|   15:07:40
דלג
  |   תגובות
  |    |  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
אתם מתכננים מסיבת רווקים לחבר הכי טוב שלכם? כך תעשו את זה נכון!
קבוצת ירדן
כיצד להכין בבית שייקים מיין

7 הטעויות הנפוצות בעבודה במטבח הביתי

הכניסו תבשילים חמים ישירות למקרר, כמו גם את כל מוצרי המזון הטריים לפני שבירת ביצים לצורך הכנת מזון, אפשר, אם כי לא נדרש, לרחוץ אותן במים זורמים
30/04/2015  |     |   כתבות   |   תגובות
אל תפשירו בשר על אדן החלון [צילום: לירון אלמוג, פלאש 90]

רבים מאיתנו מקדישים תשומת לב רבה לסוגי המזונות אותם אנו צורכים, כחלק מההקפדה על תפריט מאוזן ובריא. עם זאת, רבים חוטאים לחשוב שבטיחות מזון היא לא הרבה מעבר לניקיון המטבח.

ארגון הבריאות העולמי ציין ב-7 באפריל את יום הבריאות העולמי, כשהשנה נבחר הנושא של בטיחות מזון כמיקוד. לפי נתוני הארגון, מדי שנה מתים ברחבי העולם כשני מיליון בני אדם מהרעלות מזון או מים. אותן הרעלות עלולות לגרום ליותר מ-200 סוגים שונים של מחלות.

השגיאות הנפוצות ביותר בבטיחות מזון במטבח הביתי:

  • ממתינים שהאוכל יתקרר לפני הכנסה למקרר: השיקול של מרביתנו הוא שהסיר החם יפגע בתפקוד המקרר או יחמם את המוצרים שלידו. עם זאת, טמפרטורת החדר היא הטמפרטורה המיטבית להתרבות חיידקים בכל המזונות המבושלים והטריים. כשהאוכל רותח, חיידקים לא יכולים להתפתח, וכאשר הוא מקורר לארבע מעלות במקרר, התפתחות החיידקים איטית. לכן, מומלץ להכניס תבשילים חמים ישירות למקרר, כמו גם את כל מוצרי המזון הטריים. במקרר עצמו מומלץ להרחיק מזון חם ממוצרים רגישים במיוחד כמו מוצרי חלב. המקרר עצמו לא ייפגע מהכנסת מזון חם, החיישנים מזהים את עליית הטמפרטורה ונותנים הוראה למנוע לעבוד במאמץ גדול יותר ולצרוך יותר חשמל, אך לא נגרם נזק למערכת הקירור (מה שאולי אפיין מקררים מיושנים של פעם);

  • מסדרים את הביצים בתבנית הייעודית להם במקרר: נכון, לכולנו במקרר יש מדף ייעודי לסידור ביצים - אבל זהו למעשה מתקן מיותר, שאפשר להוציאו ובמקומו להניח את הקרטון המקורי עם הביצים. זאת, משום שהאריזה מגינה על הביצים מפני אובדן נוזלים דרך נקבוביות זעירות בקליפתן או מספיחת ריחות זרים. כמו-כן, ביצים לעיתים הן מלוכלכות - גם אם הלכלוך אינו נראה לעין - ולא כדאי שיבואו במגע עם פרטי מזון אחרים במקרר;

  • רוחצים ביצים טרם הכנסתם למקרר: הקליפה של הביצה נושמת ובעת השטיפה, תכולת הביצה עלולה להזדהם. עם זאת, לפני שבירת הביצים לצורך הכנת מזון, אפשר, אם כי לא נדרש, לרחוץ אותן במים זורמים ולנגב בנייר לפני הכנתן. לאחר שבירת הביצים ולפני המשך הבישול, יש לשטוף ידיים עם סבון. כמו-כן, אין להשתמש בכלי לערבול או טריפת הביצה גם בתבשיל, שכן הוא נושא חיידקים - למשל, המזלג לטריפת הביצה לפני הכנת חביתה אינו יכול לשמש לאכילת החביתה;

