|   15:07:40
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
תמר פטרוליום: חברה עסקית או בית חרושת לג׳ובים?
כתיבת המומחים
מה צריך לדעת כשמתכננים חופשה באילת?

הסרת החיסיון בסוגיית חטיפת ילדי תימן

סוגיית חטיפתם-היעלמותם של ילדי עולי תימן מזרח ובלקן, מגיעה אל שולחנו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בעקבות פניית סגנית יו"ר הכנסת ח"כ נורית קורן אליו (אל רה"מ), שכן גנז המדינה מסרב להעביר את חומרי החקירה החסויים לטיפול שרת המשפטים איילת שקד
02/06/2016  |   נסים עוג'ר   |   מאמרים   |   תגובות
60 שנה [צילום: זולטן קלוגר/לע"מ]

שקד פועלת לחשיפת פרשת ילדי תימן
עידן יוסף
שרת המשפטים הודיעה שתפעל לכך שחשיפת הפרוטוקולים שאמורים להיחשף רק בעוד 55 שנים ייחשפו כעת, אך כדי לעשות זאת נדרשת החלטת ממשלה
לרשימה המלאה

לאחרונה עולה הדרישה מבני הדור השני והשלישי מקבוצת אחים וקיימים של ילדי עולי תימן, מזרח ובלקן לחשוף מסמכים ועדויות מוועדת החקירה הממלכתית כהן-קדמי שמוּנּתה בשעתה לחקור את פרשת היעלמות הילדים וחטיפתם מידי הוריהם בראשית שנות החמישים (ועדה זו הוקמה ב-1985. בראשה עמד שופט ביהמ"'ש העליון יהודה כהן, אח"כ הוחלף על-ידי שופט העליון יעקב קדמי). בסיום המלאכה, השופט קדמי (המפקיד) הטיל על חומרי החקירה חיסיון. בכלל זה עדויות הללו ומסמכים שהביאו עימן משפחות החטופים.

ועדת החקירה הממלכתית הוקמה בעקבות לחץ ציבורי של הורי הילדים, במטרה לחקור ולגלות כיצד נעלמו ילדים מבתי התינוקות. היו גם הורים שהעידו שילדיהם הוצאו מהם בכוח. בסיום החקירה גילו ההורים וקרוביהן את מה שחששו מתחילה שהקמת ועדת חקירה ממלכתית זה דבר אחד, וגילוי האמת הוא דבר אחר.

הקמת ועדת חקירה ממלכתית הייתה ברגע נדיר של שילוב מיוחד: שר המשטרה (כיום ביטחון פנים) היה אביגדור קהלני (בעצמו בן ליוצאי תימן), כאשר יצחק רבין בראשות הממשלה, והשר קהלני פנה אל ראש הממשלה רבין שאל במליאת הכנסת: "ממה אתם מפחדים? ממאפייה ?". "ניבא ולא ידע מה ניבא".

למעשה, ועדה זו הייתה השלישית בסדרת ועדות שהוקמו לעניין חטיפת ילדי תימן. הוועדות הקודמות לא היו ממלכתיות (הראשונה - ועדת בהלול-מינקובסקי, פעלה בשנים 1968-1967; השנייה - ועדת שלגי 1994-1988. זו הוגדרה כ"וועדת בדיקה" בלבד). אלה לא הניחו את דעת ההורים ושאר קרובי החטופים, בטענה שהוועדות לא חקרו לעומק ובסה"כ "מרחו וטייחו" את העניינים.

גם אחרי הקמת שלוש ועדות-חקירה לעניין היעלמות הילדים וחטיפתם - כאמור, האחרונה הייתה ועדה ממלכתית - הציבור לא קיבל הסבר מניח את הדעת, ועדיין אינו יודע לאן נעלמו מאות ילדים ויש הטוענים אלפים ממחנות העולים. גם אם לדעת חברי ועדת החקירה היו עשרות ולא מאות, מוטלת על המדינה החובה להגיע אל חקר האמת, שהרי כל ילד הוא עולם ומלואו.

