|
בריא-בריא [צילום: אורי לנץ/פלאש 90]
|
|
|
|
|
מחקר חדש מחליף את התפוח באמרה המוכרת - תפוח בפה מרחיק את הרופא - באבוקדו. כך מדווחת ג'סיקה סוס מחדשות איי.בי.סי.2.
חוקרים גילו כי אכילת אבוקדו יכולה למנע מחלות לב וסוכרת ולכן ממליצים להכניס אותו לתזונה הקבועה.
הקווים המנחים החדשים שפרסמו, על-פיהם מומלץ לאכול אבוקדו בכל יום, מבוססים על מחקר אירני שבחן 129 מחקרים שכבר גילו השפעות חיוביות מאכילה יומית של אבוקדו.
לדבריהם, לאבוקדו יש את ההשפעה המשמעותית ביותר על הכולטרול וצריכתו יכולה להשפיע על מדדים שונים של הכולסטרול, כדוגמת ה-LDL המכונה "הכולסטרול הרע".