תוספות של חומצה פולית, הנמצאות בשימוש רחב בקרב נשים כדי למנוע מומים מולדים, יכולות גם להלחם ביתר לחץ דם אצל נשים, יתכן ובשל העובדה כי הן 'מרגיעות' את כלי הדם, כך טוענים חוקרים.
חומצה פולית מופיעה באופן טבעי בחומרים כמו מיץ תפוזים וירקות בעלי עלים ירוקים, וכן כתוספת למוצרים מסויימים, אך רק תוספות עם כמות גבוהה של החומצה הפולית משפיעות על לחץ הדם, כך ציינו החוקרים בדוח.
לדבריהם, זהו המחקר המקיף הראשון המצביע על הקשר בין צריכת חומצה פולית ומניעת לחץ דם גבוה. אך למרות שהממצאים מעודדים, הם אינם מוכנים עדיין להמליץ לנשים להתחיל ולהעלות את צריכת החומצה הפולית עד שמחקרים נוספים יבוצעו.
המחקר פורסם בעיתון של 'איגוד הרפואה האמריקני', והתבסס על נתונים של אלפי אחיות שבמשך שנים שנעשה מעקב אחר ההסטוריה הרפואית שלהן.
מתוך 93,803 נשים בגילאים 27-44, אלו שצרכו לפחות 1,000 מיקרוגרמים ביום של חומצה פולית - מזונות ותוספות - היו בסיכון נמוך ב-46% ללחץ דם גבוה בהשוואה לאלו שצרכו פחות מ-200 מיקרוגרם ליום.
בקבוצה נוספת של 62,260 נשים בגילאים 43-70 אלו שדיווחו על הצריכה הגבוהה ביותר של חומצה פולית נהנו מירידה של 18% בסיכון ללחץ דם גבוה.
אף לא אחת מאלו שלקחו חלק במחקר היתה עם הסטוריה רפואית של לחץ דם גבוה כשהמחקר החל. בנוסף לא ידוע אם התוספות יעזרו גם לגברים. עבור הנשים במחקר שלא השתמשו בתוספות של חומצה פולית, צריכת החומר ממזונות בלבד לא הצליחה להוריד את הסיכון ללחץ דם גבוה.
תוספות של חומצה פולית של לפחות 400 מיקרוגרם ביום מומלצות לנשים לפני ובמהלך ההריון כדי למנוע מומים מולדים - בעיות התפתחות עוברית חמורות הפוגעות במוח ובעמוד השדרה ולעיתים מסויימות מסתיימות בלידת תינוק מת. לדברי החוקרים החומר יכול לסייע לנשים להוריד את הסיכון לפתח לחץ דם גבוה מאחר והוא מרגיע את כלי הדם ומקל על זרימת הדם.