בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
|
|
|
תרומתו של בשר הבקר לבריאות
|
אני שמחה לבשר לכל אוהבי בשר הבקר, כי בקר יכול ואפילו כדאי שייכלל בתפריט היומי פעם או פעמיים בשבוע, גם בדיאטת הרזייה ● השם שיצא לבשר אדום נובע מהעובדה שלרוב יוצא לנו לאכול בשר שמן, כגון קבבים והמבורגרים, ופחות את חלקי הבשר הרזים
|
לבקר יתרונות לא מעטים [צילום: יח"צ]
|
|
|
|
|
לאלה המתכננים לארוחת החג הכנת מנות בקר, יש לנו בשורה טובה - הינה כמה מיתוסים שניתן לנתץ באשר לשם שיש לבשר בקר - מסתבר שלבקר יש יתרונות לא מעטים. אנשים שבתפריט שלהם אני משלבת בקר אומרים: "שמענו שבשר בקר לא בריא - יש בו כולסטרול ושומן, והבנו שאסור לאכול בקר במיוחד בדיאטה. אם גם אתם סבורים כך, להלן הסבר קצר באשר לבשר בקר: אני שמחה לבשר לכל אוהבי בשר הבקר, כי בקר יכול ואפילו כדאי שייכלל בתפריט היומי פעם או פעמיים בשבוע, גם בדיאטת הרזייה. השם שיצא לבשר אדום נובע מהעובדה שלרוב יוצא לנו לאכול בשר שמן, כגון קבבים והמבורגרים, ופחות את חלקי הבשר הרזים שעליהם אני ממליצה. היתרונות שיש בבשר בקר טרי: - בנתחים הרזים אחוז השומן נמוך יותר מעוף. כמעט מחצית מהשומן הוא מסוג חד-בלתי-רווי, שהוא שומן בריא;
- כולסטרול נמוך בנתחים הרזים;
- מכיל הרבה ויטמין B12 אשר מקורו (לא כתוסף מזון) במזונות מן החי: בשר, דגים, ביצים וגבינות;
- מכיל ברזל, אשר נספג טוב יותר מאשר ברזל מהצומח;
- מכיל אבץ, אשר חיוני לייצור חלבונים וחומצות גרעין (החומר הגנטי של התאים), מעורב בתפקודו של ההורמון אינסולין בניצול פחמימות, דרוש לוויסות קצב תקין של צמיחה, להתפתחות איברי הרבייה ולריפוי פצעים וכוויות;
- הנתחים האחוריים, כמו סינטה, צ'אך, כתף, פילה, ויסבראטן ושייטל הם החלקים הרזים של הבשר ואף מכילים פחות שומן מאשר בעוף (לאחר הסרת השומן הנראה לעין - אותן חתיכות שומן לבנות);
לסיכום, ניתן לראות שבשר בקר הוא לא נורא כפי שחשבנו. להלן מספר המלצות: - ההמלצה כיום היא לצרוך פעם-פעמיים בשבוע מנת בשר בקר רזה;
- כשאתם אוכלים בשר-בקר, הקפידו לבחור בחלקים הרזים יותר ולהסיר את השומן הנראה לעין;
- היזהרו עם התוספות שליד הבשר: הימנעו מאכילת תוספות משמינות והשתדלו לאכול ירקות ופחמימות מורכבות לצד הבשר.
אני מקווה שעכשיו, יהיו לכם פחות רגשות אשם תזונתיים ותיהנו מהיתרונות הרבים שיש לבשר בקר להציע לנו כחלק מתזונה נכונה.