מתי מטילים חיסיון?
חריג ולא מקובל [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

שאלות רבות נשאלו וממשיכות לרחף בחלל האוויר, כגון: מדוע היה צריך להעיד את ראש השב"כ בדלתיים סגורות?
▪ ▪ ▪

במסגרת החקירה ניתנו גם עדויות חסויות, בדלתיים סגורות. רבני קהילות בחו"ל העידו כי חברי קהילותיהם אימצו ילדים כהי עור. אחיות של בתי התינוקות שמהם נחטפו הילדים, וכן ראשי גופים שפעלו במחנות העולים באותן שנים, 1949 עד 1956, ואשר היו קשורים להוצאת הילדים מבתי התינוקות - מקצתם העידו ואף אישרו את הדברים. שאלות רבות נשאלו וממשיכות לרחף בחלל האוויר, כגון: מדוע היה צריך להעיד את ראש השב"כ בדלתיים סגורות? ואם הטילו חיסיון על עדויות רבות, נראה שהיו להם לשלטונות דברים רבים להסתיר.

רק לשבּר את האוזן - חיסיון ל-70 שנה הוא חריג ביותר ואינו מקובל, ומוטל רק על חומרים ביטחוניים רגישים במיוחד או לרשומות אישיות (צנעת הפרט).

כך למשל: בוועדת אגרנט - הוטל חיסיון של 30 שנה. אחרי 20 שנה ובעקבות עתירה לבג"ץ הותר פרסום הדוח, למעט 48 עמודים ; וב-2008 (לאחר 33 שנה) הותרו לפרסום כמעט כל העדויות, למעט חלק קטן מן החומר, שנותר חסוי מסיבות ביטחוניות, ואת זה אפשר להבין. בוועדת אור - יש המלצה לשקול חיסיון לגבי תחקירי המשטרה בלבד. כל היתר פתוח לציבור, כולל שמות של כל המעורבים מצד הממסד הפוליטי והביטחוני. הם ידועים בשמם ולא הוטל עליהם חיסיון. לעומת זאת, בנושא פרשת ילדי תימן מזרח ובלקן, משום מה יש איפול יותר מוועדת אגרנט שחקרה את מלחמת יום הכיפורים, ומהעמימות של הכור הגרעיני שבדימונה ובנחל שורק.

מה המצב נכון להיום?
משפחות שסובלות עד היום [צילום: דויד אלדן/לע"מ]

סיפורים אישיים
לא מדובר במקרה רגיל או בסדרה של סיפורים אישיים, אלא בפרשה עם משמעויות אישיות משפחתיות משפטיות וחברתיות.

בדרך כלל חקירות נעשות סמוך להתרחשות האירועים שקרו, וגם אם הוחלט להטיל עליהן חיסיון, הוא לא אמור להיות לזמן ארוך
▪ ▪ ▪

דוח וועדת החקירה הממלכתית (השלישית במספר) הוגש בשנת 2001. נקבע חיסיון על חומרי החקירה למשך 70 שנה, למעט שני חריגים: חלק מפרוטוקול חקירת העדים ותיקי המשפחות הנגישים רק לבני משפחה מדרגה ראשונה. ככל הנראה ההחלטה נפלה במעמד הפקדת החומר בגנזך המדינה ע"י הגנז והשופט שהחליף את היו"ר הקודם, השופט כהן .

מה שתמוה עוד יותר, הוא שמדיניות הגנזך, בפרט בסוגיית היעלמותם של ילדי תימן מזרח ובלקן, היא להערים כמה שיותר קשיים לא רק בבקשה לקבל מסמכים, אלא גם בבקשות לעיין בחומרים המותרים על-פי חוק. וכל זה, בתואנה שמוטל גם עליהם חיסיון של 70 שנה. יש האומרים כי טענה זו מופרכת, משום שהיא מוֹנעת מקהילת המחקר לבצע מחקרים על תקופה של הקמת המדינה. המפתיע הוא, שהגנזך מונע עיון בחומרים היסטוריים אשר הוועדה לא יצרה אותם אלא בסך הכול קיבלה לידה ובדקה את המסמכים.

מאז כתיבת הדוח עברו כ-15 שנים. בני הדור השני והשלישי להורים שילדיהם נחטפו, מבקשים לבטל את החיסיון על חומרי הוועדה מהטעמים הבאים:

בדרך כלל חקירות נעשות סמוך להתרחשות האירועים שקרו, וגם אם הוחלט להטיל עליהן חיסיון, הוא לא אמור להיות לזמן ארוך. וכך יוצא, שבפרשת ילדי תימן מזרח ובלקן, החיסיון ארוך וחורג מעֵבר לכל מידה הגיונית. ועוד: הממשלה הגבילה את החקירה, מלכתחילה בכוונת מכוון, לשנים 1948-1954, כלומר ל-6 שנים בלבד, וזה אומר שהכוונה הייתה לצמצם את המספרים ככל האפשר.

