|   15:07:40
דלג
  סיגל פרישמן  
מנהלת בילינסון
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
תכשיטים לקחת לחופשה בחו״ל בחג הפסח
קבוצת ירדן
תמר פטרוליום: חברה עסקית או בית חרושת לג׳ובים?

באיזה שמן כדאי לטגן?

רצוי לטגן דווקא בשמן עמוק, מכיוון שבצורה זו פחות שמן נספג בהשוואה לטיגון בשמן רדוד מומלץ להמתין עד שהשמן חם מאוד לפני התחלת הטיגון, אז זמן הטיגון מתקצר ושוב נספג פחות שמן
27/11/2013  |   סיגל פרישמן   |   כתבות   |   חגים ומועדים   |   תגובות
סופגניה מכילה כ-600-500 קלוריות [צילום: פלאש 90]

חנוכה הוא חג חורפי וביתי. שני אלה הם מרכיבים בעייתיים כשחושבים על ירידה במשקל. בחורף, אנו נמצאים יותר זמן בבית, כיוון שלא מתחשק לצאת לקור ול"רטוב" בחוץ, ומכיוון שכך, נטייתנו לחפש משהו "מעניין" במזווה ובמקרר, אוכלים יותר ומוציאים פחות אנרגיה - הפוך למגמות הרצויות במשוואה.

הישראלי מעלה בממוצע במהלך החנוכה שני 2 ק"ג. כד השמן הקטן שהספיק להדלקת המנורה למשך שמונה ימים באורח נס, גזר עלינו לאכול שמונה ימים מאכלים המטוגנים בשמן.

סופגניה ממוצעת מכילה 600-500 קלוריות. לביבה ממוצעת מכילה 200-150 קלוריות. ההמלצות לרוב הן לבחור סופגניה אחת בכל ימי החג, להתענג עליה ולזכור שלכל השאר יש טעם דומה והמון קלוריות.

עצות נוספות:

  • לעיתים הידיעה כי מרכיבי הסופגניה אינם בריאים (קמח לבן, שמן שחומם הרבה מאוד פעמים, סוכר וציפויים עתירי סוכר) תמנע מאיתנו לאכול בכלל או לפחות תקטין את הכמות;

  • כדאי להשתמש בשמן הקנולה לצורך טיגון, שכן הוא חסר טעם ומתאפיין בנקודת עישון גבוהה, מה שמעכב את שריפתו, ומכאן מעלה את איכותו;

  • רצוי לטגן דווקא בשמן עמוק, מכיוון שבצורה זו פחות שמן נספג בהשוואה לטיגון בשמן רדוד;

  • מומלץ להמתין עד שהשמן חם מאוד לפני התחלת הטיגון, אז זמן הטיגון מתקצר ושוב נספג פחות שמן;

  • לא כדאי לטגן עם השמן יותר מפעם אחת, שכן בתהליך הטיגון השמן מתחמצן, כך שנוצרים רעלים שעלולים להזיק לבריאות. שמן מחומצן ניתן לזהות לפי הקצף הלבן - זהו הסימן להחליף את השמן בשמן חדש;

  • בעת הטיגון יש לנקות במידת האפשר ובמהירות האפשרית את כל השאריות הקטנות הצפות בשמן, זאת גם על-מנת להוריד את מידת חמצונו;

  • כדאי להקפיד על אחסון נכון של שמנים, כלומר במקום חשוך וסגור היטב;

  • באופן כללי לגבי מתכונים מטוגנים - את רובם ניתן להמיר באפייה, כך גם הדין לגבי לביבות או סופגניות - ניתן לקחת מתכונים מוכרים ואהובים, להבריש עם מעט שמן ולאפות;

  • עוד בעניין סופגניות - סופגניות גדולות עדיפות על סופגניות קטנות, שכן הן בעלות שטח פנים קטן יותר, ומכאן שסופגות פחות שמן. זאת אם ניתן לאכול חצי סופגניה גדולה, באם לא - כדאי לאכול אחת קטנה;

  • כמו בכל מתכון, כדאי לבדוק האם מידות השמן בו הן מחייבות, או שניתן מעט לצמצם מבלי לפגום בטעם או במרקם;

