|
[צילום: קייטרינג שף בטבע]
|
|
|
|
|
"שן מתוקה" הוא מושג שרובינו מכירים והוא מתייחס לכל אלו שממש מתקשים לעמוד בפיתוי של עוגה מבלי לאכול אותה וש"משוגעים" על שוקולד ודברי מתיקה אחרים.
אך מסתבר, על בסיס מחקר חדש, שגם האהבה למלוח היא עניין מולד. כך שאם אתם מזילים ריר דווקא על הבורקסים שבמאפיה, או ממליחים את המזון שלכם בצורה מוגזמת אתם כנראה עם נטייה גנטית לכך.
למעשה, מדובר בגרסאות גנטיות שגורמות לאנשים מסוימים להיות רגישים יותר למרירות ולכן הם גם אלו שישתמשו בכמות גבוהה יותר של מלח, ובכך כמובן יעלו את הסיכון שלהם לפתח מחלות לב.
מחקרים קודמים זיהו את הגרסאות הגנטיות האלו אצל אנשים שנטו פחות לבחור מאכלים בריאים ללב, שטעמם מריר במידה מסוימת, כמו ברוקולי, או ירקות בלי עלים ירוקים.
החוקרים סבורים כי ישנה חשיבות מרובה לניסיון למצוא תחליפים הולמים למלח שניתן יהיה להוסיף אותם למאכלים כדי למנוע את טעמם המריר.