|
מנות משובחות [צילום: יח"צ]
|
|
|
|
|
חלומה הכמוס של כל מסעדה חדשה הוא להגיע מהר אל כליל השלמות. קחו לדוגמה את מסעדת "מנציני", באזור התעשיה של הרצליה פיתוח (רחוב מנופים 8), שהצליחה לעשות זאת תוך פחות משנה. ואכן, "מנציני" האיטלקית הוכיחה את עצמה בפרק הזמן הקצר הזה כבית-אוכל מושלם בזכות בעליה, הרי סינג, שהוא גם שף יצירתי בחסד עליון.
את "מנציני" פקדנו לעת צהריים, עמוסת-סועדים. היינו בשניים ומן התפריט הרבגוני ננעלנו על מרק-דלעת בחלב-קוקוס, שהוגש לשולחננו כפתיח ושהתגלה כמעדן מחמם לב ובטן. בת הזוג נדלקה על שישה כדורים של פלאפל גזעי, עם מבחר רטבים שמיימיים בצידם. מי שעדיין סבור לתומו כי ליחו של הפלאפל בארץ כבר נס - מוזמן לנגוס בפלאפל של הרי ומובטח לו בזאת שלא יתאכזב.
ארוחה עילאית
עוד אנו מתענגים על המעדן הנימוח בפה, בטעם גן עדן, ולשולחן כבר הגיעו שתי מנות עיקריות של פסטה: האחת של פטוצ'יני בעוף, עם עגבניות מיובשות, עגבניות-שרי, זיתים, שום, שמן-זית ופטרוזיליה; והשנייה של מבחר פירות-ים. שתי המנות היו נדיבות ומשובחות בטעמן. ניכר בהן שספגו בקרבן את כל מה שפסטה מובחרת עשויה להציע.
מרשים ביותר היה הקינוח: בנופי-בננה - שוב מעשה-ידיו להתפאר של השף הרי, שנחשף בתוך כך כקונדיטור מוצלח. המאפה הבצקי הפריך היה מעל ומעבר, ושכבת הבננה, שעטפה אותו, טבלה בריבת-חלב מהממת. אספרסו כפול וסודה צוננת ליוו את הסיומת של ארוחה עילאית ובלתי-נשכחת. שילמנו עליה 213 שקל והוספנו תשר של 15% לשירות מעולה. את "מנציני" זיכינו - איך לא - במלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי שלנו.