  • להכין להדלקת הנרות פשטידת ירקות, לביבות של ירקות אפויות, מרק ירקות, סלט ירקות ולקינוח - תפוח-עץ אפוי, סלט פירות מעניין - אלה יתכן וימנעו מאיתנו לאכול את המאכלים המסורתיים הנ"ל;

  • להירשם דווקא עכשיו לאיזה חוג ריקוד או חדר כושר או חוג התעמלות אחר - ה"התחברות" לגוף דרך הפעלתו, מונעת מאיתנו מלהתעלל בו על-ידי אכילת מאכלים עתירי שומן;

  • מי שאינו מצליח לעשות שינויים בהרגלי האכילה באופן עצמאי, כדאי שיתחיל את השינויים במסגרת כלשהי - קבוצות תמיכה, דיאטנית אינדבדואלית וכדומה - הקילוגרמים אינם נושרים ללא הורדת הקלוריות והגדלת הוצאתם.

הכותבת היא מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בבית-חולים בילינסון
תאריך:  27/11/2013   |   עודכן:  27/11/2013
סיגל פרישמן
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  חגים ומועדים
מדי שנה מטפלים צוותי מד"א בפגיעות רבות המתרחשות במהלך חג החנוכה. בארגון מדווחים על עלייה משמעותית במקרי פגיעה במהלך ימי החג, בעיקר בילדים הנפגעים מכוויות שמן רותח, כוויות בעקבות התלקחות נרות החנוכה, שאיפת גופים זרים וחנק כתוצאה מאכילת מטבעות שוקולד וממשחק בסביבונים.
27/11/2013  |  זכי הלר  |   כתבות
חג החנוכה הוא האחרון שבחגים שנוסף בלוח השנה העברי. החג נחקק בסוף ימי בית שני טרם עריכת המשנה. לעומת זאת, חג הפורים נקבע לפני שנחתם התנ"ך ועל כן זכתה מגילת אסתר להיות חלק מהכתובים. על אף שחג החנוכה לא זכה למסכת שלמה כפי שזכה חג הפורים למסכת מגילה, אלא למספר אזכורים במסכת שבת בין הדפים י"ז עד כ"ד, בכל אופן יש בחגים אלו ממצוות שמחת החג.
26/11/2013  |  חניאל פרבר  |   מאמרים
חנוכה הוא חגה של קנאות דתית חשוכה יהודית.
26/11/2013  |  אביתר בן-צדף  |   מאמרים
כולנו מכירים את הקושי הבריאותי באוכל מטוגן. סופגניות ולביבות לחג החנוכה מזוהות באופן מובהק עם מזון שכזה. כלי המטבח המוצעים כיום הם בעיקר מחבתות וסירים לטיגון עם ציפוי קרמי או לחלופין ציפוי נון-סטיק (לא דביק) לנוחות המשתמש ולקבלת תוצאה דלת שומן.
24/11/2013  |  דוד שאול  |   כתבות
ביום חמישי, ה-28 בנובמבר, אמריקנים רבים יחגגו את צירוף המקרים הנדיר שבשילובם של שני חגים החלים על אדמתם: חג ההודיה האמריקני וחג חנוכה היהודי.
21/11/2013  |  עופר וולפסון  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
דרור אידר
דרור אידר
ההגדה אינה מסמך קפוא אלא טקסט גנרי שמחזיק רעיון המתחדש עלינו מדי תקופה    ממצרים העתיקה שבה העבדים העברים סיפרו על יציאת האבות מהגלות, עד ליציאת מצרים של תקופתנו היא מדינת ישראל
רבקה שפק-ליסק
רבקה שפק-ליסק
הלא חרדים מסרבים להיות "חוטבי עצים ושואבי מים" לרבנים, אברכים ופוליטיקאים חרדים    או שהחרדים ימלאו את חובתם האזרחית או שיסתלקו מכאן
דן מרגלית
דן מרגלית
הרמטכ"ל וראש השב"כ 'שקיבלו בארבע עיניים את ההחלטה האסונית לצמצם בהצבת הכוחות ב-7 באוקטובר, וכן ראש אמ"ן ומפקד דרום קיבלו אחריות וצריכים להתפטר, אבל ריבונו של עולם לא דקה אחת לפני ש...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il