מאז חטיפת ילדי תימן חלפו כבר 61-67 שנים, ומאז הבדיקה של ועדת כהן- קדמי חלפו 15 שנים כאמור, ואם החיסיון נקבע ל-70 שנה, הרי בפועַל זה יגיע ל-117 כלומר עד 123 שנים. דבר זה נראה הזוי, לא סביר, ובלתי נתפס בשכל ישר .

יש להדגיש, כי לא מדובר במקרה רגיל או בסדרה של סיפורים אישיים, אלא בפרשה עם משמעויות אישיות משפחתיות משפטיות וחברתיות. ולכן לא נראה שאפשר בנימוקים פורמליסטיים לשמר את ה"חיסיון" החריג שהוצא על-ידי המדינה, דהיינו על-ידי "המפקיד" השופט קדמי בשעה שהעביר את חומרי ועדת החקירה לגנזך המדינה .

מה שמפתיע הוא, שסיפורי המשפחות מופיעים בדוח ועדת החקירה הממלכתית בשמם המלא. למעלה מזה, הדוח חוּלק בשעתו לעיתונאים ולאחרים, ורבים מהם פורסמו בכלי התקשורת המסורתית, לרבות ברשתות חברתיות, כגון בפייסבוק ובאתרי אינטרנט אחרים. מכאן שהטענה של אי-ביטול החיסיון בנימוק צנעת הפרט, מגוחכת ביותר. אם כבר, מי שפגעה זה למעלה משנות דור ורמסה את כבודן, רגשותיהן וזכויותיהן של המשפחות שילדיהן נחטפו, הייתה זו המדינה עצמה.

בני הדור השני והשלישי של ילדי עולי תימן מזרח ובלקן, מקבוצת אחים וקיימים מבקשים כיום לעתור לבג"ץ בדרישה לבטל את החיסיון שהוטל על העדויות שנמסרו בפני ועדת החקירה הממלכתית, במטרה לגלות את האמת, ואולי לתת מזור לאותן משפחות שסובלות מאז ועד היום. לכן הם פנו אל שרת המשפטים שתזמן ועדה שתבטל את החיסיון על העדויות הללו, שאם לא כן ייאלצו לפנות לבית הדין הגבוה לצדק, כדי להגיע אל חקר האמת בפרשת היעלמותם / חטיפתם של ילדי עולי תימן בלקן מזרח. אם לא תיענה בקשתם, אין הם שוללים אפילו את האפשרות לפנות אל בית הדין הבינלאומי בהאג.

מי אם כן יכול לבטל את החיסיון?
מטילים מגבלות שונות ומשונות, ולצורך ביטולן נדרשת הקמת ועדת שרים שתורה על ביטול המגבלות והחיסיון
▪ ▪ ▪

לפי חוק הארכיונים 1995, סעיף 5, הגנז בהתייעצות עם שלושה שרים, שבראשם שר/ת המשפטים, יכולים לשנות החלטות על זכות עיון בחומרים.

סעיף 5 לחוק הארכיונים קובע: "הפקדת חומר ארכיוני בגנזך היא לצמיתות, אך רשאי הגנז, בתנאים שייקבעו בתקנות, לקבל חומר ארכיוני למשמרת שאינה לצמיתות".

סעיף 10 לחוק הארכיונים קובע מי רשאי לעיין בחומר הארכיוני, אך אליה וקוץ בה: מטילים מגבלות שונות ומשונות, ולצורך ביטולן נדרשת הקמת ועדת שרים שתורה על ביטול המגבלות והחיסיון. בסעיף 10 כתוב: (א). כל אדם רשאי לעיין בחומר הארכיוני המופקד בגנזך, אך אפשר להגביל זכות זו בתקנות. ויכול שההגבלה תהיה לפי סוגו של חומר ארכיוני ולפי תקופה קצובה מזמן היווצרו. (ב). הופקד חומר ארכיוני שזכות העיון בו מוגבלת על-פי חוק או על-פי הסכם, יחולו עליו אותן ההגבלות גם בגנזך. (ג-1). לעניין סעיף קטן זה תקבע הממשלה ועדה של שלושה שרים.

