רכיבים טבעיים מיין אדום וגרעיני ענבים יכולים לסייע במלחמה במחלת חניכיים, כך עולה ממחקר חדש.
אבל, אל תרימו עדיין כוסית לחיים, המחקר, שהוצג באורלנדו, פלורידה, בכינוס השנתי ה-35 של האיגוד האמריקני למחקר שיניים אינו ממליץ על שתיית יין אדום כדי למנוע מחלות חניכיים.
המדענים לא התיזו יין אדום על שיניו וחניכיו של אף מתנדב. במקום זאת, הן ביצעו ניסויי מעבדה כשהם חושפים חומרים נוגדי חמצון מיין אדום וגרעיני ענבים לחיידקים הקשורים למחלות חניכיים.
חומרים נוגדי חמצון נגד מחלות חניכיים
חומרים נוגדי חמצון אלו נקראים 'פוליפנולים', והם נמצאים בצמחים רבים. מקורות מזון עשירים בפוליפנולים כוללים בצל, תפוחים, תה, יין אדום, ענבים אדומים, מיץ אשכוליות, תותים, פטל, אוכמניות ואגוזים מסויימים.
צוות המדענים חקר שלושה פוליפנולים הנמצאים ביין אדום או בגרעיני ענבים. הם התמקדו גם ב'מקרופאגים' (תא המסלק חלקיקים זרים מנוזלי הגוף) הנמצאים במערכת החיסון. מקרופאגים 'זוללים' מפריעים בלתי קרואים, כמו חיידקים.
כאשר המקרופאגים 'תפסו' חיידק הקשור למחלת חניכיים הם פלטו תחמוצת החנקן וכימיקלים אחרים. כימיקלים אלו קשורים להרס רקמות ועצמות, הסבירו החוקרים.
בניסויי מעבדה, חשפו החוקרים מקרופאגים מעכברים לפוליפנולים. לאחר מכן, הם חשפו מקרופאגים אלו לחיידקים הקשורים למחלות חניכיים.
המקרופאגים שחררו רמות נמוכות של פסולת הכימיקלים הרגילה שלהם והחוקרים זקפו את התכונות נגדות החמצון הפוטנציאליות של הפוליפנולים לתוצאות.