תוצאות מתוקות למחקר חדש - הוספת קקאו לקפה של הבוקר יכולה להועיל מאוד במונחים של ריכוז וקשב מאוחר יותר בעבודה. כך מדווחת רבקה ג'וזף מגלובל ניוז.
כדי לענות על השאלה איזה משקה יוכל לתרום יותר לתחושת אנרגיה טובה ערכו החוקרים ניסוי עם ארבעה סוגי משקה - אחד עם קקאו, שני עם קפאין, שלישי עם שניהם ורביעי משקה פלצבו.
הם גילו שיעור תגובה מהיר יותר אצל משתתפים ששתו את הקקאו ואף אצל אלו ששתו קפה בתוספת קקאו, בהשוואה למשתתפים ששתו רק קפה או פלצבו.
ממצא מעניין הוא שבנוסף להשפעות החיוביות על הריכוז, הקקאו הפחית את תופעת הלוואי הידועה של הקפאין - חרדה.
ממצא נוסף שעלה מן המחקר הוא שאלו ששתו משקה שהכיל רק קפאין היו נרגזים יותר בשעות שלאחר מכן בהשוואה לאלו ששתו משקאות אחרים.