|
או-לה טאפאסה-דובלה [צילום: יח"צ]
|
|
|
|
|
לזירת המסעדות הכשרות במדינה הצטרף באחרונה שחקן-חיזוק רענן, שגויס לשם כך במיוחד מספרד, ושאין כל סיבה לזלזל בו. הדברים אמורים במסעדת "טאפאס בר פופאי", השוכנת ברחוב משכית 27 שבהרצליה פיתוח, והמשתלבת היטב במרקם המסעדות הרבות המאכלסות אותו.
"טאפאס בר פופאי" ממוקמת במקומה של מה שהייתה בעבר "צימעס", אף היא מסעדה יהודית כשרה, שנסגרה לא מכבר, ושלזכותה ייאמר שהותירה אחריה יורשת קולינרית כשרה כמותה, ועל כזו מן הראוי לברך "כן ירבו".
הגענו אליה בשניים, לעת צהריים, ומצאנו מסעדה שוקקת-חיים, המאכלסת בעיקר עובדי הייטק רבים, הנמנים גם עם סתם סועדים שכמונו. התפריט העסקי היומי שהוגש, היה על טהרת ארצו של סרוונטס, כיאה כמובן לכרה ספרדית, שחבל עד למאוד שהיא די נעדרת מן הנוף הקולינרי הישראלי השכיח.
ישר לעניין
פתחנו במרק-עדשים מהביל, שכמוהו לא הגיע לפינו עד כה. היה זה מרקם עסיסי ועשיר של נזיד, ששווה אף למכור כל בכורה תמורתו. למרק התלוו גם שלוש אמפנדות, ממולאות בנתחי-עוף, בקר וירקות, שדווקא לא עמדו על הגובה, משום שהיו מטוגנות, במקום שיהיו עשויות בתנור. לחם הבית, שהוגש בצידן, עם פלפל גרוס, היה לעומת זאת ישר לעניין.
המנות העיקריות היו חגיגה ספרדית אמיתית של בשרים נימוחים ורכים. הדברים אמורים בפאייה גזעית של בקר ושל עוף, שהכילה כל מה שצריך בתוכן: אורז, אפונה, בצל, פלפל אדום וירוק, עם תוספת יפה של שום זעפרן. אז מה עוד תבקשי מאיתנו פאייה לשמה, ואין ואין לך עדיין?
פינשנו בסלט-פירות עסיסי, שהכיל מגוון מפירות העונה, עם אספרסו כפול וסודה צוננת. החשבון הסתכם ב-260 שקל, והוספנו עליו תשר של 15% לשרות שהיה לבבי ונעים. את "טאפאס בר פופאי" זיכינו ב-9 מתוך 10 הנקודות של הסולם הקולינרי שלנו, ומובטח שנשובה אליה מהר.