(2) הגנז, באישור הוועדה, רשאי לציין חומר ארכיוני כסודי - מִטּעמים של פגיעה בביטחון המדינה או ביחסי החוץ של המדינה; וכחשאי - מטעמים של פגיעה בצנעת הפרט. הגנז רשאי, בהסכמת המועצה, לעשות כאמור מטעמים אחרים.

לעניין צנעת הפרט, עוד נוסיף בהמשך.

גנז המדינה מסרב להעביר חומר ארכיוני

בעקבות פניית בני הדור השני והשלישי לשרת המשפטים, במסגרת מיצוי הליכים לפני הגשת העתירה לביטול החיסיון, פנתה שרת המשפטים איילת שקד לגנז המדינה ד"ר יעקב לזוביק לקבל את החומר הארכיוני בעניין "חטופי ילדי תימן", אלא שהגנז מסרב להעביר לַשּׂרה את החומר הארכיוני למתן חו"ד לעניין הסרת החיסיון.

והשאלה מעוררת פליאה: מה כל כך "סודי" בחומרי וועדת החקירה הממלכתית, שגנז המדינה מסרב להעבירם לעיונה של שרת המשפטים? הרי היא משמשת כאמור על-פי חוק כיו"ר ועדת השרים לעניין רשות העיון בחומר ארכיוני מסווג!

יש לשים לב, כי סירוב זה מוכיח פעם נוספת את קיומו של מנגנון הסתרה שמדינת ישראל מפעילה במשך עשרות שנים, כדי לא לגלות ולחשוף את האמת, שעל-פי כל קנה-מידה בינלאומי הוא בגדר "פשע אנושות': חטיפת ילדים ומחיקת זהותם במטרה להסתיר מהציבור את מה שעוללו להם בראשית קום המדינה.

מי/מה הסתתר מאחורי הדיונים בכנסת?
חלקו "שלל" [צילום: פלאש 90]

יד נעלמה
יד נעלמה שרפה תיקים שהיו במחסני ארכיב המדינה. האם אין זה מזכיר לכם גם את תשובת גנז המדינה דהיום לדרישת שרת המשפטים איילת שקד?

כיצד קורה שוועדת חקירה ממלכתית דורשת לקבל תיקים ממנהלת רשות האימוץ, וזו מסתתרת מאחורי חוק האימוץ?
▪ ▪ ▪

בשנים 2011/12 החלטתי ללמוד את הנושא לעומק, בפרט לאור העובדה שלא הבנתי מדוע המדינה מתנכלת ומתעמרת באזרחיה, והאם יש קשר בין התנהלות המדינה אז כאוֹרגן למחאה החברתית. מקריאת פרוטוקולי הכנסת למדתי הרבה דברים על מה שהתחולל במעברות ובמחנות העולים בראשית שנות החמישים.

כבר בכנסת הראשונה היו קריאות של מספר חברי-כנסת בשאילתות ובהצעות לסדר במליאה. ח"כ חיים כהן-מגורי (חירות) וח"כ מאיר וילנר (רק"ח) התריעו על חטיפת ילדים במחנות העולים. למרות זאת, הכּנסת נמנעה לבדוק או לברר או לשלוח משלחת של חברי-כנסת (כפי שהיא נוהגת במקרים אחרים) למחנות העולים והמעברות, שיבדקו את היעלמותם של ילדים מבתי התינוקות. ואף-על-פי שהוגשו תלונות למשטרת ישראל, העניין הושתק, נמרח ומוסמס. יש מי שהאשים, שעסקני מפלגות ובני זוג של חברי-כנסת היו מעורבים בהיעלמותם של התינוקות, וחילקו ביניהם את ה"שלל" לפי מפתח מפלגתי, ולכן הם גם 'מרחו' את החקירות עד "להכשרת השרץ" בדמות חקיקת חוק האימוץ. רק לאחר סיום הליכי חקיקת החוק, שהיה מעין טישטוש עקבות, התאפשרה "פתיחת הנושא לחקירה" .

