|
לקחת אוויר [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
שושי גל [צילום: יח"צ]
|
|
|
|
|
אוטוטו הרגע הגדול מגיע. היום שבו עשרות חברים ובני משפחה מתקבצים סביב שולחן אחד - שולחן החג שלך. סביר להניח שברגעים אלה ממש מתרוצצות בראשכם שתי דאגות: "מה עושים לאכול"? ו"איך עוברים בשלום את המפגשים עם הדודים והדודות"? לגבי האוכל סביר להניח שאתם מכוסים, עם מנות שלא היה מביישות מסעדת שלושה כוכבי מישלן... ומה עושים כדי לעבור את ארוחת החג ללא אקורדים צורמים בין האורחים?
אחרי שעמלתם מסביב לשעון על העוף הממולא, הכבד הקצוץ והמרק עם הקניידלך - אתם מגיעים לליל הסדר עם הלשון בחוץ ועם כוחות מועטים להתעסק עם האינטראקציות בין האורחים. החדשות הטובות: מסתבר שהמתכון להצלחת הארוחה עובר דרך פעולות שבאפשרותכם לבצע הרבה לפני שהגפילטע פיש נמזג לצלחת...
המתכון לארוחת חג באווירה נעימה
טיפ ראשון: תכננו מראש את סדר הישיבה
במקום להשאיר את טיב המפגשים הרבים ליד הגורל, קבעו מראש את סדר הישיבה. כך תוכלו לאפשר לאנשים שפחות מכירים ליצור חיבורים חדשים.
טיפ שני: חשבו מרובע
בשונה משאר ימות השנה, ארוחת החג היא ה-מקום לחשוב מרובע. לפחות בכל מה שקשור לשולחן החג... עדיף להושיב את האורחים סביב שולחן מרובע או עגול (ולא ארוך) - כדי לאפשר ליותר אנשים ליצור קשר עין ולדבר אחד עם השני. על-מנת ליצור את תחושת ה"ביחד" המזמינה.
טיפ שלישי: בכל התקהלות טמונה הזדמנות, פשוט - צריך לצאת מפינת הנוחות...
ארוחת החג מזמנת למקום אחד עשרות אנשים, חלקם אינם בהכרח מכירים זה את זה. באופן טבעי, האורחים ירגישו יותר בנוח לשוחח עם בני משפחה או מכרים מאשר לפנות לאנשים לא מוכרים. רוצים לעודד אותם להיפתח ולהרגיש חופשי בארוחת החג? ארגנו מספר מתחמי אירוח: למשל לצד שולחן חג המיועד צרו פינת קינוחים - מקום פתוח המאפשר לאורחים לפגוש אנשים חדשים ולפתח עמם סמול טוק שיעביר את הזמן בנעימים. לא פחות חשוב מיצירת אווירה טובה, הסמול טוק מייצר גם הזדמנויות עסקיות מפתיעות. כך הכרתי בעצמי חלק מלקוחותיי...
תארו לעצמכם איזו הרגשה טובה יכולים ליצור מפגשים כאלה בין האורחים - והכול מתחיל ביצירת מתחמי אירוח שונים. לא בכדי נאמר- סמול טוק הוא Sweet Talk
חג שמח! חג של חיבורים מרגשים לכולנו.