  • מפשירים בשר ודגים על השיש או על אדן החלון: כדאי לתכנן מראש בישול בשר, כדי להתחיל את תהליך ההפשרה מספיק זמן מראש. הפשרה בטוחה של בשר צריכה להתבצע במקרר כדי למנוע התפתחות מהירה של חיידקים על-פני המוצר בזמן שבפנים הוא קפוא ורק לפני הבישול להוציאו מחוץ למקרר. הפשרה מחוץ למקרר או במים, עלולה לגרום להתפתחות חיידקים מהירה וגם לזיהום של אזור העבודה במטבח כיור, משטח עבודה וכדומה. בעת ההפשרה, רצוי להניח את נתח הבשר מחוץ לאריזתו המקורית ועל רשת המונחת בתוך כלי, שתאפשר טפטוף נוזלים, כך שהבשר לא יתבוסס במיץ של עצמו, משום שלמעשה מדובר בדם שקצב התרבות החיידקים בו מהיר יותר. יש לכסות את הכלי בניילון נצמד, כדי להימנע ממגע של הבשר עם מזונות אחרים;

  • לא מקפידים על הפרדה מלאה וכלים נפרדים לטיפול בבשר ודגים ובמזון טרי ומבושל: חשוב להפריד בשר ודגים נאים ממזונות אחרים, יבשים ומבושלים כאחד. בשר ודגים נאים עלולים להכיל חיידקים שונים שמתים בבישול בלבד ולכן חשוב ליצור חיץ באמצעות קופסאות סגורות בעת אחסון במקרר, ושימוש בכלים שונים לטיפול בבשר נא ומבושל, כולל משטחי חיתוך ועבודה. ברמת המטבח הביתי מומלץ לייחד לפחות קרש חיתוך לעבודה עם מזון נא מפני שקרש חיתוך צובר חריצים שלעיתים נתקשה לנקותם באופן אפקטיבי;

  • מוותרים על שטיפת פירות וירקות שמתכננים לקלף: רובנו מקפידים על שטיפת פירות וירקות, אולם יש לעשות זאת גם לפני קילופם, כדי למנוע כניסת לכלוך לתבשיל או לסלט תוך כדי הקילוף. השטיפה צריכה להתבצע מייד לפני האכילה, ביסודיות ובמים זורמים. שימוש בסבון כלים לחיטוי אינו מתאים היות שזה לא ייעודו, ניתן להשתמש בנוזלים ייעודיים לשטיפת פירות וירקות. אם בכל זאת רוצים לחטא באמצעים זמינים, אז ניתן להשתמש בחומץ ביתי ולשטוף היטב או במי מלח;

  • משאירים מזון משומר בתוך קופסת השימורים לאחר הפתיחה: אומנם כיום יש ציפוי בתוך קופסאות השימורים המגן מסכנה של ריאקציה כימית בין המתכת למזון בעת החשיפה לאוויר. עם זאת, במקרה של שריטה או מכה בקופסת השימורים המקורית - בכל זאת עדיף להוציא את המזון ולשמור במקרר בקופסא או במיכל סגור.

