|   15:07:40
דלג
מהנדסת מזון   |   תגובות
  |    |  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
טיפול בתא לחץ: להתחזק בנשימה
כתיבת המומחים
מה צריך לדעת כשמתכננים חופשה באילת?

היגיינה בפיקניקים

מדי שנה סובלים אנשים רבים ממחלות שנגרמות מאכילת מזון שהוכן כמה שעות לפני שנאכל והושאר ללא טיפול מתאים או מהכנה לא נכונה של המזון את רובן ניתן למנוע על-ידי ביצוע כמה פעולות שיבטיחו את טריות ובטיחות המזון לאורך זמן
02/09/2013  |     |   כתבות   |   חגים ומועדים   |   תגובות
את הבשרים יש להכין קרוב לזמן האכילה [צילום: פלאש 90]

עם בואה של תקופת החגים, רובנו יוצאים לבילוי בחיק הטבע ונסיעות משפחתיות, שחלק בלתי נפרד מהן הוא פיקניקים. שמיכה, סלסלה עמוסת כל טוב, מעט פירות העונה, יין או שמפניה והמון פרחים, עצים וציוץ ציפורים, הם המתכון הבטוח להשיג קצת שקט ושלווה. אבל מכיוון שלעיתים עוברות שעות בין מועד הכנת האוכל למועד אכילתו, חשוב מאוד לדעת כיצד לשמור על אריזה נאותה של המזון ואחסונו, שתבטיח את טריות המוצרים שלקחנו.

לפניכם מספר הנחיות הקשורות בבטיחות מזון בכלל ובפיקניקים בפרט:


  • צידניות וקרח: טמפרטורת קירור במקרר נעה בין 0 ל-4 מעלות צלזיוס, ומכיוון שקשה ליצור תנאים אלו בצידנית, עלינו לנקוט בכמה פעולות שיורידו את הטמפרטורה שבה נשמר המזון עד לאכילתו: ראשית, חשוב לשים לב כי גוף הצידנית שלם ואין בו סדקים. שנית, מומלץ לחלק את המנות בין מספר צידניות, כשבתוכן הרבה קרחונים ואף גושי קרח, כל זאת כדי לשמור על קירור תקין ובטוח. שלישית, אין לדחוס יותר מדי אוכל בצידנית אחת. טיפ - הקפידו שלפחות שליש מנפח הצידנית יהיה קרח וקרחונים;

  • הפרדה בין מוצרים: במידה ובחרתם לקחת לפיקניק בשר, עוף או דגים לא מבושלים, מומלץ לאחסנם בצידנית נפרדת מזו שמאוחסנים בה מוצרים אחרים כמו: סלטים, מזון מבושל, ירקות, פירות וכדומה. במידה ואין אפשרות לצידנית נפרדת, יש לארוז את הבשר או הדגים באריזה אטומה ולהניח אותה בתחתית הצידנית כדי למנוע טפטוף של מיצים שעלולים לזהם מוצרים אחרים שבצידנית. טיפ - קציצות בשר לא מבושלות (שאנו מתכננים לבשל בפיקניק), מומלץ להכין בבית מראש, להקפיאן ולהביאן בצידנית כשהן קפואות;

  • הכנות המזון: חשוב לבצע פעולות מקדימות על-מנת לשמור על בטיחות המוצרים. ההמלצות נחלקות לשניים: הכנה ובישול. במהלך החלק הראשון, יש להקפיד, כמובן על היגיינה באמצעות שטיפת ידיים יסודית והקפדה על משטחי עבודה נקיים. גם ירקות ופירות שאינם שטופים, עלולים להכיל חיידקים, לכן יש לרחוץ אותם היטב עם סבון מתחת למים זורמים. בהכנת בשרים בכלל, מומלץ להשתמש בקרש חיתוך נפרד למזונות אחרים, מכיוון שבבשר נמצאים חיידקים העלולים לזהם מזונות אחרים (אלו חיידקים שמושמדים בבישול מלא ותקין). החלק השני כולל את החובה לבשל היטב את המזון ובעיקר בשר בקר, עוף ודגים. מומלץ להשתמש במד חום של בשר כאשר צולים אותו על האש, כאשר את הטמפרטורה בודקים במרכז הבשר או בחלק העבה ביותר שלו - בשר בקר צריך להיות מבושל בטמפרטורה פנימית של לפחות 71 מעלות צלזיוס, חשוב לוודא שהחלק הפנימי עבר בישול מלא והוא אינו בצבע ורוד / אדום ועופות בטמפרטורה של לפחות 74 מעלות צלזיוס;