|
מתכון לחג: שפיץ צ'אך ביין אדום ופטריות צלויות
|
|
מאת השפית אילה ארוך, עבור חינאוי בוצ'ר שופ
|
▪ ▪ ▪ |
המצרכים - 2 ק"ג שפיץ צ'אך (נתח שלם);
- חבילת פטריות שמפיניון, נקיות שלמות ללא הגבעול (את הגבעולים יש לקצוץ ולשמור);
- חבילת פטריות פורטובלו, נקיות שלמות ללא הגבעול (את הגבעולים יש לקצוץ ולשמור);
- 3 פטריות פורצ'יני שהושרו במים חמים עד לריכוך וסוננו, קצוצות;
- 3 גבעולי תימין האשה(קצוצים);
אופן ההכנה מוציאים את נתח הבשר לפחות שעה לפני הבישול מהמקרר. יוצקים את היין לקלחת, מוסיפים גבעול תימין ואת גבעולי הפטריות הקצוצים, ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה, ממשיכים לבשל על להבה גבוהה עד שהיין מצטמצם לחצי הכמות. מסננים ושומרים את הנוזל. מערבבים בקערה חרדל, מלח ופלפל, ומעסים את נתחי הבשר בתערובת התבלינים. מחממים בסיר רחב שמן קנולה / תירס על להבה גבוהה וצורבים את הפטריות עד שהן מזהיבות. מניחים בצד. מוסיפים לסיר מעט שמן תירס וצורבים את נתח הבשר מעל להבה גבוהה עד שמשחים מכל צדדיו. בסיום הטיגון מוציאים את נתח הבשר ומניחים בצד. מטגנים את הבצל באותו הסיר עד שמזהיב. מוסיפים תימין, גזר, כרישה ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את היין האדום המסונן ומצמצמים את הנוזל ב-3/4. מחזירים את נתח הבשר לסיר. מוסיפים סלרי, קורט אגוז מוסקט ורבע כוס מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה למינימום, מכסים ומבשלים 4 שעות עד שהבשר מתרכך. חצי שעה לפני תום הבישול, מוסיפים את הפטריות. בתום הבישול מוציאים את הגזר וגבעולי הסלרי. מצננים את הבשר. לפני ההגשה פורסים את הנתח ומחממים את הפרוסות ברוטב.
|
|
|
הכתבה נכתבה באדיבות רשת חינאוי בוצ'ר שופ
|
|
|
הכותבת היא דיאטנית קלינית ושפית
|
|
תאריך:
|
26/09/2011
|
|
|
עודכן:
|
27/09/2011
|
|
עינב קרן-שיינהולץ
|
תרומתו של בשר הבקר לבריאות
|
|
|
כותרת התגובה
|
שם הכותב
|
שעה תאריך
|
|
1
|
|
מוכרת לנו
|
26/09/11 13:52
|
|
|
|
מיכאל ב
|
26/09/11 14:35
|
|
לא לכולם ארוחת החג היא תפוח בדבש, תמרים ורימונים. לא לכולם ארוחת החג הינה חגיגה. ישנם רבים שארוחת החג עבורם הינה מחויבות מסויטת, ואם אפשר, אם רק היה אפשר, הם היו מוותרים עליה בשמחה, כבר עכשיו.
|
|
|
על הרימון מברכים בראש השנה - "יהי רצון... שנהיה מלאים מצוות כרימון". הרימון הוא אחד משבעת המינים שנתברכה בהם הארץ, צבעו האדום עז מתקבל הודות לפיגמנטים אדומים (אנתוציאנינים) המקנים לו גם את יתרונותיו הבריאותיים. האנתוציאנינים הם נוגדי חמצון (אנטי אוקסידנטים) המסייעים להגנה בפני סוגי סרטן שונים, הגנה בפני מחלת טרשת העורקים ולשמירה על בריאות הלב ותופעות כגון יתר לחץ דם.
|
|
|
עונת הנסיעות בעיצומה ורבים מטיילים בכל רחבי העולם. הדבר האחרון שנרצה לעשות בזמן חופשה, הוא לתור אחר בית המרקחת הקרוב או חלילה לגשת לרופא ולקטוע את מסעות השופינג, המנוחה על חוף-הים או כל דבר מהנה אחר.
|
|
|
ארוחת ערב חג ממוצעת (כ-4 מנות), מכילה בממוצע 150% מכמות המזון היומית הרגילה.
|
|
|
לחלק מאיתנו כל זה יכול להיות כיף נטו, אבל לחלק אחר, לא קטן, ריבוי האוכל עלול להיות מעיק עד מזיק. מחלות ובעיות בריאות שונות, דורשות שמירה על כללי תזונה ברורים, כי אחרת המחיר עלול להיות הרבה מעבר לכיף. לא בנכדי חדרי המיון בבתי החולים מתמלאים בערבי החגים. עשו את החשבון שלכם מה עדיף לכם - אף אחד לא יעשה את זה במקומכם. מטרת מאמר זה היא לתת לכם את הנתונים הדרושים להחלטה מושכלת.
|
|
|
|