הכותבת היא טכנולוגית מזון ומהנדסת אבטחת איכות בSodexo On-Site
תאריך:  30/04/2015   |   עודכן:  30/04/2015
נטלי קוטלר
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
7 הטעויות הנפוצות בעבודה במטבח הביתי
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
בסוף השבוע האחרון התרחשה רעידת אדמה חזקה מאוד בנפאל, שבה נהרגו אלפי אנשים ושגרמה לנזק רב במדינה ובכל האזור. אמנם, במקרה זה מדובר ברעידת אדמה טבעית, שמקורה בתנועה טקטונית של קרום כדור הארץ, אולם ידוע שפעולות כרייה, הפקת אנרגיה גיאותרמית ושלל פעילות תת-קרקעיות גורמות לרעידות אדמה במקומות שונים בעולם. עד כה היה מדובר ברעידות חלשות יחסית, אבל בעשור האחרון עלו בצורה דרמטית מספרן ועוצמתן של רעידות אדמה שמקורן בפעילות אנושית - בעיקר בשל פעילות הקשורה בתעשיית הנפט והגז.
30/04/2015  |  ד"ר דניאל מדר  |   כתבות
האביב כבר כאן ואיתו הנזלת, השיעול והגרד. האם אלרגיה היא תופעה פסיכוסומטית? האם מגורים ליד הים מקלים על ההתקפים? ואיך אפשר להתמודד עם אלרגיה לשמש? על כל זאת ועוד ברשימת המיתוסים שכל אחד חייב להכיר:
30/04/2015  |  עומר פורת  |   כתבות
לתזונה השפעה מכרעת על מצבו הבריאותי של האדם. המחקר התזונתי המסורתי קבע את הסטנדרטים התזונתיים לבריאות אופטימלית של בני האדם במהלך החיים. בודדו את הוויטמינים והמינרלים ההכרחיים לבריאות תקינה, ונקבעו הכמות והאיכות המומלצת של מרכיבי מזון שונים הנחוצים להתפתחות ולתפקוד תקין. מנגד, הוגדרו מרכיבי התזונה, כגון שומנים רוויים, סוכרים וקלוריות, שצריכתם בעודף מהווה גורם מרכזי בהתפתחות מחלות כרוניות האופייניות ל"עולם המודרני", כהשמנה, סוכרת ומחלות לב. בעשורים האחרונים התמקד המחקר התזונתי בשיפור הבריאות ואיכות החיים, במניעת מחלות ובהארכת החיים בעזרת תזונה. כלומר, אם עד היום עסק המחקר המסורתי בהנחת היסודות ובהגדרת התזונה ההכרחית לבריאות תקינה, הרי שהמחקר התזונתי העכשווי עוסק בשיפור בריאות, במניעת מחלות ובאופטימיזציה של תפקודו של האדם בעזרת תזונה.
30/04/2015  |  פרופ' רות בירק  |   כתבות

30/04/2015  |  יגאל קוטין  |   כתבות
קרנית העין היא השכבה הקדמית של העין והיא האחראית על השבירה האופטית העיקרית של קרני האור החודרות לתוך העין. הקרנית היא רקמה שקופה לחלוטין, ללא כלי דם. היא בנויה מרקמת קולגן שקופה, בעלת מבנה מעוגל וסימטרי. במידה ונפגמת שקיפות הקרנית כתוצאה מהצטלקות או מעיוות צורתה, עלולה להיפגע חדות הראייה.
30/04/2015  |  ד"ר אורי מלר  |   כתבות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
איתמר לוין
איתמר לוין
הממשלה של בנימין נתניהו, שכבר 14 חודשים יורקת בפרצוף של כל מי שאיננו שייך למחנה שלה, עושה זאת כעת ביתר שאת בכל כיוון אפשרי - ומעמידה את המדינה בסכנה קיומית
יוסף אורן
יוסף אורן
אני בטוח ששופטי הפרס בחרו את הספרון "החזאית" כספר הטוב ביותר מאלה שהוגשו לעיונם בשנת 2022, אך גם הטוב מכולם באותה שנה לא היה כנראה מספיק טוב כדי להיבחר כראוי לפרס ברנר
אורי מילשטיין
אורי מילשטיין
חיקוי כושל של צה"ל את צבאה של גרמניה הנאצית; רב-אלוף חיים לסקוב ואלוף ישראל טל - אבות השריון של צה"ל; מיתוסים על מהלכי השריון של צה"ל במלחמות; השפעה שלילית של צה"ל, האנטי-אינטלקטוא...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il