|
ירקות וקטניות [צילום: AP/Matthew Mead]
|
|
|
|
|
מחקר שנעשה בקרב פנסיונרים בסקוטלנד הראה כי למשתתפים שהתזונה שלהם הייתה מבוססת על פירות, ירקות ושמן זית היה מוח בריא יותר משל משתתפים שדפוסי התזונה שלהם היו אחרים. כ מדווחים בבי.בי.סי.
המחקר התבסס על סריקות מוח שנעשו ל-401 איש בשנות ה-70 לחייהם שלא סבלו מדמנציה וממידע על הרגלי התזונה שלהם.
המדענים גילו כי אצל אותם משתתפים שהתזונה שלהם התבססה בעיקר על ירקות, פירות, שמן זית, קטניות, דגנים, כמויות מתונות של דגים, גבינות ויין, במקביל לצריכה מוגבלת של בשר, החומר האפור במוח נשאר בנפח גדול שנים רבות יותר בהשוואה לנפחו אצל אנשים שלא הקפידו על סגנון תזונה כזה.
תוצאות המחקר לא השתנו גם לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון גורמים אחרים שיכלו להשפיע על נפח החומר האפור במוח כמו גיל, השכלה, סוכרת ולחץ דם גבוה.
החוקרים לא הגיעו למסקנה נחרצת אם האחריות להשפעה החיובית היא של התזונה הים תיכונית בכללותה או של מרכיבים ספציפיים בה.