורת מסוימים נוהגים לנגח את חברי הכנסת של הקואליציה ואת הממשלה, תוך התעלמות מההקשר הרחב והתמקדות באירועים זניחים    דיווחים מוטים אלה מתעלמים מעבודתן החשובה של ועדות הכנסת בנו...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il