חוקרים טוענים, כי הן צריכה קבועה של דגים והן תוספות מזון המכילות חומצות שומן אומגה-3
אינם מורידים את הסיכון לסרטן.
מחקרים קודמים הראו, כי אנשים שהתזונה שלהם היתה עשירה בחומצות שומן אומגה-3 היו בעלי נטייה נמוכה יותר לפתח סוגים מסויימים של סרטן. כעת, חוקרים ממרכז מחקרים בדרום קליפורניה דיווחו, כי ישנן מעט מאד ראיות התומכות בדעה כי חומצות שומן אומגה-3 מורידות את הסיכוי לכל אחד מ-11 סוגים של סרטן.
החוקרים ניתחו מחקרים ממספר מדינות שונות מבחינה דמוגרפית וחקרו ספרות מקצועית בנושא ההשפעות האפשריות של חומצות שומן אומגה-3. לדבריהם, לא נמצא קשר משמעותי בין חומצות שומן אומגה-3 לתוצאות רפואיות לאחר ניתוח.
המחקר הנוכחי הוא חלק ממחקר מקיף יותר, שמומן על-ידי "Health and Human Services' Agency for Healthcare Research and Quality" שסקרו את אותם מחקרים וגילו, כי נטילת תוספות אומגה-3 או אכילת דגים אינה מגנה מפני מחלות לב.
במסגרת סדרה של סקירת מחקרים בנושא התפקיד הפוטנציאלי של חומצות שומן אומגה-3 במניעת טווח של מצבים בריאותיים נמצא, כי ישנן ראיות קלושות התומכות בהשפעות המניעתיות של חומצות שומן אומגה-3 על סרטן. ממצאים אלו, צריכים לשים דגש על הצורך במחקרים קליניים וקדם-קליניים מתוכננים וקפדניים בתחום, הדגישו החוקרים.
במספר מקרים, חומצות שומן אומגה-3 נמצאו כמעלות את הסיכון לפתח סרטן, במיוחד סרטן השד, הערמונית וסרטן הריאות. הנתונים אינם מספיקים בכדי להוציא מכלל אפשרות באופן ודאי את הקשר בין צריכה של חומצות שומן אומגה-3 לשכיחות מקרי הסרטן.
למרות שמספר מחקרים הציעו כי חומצות שומן אומגה-3 משחקות תפקיד בדיכוי גדילת גידולים בניסויי מעבדה בחיות, לא ניתן להגיע למסקנות מוצקות בשל איכות המחקרים.