|   15:07:40
דלג
  סופיה רון-מוריה  
עיתונאית מקור ראשון
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
החברה המצויינת למוצרי CBD כבר בישראל
כתיבת המומחים
המדריך המלא להלבנת שיניים
בנט. בבית היהודי לא מפלחים נכון את מצביעי המפלגה [צילום: פלאש 90]
הכול פוליטי

ככה מאבדים מנהיגות

נפתלי בנט לא הופתע מהיעדרותם של תשעה מחברי סיעתו מההצבעה על חוק שטרן. למרות המשמעת הקואליציונית הוא החליט לאפשר למי שרוצה להיעדר מההצבעה מסיבות מצפוניות, ואחרי הכול מדובר על הצבעה טרומית. הבעיה היא שבינתיים הוא מצטייר כמי שמאבד מנהיגות. מנהיג לא יכול לאפשר לרוב גדולי מחברי סיעתו לצפצף על עמדתו בשידור ישיר
26/05/2013  |   סופיה רון-מוריה   |   כתבות   |   כנסת 19   |   תגובות
משהו חדש מתחיל?
אשר כהן: "הבעיה של נפתלי בנט היא שהוא נגרר. הוא היה יכול להגיד: אני תומך ברב סתיו. אולי היה מפסיד. מותר גם להפסיד בפוליטיקה. אבל על המנהיג להיות ברור ולנקוט עמדה. והוא יוצא נגרר. הח"כים בורחים. משהו חדש מתחיל בציונות הדתית? בהחלט. שנים רבות אני לא זוכר מעורבות כזאת של הרבנים בפוליטיקה הדתית לאומית"

ביום רביעי בשעה אחת ומשהו הוזעק נפתלי בנט מישיבת הקבינט בדחיפות למליאה. הוא הגיע לאולם בריצה, ונכנס ברגע האחרון בשביל להצביע על הצעת החוק של אלעזר שטרן על הרחבת הגוף הבוחר של הרבנות הראשית.

בנט נכנס, תשעה מחברי הסיעה שלו יצאו. הסיעה התחלקה. אורי אורבך ואיילת שקד הצביעו יחד עם בנט בעד החוק. שאר חברי הסיעה הצביעו ברגליים. המחזה היה צורם במיוחד, מפני שכמה דקות קודם לכן אושרה בקריאה טרומית הצעת החוק של יריב לוין ויוני שטבון שנועדה למנוע עלילות נגד חיילי צה"ל. כמעט כל חברי סיעת הבית היהודי נכחו באולם ותמכו בהצעה. לפני שבועיים הסתובב בנט במליאה חסר אונים כשהוא מחפש את חבר סיעתו ועמיתו לממשלה אורי אריאל. הצעת החוק של שטרן הייתה אמורה לעלות להצבעה, אורי אריאל הגיש קודם לכן ערר נגדה, ועל-פי הסיכום שהושג הוא היה אמור להסירו. אלא שאריאל נעלם ומצאו אותו רק לאחר שעות מספר, כשכבר אי-אפשר היה להעלות את ההצעה להצבעה.

אנחנו צופים במחזה מרתק, אמר לי באותו יום בכיר בליכוד. מחזה שבסופו נראה מי שולט בסיעה, נפתלי בנט או אורי אריאל. השבוע, כשראה את תשעת חברי סיעת הבית היהודי מצביעים ברגליים, העיר: "אמרתי לָך".

מה קרה אם כן בבית היהודי? והאם יש בכלל משמעות להצבעה על הצעת החוק בקריאה טרומית, שאגב עברה ברוב גדול - 53 תומכים מול 14 מתנגדים - כך שלתשעת הנעלמים מהבית היהודי לא הייתה משמעות של ממש?