אם ישאלו אותי: כיצד ומדוע הגעתי לתובנה שהייתה "יד נעלמה" שדאגה שלא יחקרו את נושא היעלמותם של הילדים ממחנות העולים והמעברות עד לחקיקת חוק האימוץ? תשובתי היא: כך נראה על-פי הנסיונות לטישטוש העקבות ובדיית ראיות, לרבות הפעלת לחצים של מאן דהוא, שלא ימסרו עדות בוועדת החקירה הממלכתית. והרי עדות שקיבלתי ממי שהיה מנכ"|ל משרד העבודה והרווחה באותה תקופה:

"קיבלתי הוראה מחבר ועדת החקירה הממלכתית האלוף מימון, כמי שרשות האימוץ נמצאת בפיקוח משרדו, אלא שמנהלת רשות האימוץ סירבה להעביר לידי וועדת החקירה הממלכתית את תיקי האימוץ".

כיצד קורה שוועדת חקירה ממלכתית דורשת לקבל תיקים ממנהלת רשות האימוץ, וזו מסתתרת מאחורי חוק האימוץ? ואם לא די בכך, באותם ימים יד נעלמה שרפה תיקים שהיו במחסני ארכיב המדינה. האם אין זה מזכיר לכם גם את תשובת גנז המדינה דהיום לדרישת שרת המשפטים איילת שקד?

בני הדור השני והשלישי ובני משפחות הילדים החטופים פונים לשרת המשפטים ודורשים: אל תוותרי! החזירי את האמון לציבור והפעילי את כל כוחותייך כדי להסיר את החיסיון השערורייתי וחסר התקדים שהטיל גנז המדינה על חומרי וועדת החקירה למשך 70 שנה, עד שנת 2071!

על שולחנו של ראש הממשלה בנימין נתניהו
נתניהו. [צילום: Gali Tibbon/Pool Photo via AP]

עוד 60 שנה
בשאילתה שעלתה בכנסת, שאלה ח"כ זהבה גלאון (מר"ץ) את שרת המשפטים איילת שקד, את מי זה יעניין אם רק עוד 60 שנה יוסר החיסיון, כאשר רוב האנשים כבר לא יהיו בחיים?

אם נתניהו לא יתערב, ככל הנראה יפנו המשפחות לקבלת סעד משפטי מבג"ץ, ואם בג"ץ לא יפתח את שעריו, אין להוציא מכלל אפשרות שתהיה פנייה לבית הדין הבינלאומי בהאג
▪ ▪ ▪

ביום 25.5.16 פנתה סגנית יו"ר הכנסת ח"כ נורית קורן לראש הממשלה בנימין נתניהו, בדרישה לחשוף את הפרוטוקולים של ועדת כהן-קדמי לחקר היעלמות הילדים, ובו היא מציינת כי גנז המדינה מסרב להעביר את חומרי החקירה לשרת המשפטים ודורשת את התערבותו. כך היא כתבה: "אנחנו מחויבים מוסרית וערכית בזכותן הבסיסית של המשפחות המעורבות לקבל מידע על-אודות גורל יקיריהן, ולתקן ולוּ במעט, את העוול הנורא שנעשה להן מאז היעלמות הילדים".

האם רה"מ בנימין נתניהו יתערב? זה תלוי בלחץ הציבורי שיופעל להסרת החסיונות. אם נתניהו לא יתערב, ככל הנראה יפנו המשפחות לקבלת סעד משפטי מבג"ץ, ואם בג"ץ לא יפתח את שעריו, אין להוציא מכלל אפשרות שתהיה פנייה לבית הדין הבינלאומי בהאג.

השאילתה: בשאילתה שעלתה השבוע (25.5.16) בכנסת, שאלה ח"כ זהבה גלאון (מר"ץ) את שרת המשפטים איילת שקד, את מי זה יעניין אם רק עוד 60 שנה יוסר החיסיון, כאשר רוב האנשים כבר לא יהיו בחיים?

חבר הכנסת יואב בן-צור (ש"ס) ציין: "כבן למשפחה שאיבדה בשנת 49' במחנה העולים ראש-העין שני ילדים ביום אחד - דוד שלי ובת-דוד שלי - ועד היום לא ידוע מה עלה בגורלם, אני אומר שיש חשיבות גדולה בפתיחת החיסיון של התיקים. הוא תהה למה היה צריך חיסיון עד 2071 ומי קיבל את ההחלטה שהתיקים האלה יהיו בחיסיון.

המסקנה היא: אין שום סיבה בעולם שלא להציג לציבור דבר שקרה לפני 60 שנה, וּשאלת הפרטיות של שם זה או אחר אינה קיימת. יש כאן עניין ציבורי מאוד מאוד משמעותי.

