שני מחקרים חדשים חשפו תוצאות מאכזבות לתוספות מזון שמטרתן הורדת הסיכונים למחלות לב.
בשני המקרים, סתרו המחקרים
את הדיווחים כי תוספות חומצה פולית וויטמין B סייעו להורדת רמות ההומו-ציסטאין (חומצה אמינית), חומר בגוף הקשור לשיעור נמוך יותר של מחלות לב ושבץ.
במחקר הראשון, חוקרים קנדיים בחנו את השימוש בחומצה פולית וויטמין B בהפחתת מקרי המוות הקרדיאליים (של הלב) בכ-5,500 חולים שסבלו ממחלה וסקולרית (של כלי הדם) או סוכרת. כמחצית הקבוצה נטלה את התוספות למשך חמש שנים, בעוד המחצית השניה נטלה פלצבו. רמות ההומו-ציסטאין הממוצעות ירדו בקבוצה המטופלת, אך לא נמצא כל שוני באירועים הקרדיאליים בין שתי הקבוצות.
במחקר השני, חוקרים נורבגיים העריכו את היכולת של תוספות דומות למנוע אירוע קרדיאלי שני בכ-3,750 אנשים שסבלו מהתקף לב קודם לכן.
שוב, רמות הההומו-ציסטאין ירדו בממוצע אצל חולים שקיבלו את הטיפול האקטיבי, אך הם היו בדיוק באותה סבירות כמו אלו שנטלו את הפלצבו לסבול מארוע קרדיאלי שני. למעשה, החוקרים ראו נטייה לסיכון גבוה יותר לאירועים מסוג זה אצל אנשים שנטלו את התוספת.
לשאלה מדוע במחקרים אלו לא נראו תוצאות טובות יותר לגבי התוספות קיים הסבר לדברי עורכי המחקרים - רמות הההומו-ציסטאין קשורות לאי ספיקת כליות, עישון, לחץ דם גבוה וגורמי סיכון קרדיווסקולריים אחרים, ולכן, ייתכן והם סמן למחלות קרדיווסקולריות יותר מאשר גורם.