קיזוז עם הח"כים הערבים
שטרן. גייס חתימות [צילום: פלאש 90]

קודם כול העובדות. לאחר שאורי אריאל הסיר את הערר על הצעת החוק של אלעזר שטרן, עלתה ההצעה השבוע להצבעה טרומית כהצעה שבה תומכת הקואליציה. על כן, בלי קשר לעמדתו האישית של בנט, היה על חברי סיעת הבית היהודי להצביע בעד הצעת החוק.

ביום שני בישיבת הסיעה הבהיר נפתלי בנט שזה המצב. חברי הסיעה, הדגיש, מחויבים להחלטת הקואליציה - אבל מי שמסיבה מצפונית מתנגד להצעת החוק יכול להיעדר.

ביום שלישי בערב אמר לי חבר הסיעה מוטי יוגב שבסיעה לא נערכה הצבעה על הצעת חוק שטרן. אם לא נוכל להתנגד, אמר, נעדר. אלא שלא הייתה צריכה להתבצע הצבעה בסיעה: הסיעה מחויבת בכל מקרה לעמדת הקואליציה.

ביום רביעי בבוקר החלו חברי סיעת הבית היהודי - חוץ משלושת התומכים - לחפש קיזוזים. אורי אריאל התקזז עם אברהים צרצור מרע"מ-תע"ל. שאר הח"כים, רובם ככולם, אימצו את הרעיון והתקזזו עם חברי כנסת מהסיעות הערביות. ח"כים משס, שבמהלך היום הסכימו להתקזז עם חברי הסיעה בהצבעה על מרבית ההצעות, סירבו בתוקף להתקזז בהצבעה על חוק שטרן. שטרן גייס יותר מ-20 מהחתימות הדרושות להצבעה שמית ובשס רצו להתקיל את הח"כים מהבית היהודי. ההמשך ידוע. אגב, להתקזז עם חברי כנסת מהסיעות הערביות בהצעת חוק שעוסקת ברבנות הראשית זה כמו לשפוך מים מכוס ריקה. הח"כים הערבים לא מתערבים במלחמות היהודים. וכי מה לאברהים צרצור ולוויכוח כן הרב סתיו או לא הרב סתיו?

יממה של לחצים
כהן. פילוח לא נכון של המצביעים [צילום: פלאש 90]

הח"כים הנעלמים של הסיעה הם גם נאלמים. מלשכתו של השר אורי אריאל נמסר שהשר היה עסוק בנושאים אחרים, חשובים יותר מהצבעה בקריאה טרומית - והוא הרי התקזז עם אברהים צרצור כנדרש. לפני שבועיים, כשהגיש את הערר, כנראה היה לו יותר פנאי. עמדתה של 'תקומה' ברורה, אך מה בדבר חמשת הח"כים הנוספים של הבית היהודי שנעדרו מההצבעה, שנבחרו בפריימריז ולא בידי גוף מצומצם שהגיש את רשימת המועמדים לאישור רבני המפלגה? מוטי יוגב ויוני שטבון המקורבים לרב טאו מתנגדים להצעה עקרונית. אשר לניסן סלומינסקי, אבי וורצמן ושולי מעולם, הם העדיפו לשמור מרחק. לא להסתכן. מקורבים לחברי הסיעה מספרים על יממה של לחץ בלתי פוסק. "מה את רוצה מאיתנו", שאל אותי אחד מהמקורבים, "מה היית עושה אם היו מפעילים עלייך לחצים במשך יממה שלמה, כולל שיחות אל תוך הלילה? לא היית חוששת שאחר כך התומכים של הרבנים שהתקשרו יסגרו איתך חשבון בפריימריז?" אבל גם בהנחה שח"כ יכול להתנהג כנחבא אל הכלים מחשש שיסגרו איתו חשבון בפריימריז - האם על חברי הסיעה לחשוש יותר ממתנגדי הרב סתיו או מאלה התומכים בו? מה גם שלמפלגה יש גם מצביעים. לא רק מתפקדים. אם המצביעים יברחו, מקומות רבים ברשימה יתגלו כלא ריאליים.