  • סלטים קנויים או כאלו שהכנתם בעצמכם: חשוב להקפיד על אחסון מקורר בהובלה ובמהלך הפיקניק עצמו. מוצרים אלו מאוד רגישים לטמפרטורה ולכן יש להוציאם לשולחן האוכל ממש לפני מועד האכילה. גם את הבשרים יש להכין ולבשל קרוב לזמן האכילה. אין להשאיר בשרים שבושלו על שולחן הפיקניק לזמן שעולה על 20 דקות, משום שהם עלולים להתקרר במהרה ולהגיע לטווח הטמפרטורה המתאים לצמיחה והתרבות של חיידקים. טיפ - מומלץ מאוד שלא להחזיר הביתה סלטים ובשרים שלא נאכלו. אם יש ספק - אין ספק. פשוט צריך לזרוק לפח את המזון שנותר.

הכותבת היא מהנדסת מזון ומנהלת הנדסה וטכנולוגיה בחברת Pro Solv
תאריך:  02/09/2013   |   עודכן:  02/09/2013
נירה גייפמן
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  חגים ומועדים
בשורה למשתטחים לקראת השנה החדשה. קבר רבי מאיר בעל הנס, שהיה סגור עד כה משעות הערב למתפללים, יהיה פתוח בכל שעות היממה, עד לאחר החגים.
02/09/2013  |  עידן יוסף  |   חדשות
סמלי החג ותרומתם התזונתית היא רבה. סמלי החג משלבים פירות, ירקות ודגים ומהווים מקור עשיר לבריאות בפתיחת השנה ולכל השנה.
01/09/2013  |  מורן מלכה  |   כתבות
רגע לפני ראש השנה כשהוא לבוש בקיטל הגיע נפתלי בנט להשתתף במערכון קצר של אנדרדוס, חבורת ההומור הפופולרית של הציבור הדתי-לאומי
30/08/2013  |  מחלקה ראשונה  |   חדשות
כל פעם שמתקרב איזה חג מחגי ישראל אנחנו מוצאים את עצמנו תחת מתקפה פרועה וזדונית. לא מצד אויבינו מבחוץ - דווקא מתוכי תוכנו.
29/08/2013  |  יורי מור  |   מאמרים
גם כשבית המקדש היה קיים לא היו ישראל עולים לרגל בראש השנה, מפני שאינו חג כחג המצות וכחג הביכורים וכחג האסיף שחגים בהם בממש ובמושאל סביב למזבח, אלא יום הזיכרון. זה שמו, על כל הנגזר ממנו, וזו זהותו וזה טיבו, לא רק אחד מתאריו.
29/08/2013  |  יצחק מאיר  |   מאמרים
רשימות נוספות   /   חגים ומועדים  
מכירות כלי הבית מזנקות ב-87% לקראת החגים  /  עופר וולפסון
עמותת בית חם מחלקת לראש השנה חבילות שי  /  עדי וילדר
מים, מים בששון – פסטיבל מים בחמת גדר  /  עדי וילדר
טיפים לראש השנה  /  נ. הירש, נ. בן-צבי
ברכות לשנה החדשה - תשע"ד  /  ליאורה קוזלובסקי
הכל מתחיל בראש   /  ציפי לידר
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
איתמר לוין
איתמר לוין
המתקפה האירנית מהווה הזדמנות פז לישראל, אך מותר להניח שהממשלה תבזבז אותה    ובינתיים: האנטישמיות בארה"ב שוברת שיאים, הקבינט ממשיך לדלוף ויריב לוין מפגין צביעות
דן מרגלית
דן מרגלית
הרמטכ"ל וראש השב"כ 'שקיבלו בארבע עיניים את ההחלטה האסונית לצמצם בהצבת הכוחות ב-7 באוקטובר, וכן ראש אמ"ן ומפקד דרום קיבלו אחריות וצריכים להתפטר, אבל ריבונו של עולם לא דקה אחת לפני ש...
רפאל בוכניק
רפאל בוכניק
מאז אסון ה-7 באוקטובר 2023, ניכר כי המושג "הפקרה" נחרת בשיח הציבורי כתיאור מצב המייצג את אשר פקד אותנו ביום המר והנמהר ההוא - קלות הבלתי נסבלת של ייחוס אשמת "הפקרה" לממשלת ישראל
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il