משקה ירוק על הבוקר וברוקולי במקום צ'יפס הן חלק מהבחירות הבריאותיות שממש מדכאות אתכם? מסתבר שהבעיה לא אצלכם...
מחקר חדש מגלה כי המוח שלנו מתוכנת להעדיף מאכלים בצבע אדום, כמו בשר, יותר מאשר מאכלים בצבע ירוק, כמו חסה.
לדברי החוקרים, מערכת הראייה שלנו התפתחה עם השנים בדרך בה היא מסייעת לנו לבחור במאכלים מסוימים, בדיוק כמו מערכת הריח של הכלבים, וצבע המזון, מסתבר, הוא מרכיב חשוב ביותר.
החוקרים משערים כי ההעדפה לצבע האדום נובעת מכך שמאכלים אדומים נתפסים כמאכלים עתירי קלוריות בניגוד לירוקים. יש לציין כי העדפה לצבע האדום לא זוהתה בפריטים שאינם קשורים לאוכל.
החוקרים מקווים שהממצאים יוכלו לעזור במלחמה בהשמנה.