ד"ר אשר כהן מהמחלקה למדעי המדינה בבר-אילן קובע באופן חד-משמעי: בבית היהודי לא מפלחים נכון את מצביעי המפלגה. ד"ר כהן, שחוקר שנים רבות את הציונות הדתית, אומר שמתרחשת מול עינינו תופעה חסרת תקדים - משהו חדש מתחיל בציונות הדתית, והמשהו הזה הוא מעורבות הרבנים במפלגה. מעולם היא לא הייתה גדולה כל כך, ולשיטתו אין להתערבות הזאת הצדקה אלקטורלית.

מהמחקר שערך ד"ר כהן אחרי הבחירות משתמע שהבוחר החילוני הביא לבית היהודי כארבעה מנדטים. בריכוזים הציונים דתיים שנבדקו המפלגה קיבלה בממוצע כעשרה אחוזים יותר בהשוואה לבחירות הקודמות (לצורך המחקר חושבו הבית היהודי והאיחוד הלאומי ביחד). חלק גדול מהמנדטים, אומר כהן נחרצות, הביא בנט אישית.

"הציבור שבחר בבית היהודי", אומר כהן, "לא העלה על הדעת שבשאלה עקרונית כזו שקשורה לבחירת הרב הראשי חברי הסיעה יצאו מהאולם. מה הם מבלבלים לנו את המוח עם הצבעה מצפונית שהיא בריחה? אני רוצה לדעת מי בעד ומי נגד, כי אני רוצה לדעת בעד מי להצביע בפריימריז בפעם הבאה. המתפקדים לא ידעו למשל שיוני שטבון מקבל הוראות מחצר הרב טאו. לא היה כאן גילוי נאות. ויש גם מגזר נוסף ששכחנו לשאול את דעתם - החילונים. להם לא מגיע לדעת במי תומכים הח"כים בבחירות לרב הראשי? הם לא משתמשים בשירותי הרבנות?"

מדוע לדעתך נפתלי בנט שהביא הרבה קולות נשאר במיעוט בסיעתו?

"יש תכונה בעייתית מאוד לרוב הבורגני הדומם. הוא מצביע אבל אין לו נחישות, אין לו הנהגה ברורה. זה בא לידי ביטוי בחינוך, בבתי הספר הממלכתיים דתיים, למשל. אבל אם בחינוך הממ"ד אין להורה לאן ללכת, בבחירות הוא יכול ללכת למפלגה פוליטית אחרת. הבעיה של נפתלי בנט היא שהוא נגרר. הוא יכול היה להגיד: אני תומך ברב סתיו. אולי היה מפסיד. מותר גם להפסיד בפוליטיקה. אבל על המנהיג להיות ברור ולנקוט עמדה. והוא יוצא נגרר. הח"כים בורחים. משהו חדש מתחיל בציונות הדתית? בהחלט. שנים רבות אני לא זוכר מעורבות כזאת של הרבנים בפוליטיקה הדתית לאומית. ארבעה כינוסים נערכו תוך פחות מארבעה חודשים מאז הבחירות - להצלת עולם התורה מהברית עם לפיד, בעד חוק עמאר-אריאל, נגד חוק שטרן ועוד. זה החדש שמתחיל".

מאבק פרסונלי
השלישייה היא רק כרטיס ביקור [פלאש 90]

שלא לייחוס מודים בסיעה: בנט לא דפק על השולחן. כשהוא רוצה הוא יודע לדפוק. הפעם זז הצידה. אפשר "היעדרות מצפונית". כשיו"ר המפלגה זז הצידה והרבנים מפעילים לחץ, מה רוצים מחברי הסיעה? הם בסך הכול בני אדם. המלחמה שמתנהלת היא לא מלחמה בעד חוק זה או אחר או נגד הצעה זו או אחרת. המאבק הוא מאבק פרסונלי. ברור לכל בר דעת שהצעת החוק של שטרן משתלמת מבחינת הבית היהודי. נציג חילוני שאין לו מחויבות פוליטית תמיד יעדיף רב שמתמודד מטעם הציונות הדתית על פני רב חרדי. כמו שמצביע דתי-ימני יעדיף בתור ברירת מחדל את שלי יחימוביץ' אם יציעו לו לבחור בינה לבין זהבה גלאון.

