רק 1% מהישראלים נוהגים לאכול ארוחת בוקר, כך עולה (יום א', 8.5.05) ממחקר שערך ד"ר יורם לבנון, מחברת מ.ס.ר אסטרטגיה ומחקר שיווקי.
נתון זה ועוד רבים נוספים יוצגו בכנס מדעי הבקר שיתקיים בין התאריכים 16-18 במאי בירושלים, ביוזמת התאחדות מגדלי הבקר, מועצת החלב ומשרד החקלאות.
לדברי לבנון, לארוחת הבוקר יש חשיבות גבוהה במיוחד בתהליך התפתחות שכלית תקינה בקרב ילדים ושמירת רמת ריכוז ועירנות גבוהה בקרב מבוגרים.
ארוחת הבוקר נועדה לשבור את צום הלילה. בזמן שנת הלילה רמת הסוכר והאנרגיה בגוף יורדת וארוחת בוקר בריאה ומזינה מחזירה לגוף את האנרגיות הדרושות לתפקוד הגוף והמוח, לחילוף חומרים תקין, לפיתוח כושר זיכרון וריכוז. אם לא אוכלים ארוחת בוקר מוסיפים 4-5 שעות לצום הלילה וכתוצאה מכך מתרוקנים מאגרי האנרגיה הזמינים בגוף, אמר לבנון.
מהממצאים עולה, כי 'דילוג' על ארוחת הבוקר אינו תורם לירידה במשקל, אלא להיפך ומביא לתוצאה בלתי רצוייה - עלייה במשקל כמו גם לעלייה בסיכון למחלות לב.
עוד עולה, כי ילדים המגיעים לבית הספר לפני שאכלו ארוחת בוקר, מתקשים יותר להתרכז ולקלוט את החומר המועבר בשיעור. כמו-כן, גם תוצאות הבחינות שהם עושים, ללא ארוחת בוקר, נופלות ברמתן מתוצאות הבחינות שנעשו אחרי ארוחת בוקר.
ד"ר לבנון מציע למזג פעולות שיווקיות של חברות מזון בארץ על-מנת להגביר את צריכת החלב בקרב ילדים ומבוגרים בישראל. הוא יציג בכנס החל מערכות קורנפלקס עם חלב ופירות לתלמידים בבתי הספר, דרך מקומות עבודה ועד לשינוי הרגלי האכילה בבתי הצרכנים.
במקביל, התאחדות מגדלי הבקר ומועצת החלב, בונים תוכנית "כוס חלב לכל ילד" המיועדת לקידום צריכת חלב, ואכילת ארוחת בוקר - שתתקיים במוסדות החינוך השונים. התוכנית תוגש לממשלת ישראל.