|
לא טעים לנו [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
האם תהיתם פעם מדוע עגבניות הנקטפות ישר מהשדה טעימות יותר מאלו שנקנות בחנות המכולת?
מסתבר שלא מדובר בנוסטלגיה ובגעגועים לטעם הירקות של פעם, אלא בעובדה אותה גילו חוקרים לאחרונה - כמות האנזימים שיש בירק האדום פוחתת כשהוא מאוחסן מתחת לטמפרטורה של 12 מעלות צלזיוס.
במצב כזה, של ירידה בכמות האנזימים, המרכיבים הנדיפים המעניקים לעגבנייה את טעמה דרך שילוב של סוכרים, חומצות ומרכיבים נדיפים אחרים, פוחתים גם הם.
לכן, הם מאמינים, צרכנים רבים מרגישים כי העגבניות חסרות טעם, כשהסיבה היא למעשה הקירור שלהם ברשתות המזון.
במילים אחרות - למרות שהאחסון בטמפרטורות קרות מונעות מהירקות להרקב במהירות, טעמה של העגבנייה נפגם.
לאחרונה נתגלה כי עגבניות יכולות להיות יעילות גם כשימוש לטיפול באקנה, כמרכיב בתכשירים לניקוי העור ואפילו בתרסיסי הגנה נגד שמש.