הקמפיין נגד החוק לא נועד לחסום רב רפורמי דמיוני שיתמודד פעם על התפקיד. כל עוד הכנסת לא תכיר בתנועה הרפורמית נציגיה יישארו מחוץ לגדר. המאבק מכוון נגד בחירתו של הרב סתיו. אבל במגזר הדתי-לאומי יש מי שמעדיף לשפוך את התינוק יחד עם המים. בנט מצדד בבחירתו של הרב סתיו. בנט תומך בחוק שטרן. רק שבמקום לקום ולהכריז 'זוהי עמדתי', הוא מצפה שהנסיבות יובילו לתוצאה המיוחלת. שהליכוד ויש עתיד יקדמו את חוק שטרן. שיש עתיד וישראל ביתנו יכשילו את עסקת עמאר-אריאל. הבעיה היא שבינתיים הוא מצטייר כמי שמאבד מנהיגות. מנהיג לא יכול לאפשר לרוב גדולי מחברי סיעתו לצפצף על עמדתו בשידור ישיר.

מתברר, אמרו השבוע בכירים בליכוד וביש עתיד, שהשלישייה שהובילה את קמפיין הבחירות של הבית היהודי - בנט, אורבך ושקד - היא רק כרטיס ביקור. היא לא מייצגת את המפלגה ואת הסיעה. הרוב בסיעה נגדם. ואולי הרוב לא נגדם. הרוב הולך אחרי החזק. נכנע ללחץ. כשהמנהיג משאיר חלל ריק, לחלל נכנסים גורמים אחרים.

דיל חסר סיכוי
כלפא. הגיש את הצעת החוק

ביצה שלא נולדה
בשבוע הקרוב עולה לדיון בוועדת השרים לחקיקה הצעת החוק שמאפשרת את הדיל עמאר-אריאל: הצעה שמאפשרת להתמודד על תפקיד הרב הראשי למי שכבר כיהן בתפקיד וגם למי שכבר מלאו לו 70 שנה. את הצעת החוק הניח השבוע על שולחן הכנסת ח"כ זבולון כלפא. כפי שכבר יצא לנו לציין בעבר, היא חסרת סיכוי. ביצה שלא נולדה

בשבוע הקרוב עולה לדיון בוועדת השרים לחקיקה הצעת החוק שמאפשרת את הדיל עמאר-אריאל: הצעה שמאפשרת להתמודד על תפקיד הרב הראשי למי שכבר כיהן בתפקיד וגם למי שכבר מלאו לו 70 שנה.

את הצעת החוק הניח השבוע על שולחן הכנסת ח"כ זבולון כלפא. כפי שכבר יצא לנו לציין בעבר, היא חסרת סיכוי. 13 שרים חברים בוועדת השרים לחקיקה. יו"ר הוועדה ציפי לבני מתנגדת להצעת החוק. שלושת שרי ישראל ביתנו - יאיר שמיר, יצחק אהרונוביץ וסופה לנדבר - מתנגדים. כך גם שלושת שרי יש עתיד - יאיר לפיד, שי פירון ויעל גרמן. ביום שלישי השבוע מספר רבנים מהציונות הדתית התומכים בהצעה הרימו טלפון לרב פירון בניסיון לשכנעו שלא להתנגד. הוא לא שינה את עמדתו. שני שרי הבית היהודי, אורי אריאל ואורי אורבך, תומכים.

