קפה ותה עשויים להוריד את הסיכון לנזק משמעותי לכבד בקרב אנשים ששותים אלכוהול במידה מוגזמת, אנשים שמנים, או הסובלים מרמות גבוהות מדי של ברזל בדם, כך דיווחו חוקרים אתמול (א', 4.12.05).
המחקר, בו לקחו חלק קרוב ל-10,000 בני אדם, הראה כי אלה ששתו יותר משתי כוסות קפה או תה ביום פיתחו מחלות כבד כרוניות בשיעור נמוך בחצי מאלה ששתו פחות מכוס אחת ביום.
המחקר, שבוצע על-ידי 'המוסד הלאומי לסוכרת ובעיות עיכול וכליות', גילה כי הקפה לא סיפק הגנה לאנשים בסיכון למחלות כבד מסיבות אחרות, כמו זיהומים ויראליים.
למרות שעדיין מוקדם מדי לעודד חולים להעלות את צריכת הקפה והתה שלהם, ממצאי המחקר מציעים באופן פוטנציאלי לאנשים בסיכון גבוה לפתח מחלות כבד כרוניות דרך מעשית להוריד סיכון זה, כתבו העורכים.
בנוסף, העורכים מקווים כי הממצאים יסייעו למדענים החוקרים את התפתחות מחלות הכבד. על הממצאים דיווחו בעיתון 'גסטרואנתרולוגיה' של איגוד הגסטרואנתרולוגי האמריקני'.
המחקר התבסס על ניתוח תיעוד של 9,849 אנשים שהשתתפו בסקר ממשלתי שהצריכת הקפה והתה שלהם הוערכה ומעקב אחריהם נעשה לאורך 19 שנה.