כנס ארכיון וחברה והסרת חיסיון/מכון ון ליר
נתן ברון הסטריון וחוקר של מערכת המשפט סבר שאין הצדקה לסעיף שעוסק בצנעת הפרט בחוק הארכיון בבקשה להסרת חיסיון ולכן יש לבטל אותו, מכיוון שזה פוגע במושאי חקר ובאדם
▪ ▪ ▪

ד"ר רפי שובלי ממובלי המאבק וחלק מקבוצת אחים וקיימים להסרת החיסיון על חומרי וועדת החקירה הממלכתית של ילדי עולי תימן מזרח ובלקן, שהיה בכנס במכון ון ליר על ארכיון וחברה (5.5.6) מגלה שעד היום לא כל מגזר חברתי מיוצג בכל היבטי מדיניות האיסוף והשימור ומתן גישה לחומרים.

בהרבה מהמקרים החלטות של שימור חומרים מסוג זה נעשת על-ידי עבודת פקידים בצורה שרירותית ולא נכונה, כך למשל: סוגיות חברתיות-מזרחיות כלל לא באו בכלל לידי ביטוי ואלה אוזכרו רק בהערות שוליים של אותם חוקרים שנושא מחקרם כלל גם עניינים הנוגעים למזרחים.

מה שמלמד אותנו שתופעה זו היא סוג של ניכור בין האקדמיה לקהילות המזרחיות. גם נתן ברון הסטריון וחוקר של מערכת המשפט סבר שאין הצדקה לסעיף שעוסק בצנעת הפרט בחוק הארכיון בבקשה להסרת חיסיון ולכן יש לבטל אותו, מכיוון שזה פוגע במושאי חקר ובאדם, שכן התיעוד ההיסטורי ופרסומו של הפרט-אדם לא רק שהוא נפגע אלא גם לא נשמע ולא בא לכדי ביטוי, השימוש בנימוק של צנעת הפרט נעשה בו שימוש לרעה.

קשה שלא להזכיר את דוח מבקר המדינה לעניין זה, בדוח השנתי 66ג שהתפרסם השבוע מצא המבקר ליקויים רבים בנוהלי השימור בארכיון המדינה. בשלבי מיון החומר ואי העברתו ממשרדי הממשלה לארכיון.

לדוח המבקר להלן הלינק: [קישור]

סוף דבר הכול נשמע
שקד. לא תקבל את החומר [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

ש חשש שראש הממשלה יַשהה, או "ימרח" את הזמן, ולא ימהר להורות לגנז להעביר את חומרי ועדת החקירה לשרת המשפטים
▪ ▪ ▪

הסמכות להסרת החיסיון נמצאת ברגע זה בידי שלושת השרים: איילת שקד, יובל שטייניץ ומירי רגב, אולם כאמור הגנז מסרב להעביר את החומרים לעיונה ולטיפולה של שרת המשפטים איילת שקד.

לכן הסמכות העליונה היא בידי ראש הממשלה, שגינזך המדינה נמצא תחת משרדו, והוא יכול לחייב את הגנז להעביר את החומרים לשרת המשפטים על-מנת שהיא תשב בראש ועדת השרים כדי להסיר את החיסיון.

ואולם יש חשש שראש הממשלה יַשהה, או "ימרח" את הזמן, ולא ימהר להורות לגנז להעביר את חומרי ועדת החקירה לשרת המשפטים, אלא אם כן יופעל עליו לחץ ציבורי שבלעדיו לא תהיה לו דרך אחרת.

הלחץ חייב לבוא מלמטה מהמשפחות ומן הציבור, כדי שהאמת תצא לאור.

מדינת ישראל חייבת בשביל עצמה, אחת ולתמיד, לרפא את הפצע הפתוח שמדמם למעלה מ-60 שנה. איך אמר המשורר התימני ר' שלום אל-שבזי? (אם נעשה פראפרזה על דבריו) "אם ננעלו

דלתי נדיבים (משרד רה"מ), דלתי מרום לא ננעלו". חבל ששערי בית-הדין בהאג (דלתי מרום) יידרשו להיפתח לדיון בתביעה צודקת דווקא נגד מדינת ישראל.