אם כן, גם אם נתניהו יגיע בשבת למסקנה שעל הליכוד לתמוך בהצעת החוק והוא יצליח לשכנע את ארבעת נציגיו בוועדה (שנוטים להתנגד) - לא מסתמן רוב להצעה. גם יו"ר הקואליציה יריב לוין מעריך שסיכוייה קלושים. הקואליציה מחויבת לחוק עמאר, כי הבית היהודי הכניס אותו להסכמים הקואליציוניים, אך לא לחוק עמאר-אריאל. כשכלפא כרך את שתי ההצעות יחד, הוא למעשה שחרר את הקואליציה מהמחויבות לחוק עמאר.

מן הפה ולחוץ, הבית היהודי עדיין מגלה עניין בהצעת החוק. איילת שקד מדברת עם השרים שהם חברי הוועדה. ומה עם שס? אלי ישי ניסה לשכנע את גדעון סער, כי אלי ישי רוצה את הרב עמאר. אבל לא נפתלי בנט ולא אריה דרעי רוצים את הדיל. שתי הסיעות נותנות פול גז בניוטרל.

ובמי תומך נתניהו?
חיים ביבס. יריב לוין מושפע ממנו

אלא שהבית היהודי ושס אינם השחקנים היחידים במגרש. אם שכחתם, יש מפלגה נוספת בזירה הפוליטית. מפלגת השלטון. יריב לוין אומר שחוק שטרן לכשיאושר יעבור שינויים רבים. הוא לא יאושר במתכונת הנוכחית. שלא כמו הח"כים של הבית היהודי שערקו מההצבעה, בליכוד משוכנעים שההצעה טובה לבית היהודי. אז מי אמר, שואלים בכירים בסיעה, שניתן לבית היהודי לקבוע את הגוף הבוחר לפי צרכיו? למה, לליכוד אין אינטרסים? אין מצביעים מסורתיים ודתיים?

לליכוד יש אינטרסים. ללא ספק. ויש גם נציגים מוניציפליים בגוף הבוחר ומחוצה לו שפועלים בזירה. דוגמה אחת להמחשה - יו"ר הקואליציה מתגורר בעיר מודיעין. בדרך הטבע הינו בעל זיקה לשניים - לראש העיר חיים ביבס ולרב העיר דוד לאו. כן, הרב דוד לאו שמתמודד על התפקיד של הרב הראשי האשכנזי. גם אם לא היה ללוין קשר לרב לאו, בתור חבר כנסת הוא לא יכול להתעלם מהתשתית המוניציפלית בעיר שבה הוא גר. בלשון פשוטה, הוא זקוק לתמיכתו של ראש העיר, וראש העיר תומך ברב העיר.

ועוד משהו: לא רק לוין מושפע מחיים ביבס. ביבס היה ראש המטה של נתניהו בפריימריז האחרונים ונחשב מקורב לרה"מ. נתניהו לא מתעניין במלחמות בציונות הדתית. יתר על כך, הוא עדיין חש עלבון לאחר שהמצביעים הסרוגים נטשו אותו בבחירות לטובת בנט. זאת ועוד, הוא מעוניין לשמור על ערוץ פתוח עם המגזר החרדי שאת מציגיו נאלץ להשאיר מחוץ לקואליציה. בציונות הדתית ימשיכו להתקוטט. מלחמת החורמה שמנהלים פלגים במגזר נגד הרב סתיו תוביל בסופו של יום לבחירתו של הרב דוד לאו.

