אנצל את הודעה על ירידה במחירים שבפיקוח, כדי לעלות את השאלה המתבקשת ביותר: הי חבר'ה שם למעלה. אתם מעדכנים את המחירים שבפיקוח על מוצרי יסוד כגון לחם, מה בדבר הלחם המלא?
אלה מכם שהמילה לחם מלא מעוררת אצלם אנטגוניזם כמו זה שמעלה
חנין זועבי אצל רבים במרכז שמאלה וימינה עד לתמרור עצור
דב חנין לפניך, מוזמנים להמשיך בחייהם לשניניות של
חנוך דאום, או לפוסטים של
איילת שקד ו
זהבה גלאון בהתאמה. אבל מי שקצת חושב שמגיע לנו מעט בריאות בין גלי הגזים שנפלטים ממפרץ חיפה שישאר.
איפה היינו? אה, לחם, כן. זה ממש לא ייתכן שבשנת 2016 קמח מלא יעלה הרבה יותר מקמח לבן. פשוט לא! יש לנו יותר מודעות ליתרונות הבריאותיים של מוצר יסוד זה, כאלף מונים על רעו הקמח הריק.
מוצר יסוד
וזה לא מתחיל ונגמר רק בלחם. הפתיתים והפסטה, אפילו פרורי הלחם של השניצל שהילדים שלכם אוכלים, מושפעים מהפער במחירים. על-אף שהדרך ליצור קמח כזה היא פשוטה יותר.
למה הפער? תודה ששאלתם. בגלל אותו פיקוח (ותקנו אותי אם אני טועה). מעבר למטבח הפרטי בו מי שזה חשוב לו משקיע עוד כסף שמיקר את המחיה, שגם ככה יקרה, יש לזה השלכות על כל מקום.
כי בבית עוד איכשהו קל לשמור על בריאות, אבל מה עם האוכל בעבודה? או בצהרונים של הילדים? במעונות? בצבא? באישפוזים ממושכים בבתי החולים? באכסניית הנוער שהילדים ישנים בה בטיול השנתי? בכל מובן, בפסטות, בפתיתים, בסנדביצ'ים, בחלות לשבת, בפיתות בפלאפליות, בעוגות ובעוגיות.
מפקחים על המוצרי יסוד? אחלה! זה סופר מוצר יסוד, אז אנא מכם.
ומי שחרד אז בכלל לא אכפת לי שהוא ימשיך להתפנק עם לחם לבן וריק מתוכן (יש אפילו סיכוי שאבקש מידי פעם ביס) רק תנו לנו גם אוכל יסוד בריא.
ומי שיטיח בפני שקמח בכללו לא בריא, אומר לו שכרגע הוא מרכיב יסוד בשלל מוצרי מזון סביבנו ואם כך עדיף שיהיה מלא.
לבריאות.