תאריך:  02/06/2016   |   עודכן:  02/06/2016
נסים עוג'ר
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
הסרת החיסיון בסוגיית חטיפת ילדי תימן
תגובות  [ 14 ] מוצגות   [ 14 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
עמנואל גרטל
2/06/16 21:22
2
ב.ל
2/06/16 22:16
3
גורדון.
2/06/16 22:34
4
מנדלה משינקין
2/06/16 23:26
5
אוונגארד
3/06/16 00:42
6
קורןנאוה טבריה
3/06/16 03:57
7
גורדון
3/06/16 10:36
8
כדי לחשוף את האמת
3/06/16 10:49
9
בבר
3/06/16 11:41
10
ממשלת זדון
4/06/16 02:08
11
גנטיקאי
4/06/16 17:00
12
נסים עוג'ר
18/06/16 21:16
 
להחתמה!
21/06/16 14:38
13
שלום דהרי
27/06/16 14:29
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
במאי לפני שנתיים, נרצחה באכזריות בעשרות דקירות סכין, שלי דדון, נערה יהודיה בת 20, על-ידי נהג מונית, ערבי ישראלי, בשם חוסיין ח'ליפה, מאיעבלין. המשטרה, בהודעה לקונית, שפורסמה מיד לאחר הרצח, מסרה כי מניעי הרצח לא ברורים.
02/06/2016  |  מרדכי ליפמן  |   מאמרים
הידעתם כי מניעת חזרה של אסיר לפשע חוסכת למדינה 3.1 מיליון שקל? זוהי כותרת של מאמר מעניין של חרותי-סובר ובסול בעיתון דה-מרקר. מתברר, ששרות בתי הסוהר, בהובלת הנציבה החדשה רב גונדר עופרה קלינגר, מוביל מהלך מעניין יחד עם אמיר לוי, הממונה על התקציבים במשרד האוצר. במסגרת מהלך זה "החליט האוצר להניף את דגל השיקום כאינטרס חברתי - כלכלי ראשון במעלה, ולתקצב אותו כפי שלא תוקצב בעבר - תוך פיתוח דרכי חשיבה ופעילות חדשנית בנושא."
02/06/2016  |  ד"ר אבי ברוכמן  |   מאמרים
בוודאי שמתם לב לעובדה, שהביקור שלכם בסופר לוקח לכם פחות ופחות זמן. אם פעם הביקור היה עורך לפעמים גם שעה, הרי שעם השנים הביקורים לוקחים פחות ופחות זמן או לחלופין תדירות הביקורים אפילו קטנה.
02/06/2016  |  יובל לובנשטיין  |   מאמרים
נראה כי היוזמות המדיניות של צרפת ומצרים לפתרון הסכסוך הישראלי פלשתיני דוחפות מדינות נוספות בעולם להתערב בנעשה במזרח התיכון ולקדם יוזמות מדיניות נוספות. אחת המדינות האלה היא שוויץ אשר יש לה מעורבות גדולה בנעשה בצד הפלשתיני בעיקר ברצועת עזה, לשוויץ יש קשרים טובים עם ממשל חמאס בעזה.
02/06/2016  |  יוני בן-מנחם  |   מאמרים
אתה קורא את שני פסקי הדין של כבוד השופטת דיתה פרוז'ינין בעניינם של מני נפתלי וגיא אליהו ותוהה אם שרה נתניהו היא הסוס המתאים לרכוב עליו כדי לבשר לנו הלכות בעניין העסקה פוגענית.
02/06/2016  |  יוסי דר  |   מאמרים
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
דרור אידר
דרור אידר
זה לא היה ביתן "פיצה ותאנים", זה ביתן של מדינה שנלחמת על הישרדותה, לזרוק את האתגר ככה, זה מעשה פחדני    מכיוון שכולם כועסים על ישראל ללא סיבה אמיתית, רק מתוך אנטישמיות, לתת את המתנה...
אלי אלון
אלי אלון
המתחם המיועד לשימור נבנה בשלבים במהלך המחצית השנייה של המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20    על-אף שמדובר במתחם בעל ערך היסטורי ואדריכלי רב, המתחם נמצא מזה שנים במצב של הזנחה מבישה
דן מרגלית
דן מרגלית
ביבי ראש, ביבי אשם    נתניהו היה חייב להתפטר דקה אחת לפני הרצי הלוי ורונן בר    איני בא לטעון כי חליוה אינו צריך להתפטר, צריך גם צריך אחריהם? איתם? לא חשוב
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il