פורסם במקור: יומן, מקור ראשון
תאריך:  26/05/2013   |   עודכן:  26/05/2013
סופיה רון מוריה
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות  / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
 אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman   אברהים צרצור   אברהם מיכאלי   אברהם (אבי) וורצמן   אופיר אקוניס / Ofir Akunis   אורי מקלב / Uri Maklev   אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel   אורי שרגא אורבך / Uri  Orbach   אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk   אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis   אחמד טיבי / Ahmad  Tibi   איילת שקד / Ayelet Shaked   אילן גילאון / Ilan Gilon   איתן כבל / Eitan Cabel   אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan   אליהו ישי   אלעזר שטרן / Elazar Shtern   אמנון כהן   אראל מרגלית / Erel Margalit   אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri   באסל גטאס / Basel  Ghattas   בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky   בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu   גדעון משה סער / Gideon  Sa'ar   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan   ג'מאל זחאלקה / Jamal  Zahalka   דב חנין / Dov Hanin   דב ליפמן   דני בן יוסף דנון / Dani Danon   זאב אלקין / Ze'ev Elkin   זבולון כלפה   זהבה גלאון   חיים כץ / Haim Katz   חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar   חמד עמאר / Hamad Amar   חנא סוייד   חנין זועבי / Haneen  Zoabi   טלב אבו-עראר   יאיר לפיד / Yair  Lapid   יאיר שמיר / Yair  Shamir   יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur   יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein   יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov   יעל גרמן / Yael  German   יעקב ליצמן / Yaakov Litzman   יעקב מרגי / yaakov Margi   יעקב פרי / Yaakov  Perry   יפעת קריב   יצחק אהרונוביץ' / Yitzhak  Aharonovitch   יצחק הרצוג   יצחק וקנין   יצחק כהן / Yitzhak  Cohen   יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli   יריב לוין / Yariv Levin   ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler   ישראל חסון   ישראל כץ / Israel  Katz   כרמל שאמה-הכהן   לימור לבנת / Limor  Livnat   מאיר כהן / Meir  Cohen   מאיר פרוש / Meir Porush   מוחמד ברכה   מיכל בירן / Michal Biran   מיכל רוזין / Michal Rozin   מיקי לוי / Mickey  Levy   מיקי רוזנטל   מירב בן ארי / Merav Ben Ari   מירי  רגב / Miri Regev   ממשלת ישראל / Israel Government   מסעוד גנאים   מרב מיכאלי / Merav  Michaeli   מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay  Yogev   משה גפני / Moshe Gafni   משה מזרחי   משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe  Ya'alon    משה זלמן פייגלין   משולם נהרי / Meshulam Nahari   נחמן שי   ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky   ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz   נסים זאב   נפתלי בנט / Naftali  Bennett   סופה (סופיה) לנדבר / Sofa  Landver   סילבן שלום / Silvan  Shalom   סתיו שפיר / Stav Shafir   עדי קול   עוזי לנדאו / Uzi  Landau   עולם התורה / Olam HaTorah   עיסאווי פריג' / Issawi Frej   עליזה לביא / Aliza Lavi   עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz   עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev   עמרם מצנע   עפו אגבאריה   עפר שלח / Ofer  Shelah   פניה (פאינה) קירשנבאום   פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete   צבי ישראל טאו   ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely   ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi  Livni   קארין אלהרר / Karin  Elharar   רוברט אילטוב / Robert Ilatov   רונן הופמן   רות קלדרון   רינה פרנקל   שולי מועלם-רפאלי / Shuli  Mualem-Refaeli    שי  פירון / Shai  Piron   שלי רחל יחימוביץ' / Shelly  Yachimovich   שלמה משה עמאר   שמעון  אוחיון   שמעון סולומון   תמר זנדברג / Tamar Zandberg 
