שכיחותם של שני מומים מולדים קשים ירדה ביותר משליש בארצות הברית מאז הוספת החומצה הפולית למוצרי דגנים מועשרים, כך עולה ממחקר חדש שפורסם אמש (ג', 6.9.05).
המחקר, שפורסם בעיתון 'Pediatrics' (רפואת ילדים), סקר לידות ב-21 מדינות בארצות הברית משנת 1995 ועד 2002 וגילה ירידה משמעותית בשכיחות שדרה שסועה וחוסר מוח מלידה, שני מומים הגורמים, בהתאמה, נזק לעמוד השדרה ולמוח.
חומצה פולית היא ויטמין B הנמצא במזונות כמו ירקות בעלי עלים ירוקים, קטניות ומיץ תפוזים. מוצרי דגנים העשירים בחומצה פולית כוללים לחם ופסטה [
לפרטים נוספים].
מזה מספר שנים מייעצים גורמי הרפואה לנשים לאכול מזונות אלו וכן לקחת תוספות במהלך ההריון כדי להמנע ממומים במערכת העצבים.
בשנת 1991, הראו מדענים כי ניתן להוריד את הסיכון למומים מולדים באופן משמעותי על-ידי מתן גרסאות סינטטיות של החומצה הפולית לאמהות המיועדות.
ההמלצות של ממשלת ארצות הברית נטילה של 400 מיקרוגרם של חומצה פולית בכל יום לנשים בגיל הפריון.
מאחר ויש צורך ליטול את הוויטמין בשלב כה מוקדם של ההריון, הזמן בו נשים רבות מגלות כי הן בהריון מאוחר מדי למתן תוספות חומצה פולית כדי למנוע את המומים המולדים.
ארגון המזון והתרופות האמריקני (FDA) קבע בשנת 1998, כי יש להוסיף 140 מיקרוגרם של הוויטמין לכל 100 גרם של דגנים המוגדרים כ"מועשרים".