|
משקה יוגורט בריאותי [צילום: יח"צ]
|
|
|
|
|
כולנו מכירים את התחושה של החום המעייף הבלתי נסבל הזה, של הקיץ. אנחנו נהיים עייפים, כבדים ובקושי מצליחים להגיע אל המזגן ולהדליק - לתחושת ה: אההה... איזה קור נעים ומפנק. אבל גם למזגנים יש מחיר שרבים מאיתנו משלמים ומתנזלים שוב ושוב.
נזלת של קיץ? מה זה?
על-פי האיורוודה, שיטת רפואה עתיקת ימים שמקורה מהודו, בעונת הקיץ במיוחד, יכולת העיכול פוחתת עקב החום הגדול, ולכן מרגישים יותר כבדות, חוסר חיוניות ועייפות. לשם כך, האיורוודה מביאה לנו מזור בשם "טאקרה" - משקה יוגורט מצנן.
טאקרה הינה תרופה איורוודית קלאסית לריפוי בעיות עיכול רבות ואף קשות, כגון: מחלת קרוהן, קוליטיס, בעיות ספיגה ועוד והיא משמשת באיורוודה כאמצעי לתחזוקת מערכת העיכול, שכן, על-פי האיורוודה, יכולת העיכול התקינה היא השער המונע בואן של מחלות רבות.
הטאקרה היא משקה בריאות ומעין תרופה פשוטה להכנה המסייעת באופן פשוט ויעיל לאזן את כל האלמנטים בגופנו, מווסתת את חום הגוף ומונעת הישנות של "תסמונת נזלת המזגנים".
החסרון אולי, מצריך מאיתנו מעט רצון, כי אין מוכן על המדף. היתרון - מקרר, מכיל את כל היתרונות של היוגורט, אך ללא כבדות וליחה. מסייע בחום הגדול, ושווה את זה.
אז איך מכינים?
מתכון בסיס:
מצרכים: 1/4 כוס יוגורט ביו, 1 כוס מים לא קרים.
ניתן להכין משקה מלוח או מתוק על-ידי הוספת מרכיבים לתערובת בבלנדר וערבולם יחד ליצירת משקה שמתלווה באופן נפלא לארוחה ונותן תחושת סיפוק רב בסיום האוכל.
מרכיבים למשקה מתוק:
1 כפית דבש
1 כפית מי ורדים
1/4 כפית הל טחון
מרכיבים למשקה מלוח:
1 כף עלי כוסברה
1 כף עלי נענע
1/4 כפית אבקת ג'ינג'ר
1/2 כפית זרעי כמון קלויים עם מעט שמן במחבת (לא חובה)
מעט מלח
אופן ההכנה:
שמים בבלנדר ומערבלים 3-2 דקות. מעבירים לכוס ושותים. אני אוהבת את המשקה כמו שהוא, ללא תוספת טעמים. מה שמדגיש את טעמו החמצמץ והמרענן של היוגורט, אבל עם הקלילות שמוסיפים המים והערבול.
שיהיה לנו קיץ צונן ולא מצונן או במילים אחרות - שנהיה פחות מצוננים ויותר מסופקים ומאושרים.
טיפ: ככל שהיחס בין המים ליוגורט גדול יותר (כלומר ככל שמוסיפים יותר מים), כך המשקה הופך יותר קל לעיכול. התאימו את היחס בין היוגורט למים ליכולתכם האישית. אפשר לשחק עם יחסים שונים 1:1, 1:2, 1:3 ועד ל-1:7, 1:8.
בדקו ומצאו - מה הכי טעים ונעים לכם בבטן.