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
ככה מאבדים מנהיגות
תגובות  [ 2 ] מוצגות   [ 2 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
רק נושא אחד חשוב
26/05/13 12:05
2
אוונגארד
26/05/13 19:49
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  כנסת 19
שר הרווחה לח"כ אורלי לוי-אבקסיס: "חבר-כנסת הוגן המתנגד לתקציב - צריך להצביע נגדו גם בשעת-האמת במליאה
22/05/2013  |  עידן יוסף  |   חדשות
בדיון שנערך (יום ד', 22.5.13) במליאת הכנסת בעניין התגברות הטרור ביהודה ושומרון, הזהיר חבר הכנסת משה פייגלין (הליכוד ביתנו) מפני אי-יכולת מיגור הטרור והשבת הביטחון לאזרחי ישראל.
22/05/2013  |  עידן יוסף  |   חדשות
ח"כ יעקב ליצמן הודיע כי הוא וחברי כנסת נוספים יפנו למבקר המדינה בבקשה לבדוק את התנהלות הרשויות בסוגיית שדה בריר לאור הכוונה לקדם ניסוי לכריית פוספטים באזור הסמוך לעיר ערד. בדיון וועדת הפנים, אמר ליצמן: "המקום מסוכן לתושבי ערד. אנחנו ככנסת לא יכולים לאפשר לאנשים לעשות כסף על חשבון בריאות אזרחים. שום אינטרס ביטחוני ושום אינטרס ציבורי, אך ורק כסף".
21/05/2013  |  עידן יוסף  |   חדשות
במסגרת ציון יום חופש המידע שנערך (יום ג', 21.5.13) בכנסת, לרגל הוצאת הדוח השנתי הראשון של היחידה לחופש המידע, שבמשרד המשפטים, ועדת החוקה חוק ומשפט וועדת המדע, קיימו דיון בנושא חופש המידע וממשל זמין.
21/05/2013  |  עידן יוסף  |   חדשות
הוועדה לביקורת המדינה, דנה (יום ג', 21.5.13) בדוח מבקר המדינה על פעילותה של חברת "נתיבי ישראל" (לשעבר מעצ). יו"ר הוועדה, ח"כ אמנון כהן (שס), אמר כי מדובר באחת מהחברות הממשלתיות החשובות, שבונה את תשתיות המדינה. "החברה צריכה להקפיד על טוהר המכרזים, ובתקופת גרעון שכזאת עלינו להקפיד על יעילות ואי-בזבוז כספי-ציבור. בזמן של קיצוץ בכל כיס, על חברות ממשלתיות להקפיד על כל שקל שיוצא - שתתקבל בעבורו מלוא-התמורה".
21/05/2013  |  עידן יוסף  |   חדשות
רשימות נוספות   /   כנסת 19  /  מי ומי    / 
הוועדה לביקורת המדינה: להקפיא פירוק פרזות  /  אלעזר לוין
תוכנית רזבוזוב: תעסוקה לספורטאים בדימוס  /  עידן יוסף
תיבחן מחדש התוכנית לקירוי קבר רחל  /  עידן יוסף
מי ימצמץ ראשון  /  סופיה רון-מוריה
לשתף את הכנסת בדיון הכלכלי  /  מוחמד ברכה
מכרז אחד, 250 שאלות  /  עידן יוסף
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
חיים רמון
חיים רמון
החד-ממדיות של תוכנית "עובדה" משקפת רק חלק מהאמת ובכך מחזקת את התחושה בקרב תומכי נתניהו כי עורכי התוכנית לא מעוניינים בהצגת התמונה העובדתית המלאה אלא מעוניינים אך רק באשמתו של ראש ה...
דרור אידר
דרור אידר
רואי השחורות אצו להכריז על השלב הנוכחי כסיום המערכה הצבאית ובדרכם הדהדו את חוסר האחריות ההיסטורי של המפגינים ברחובות    אבל אנחנו רק בעיצומה של המלחמה    עוד לא סיימנו    ומה רוצה ניק...
אורי מילשטיין
אורי מילשטיין
צמיחתו של גאון צבאי: היינץ גודריאן; התרבות הצבאית הפרוסית; פיתוח ה"בליץ קריג" בצבא גרמניה בין שתי מלחמות העולם; חשיבות השילוב בין תיאוריה ופרקטיקה; איך יחיא סינוואר הָמַם את ישראל;...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il