|   15:07:40
דלג
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
כל מה שרציתם לדעת על קנביס רפואי
קבוצת ירדן
תכשיטים לקחת לחופשה בחו״ל בחג הפסח

הדרכה לקניית חמץ לאחר הפסח

יש להקפיד לרכוש מוצרי חמץ שיוצרו לפני הפסח רק במקום בו מוצג אישור מכירת חמץ מאת הרבנות המקומית עלינו לוודא שהאישור המוצג הינו האישור המקורי (ולא צילום של אישור לבית עסק אחר...) ומתייחס לשנה זו
19/04/2017  |   יצחק דביר   |   כתבות   |   חגים ומועדים   |   תגובות
אפשר גם לחם [צילום: זאק ווג'גראס/פלאש 90]

חכמים אסרו את השימוש בחמץ שעבר עליו הפסח. בהלכה זו אנו נפגשים בבית וברכישת מוצרים:

בבית - כאשר לאחר הפסח נמצא חמץ שבשוגג לא ביערנו או לא מכרנו לגוי - אסור להשתמש בו.

בחנות/במסעדה - יש להקפיד לרכוש מוצרי חמץ שיוצרו לפני הפסח רק במקום בו מוצג אישור מכירת חמץ מאת הרבנות המקומית. עלינו לוודא שהאישור המוצג הינו האישור המקורי (ולא צילום של אישור לבית עסק אחר...) ומתייחס לשנה זו.

המקפידים שלא לאכול חמץ שנמכר

מעיקר הדין חמץ שהיה ברשות גוי או נמכר לגוי לפני פסח - מותר באכילה לאחריו. יש מגדולי מגדולי ישראל שהחמירו שלא להשתמש בחמץ שנמכר לגוי, מכמה טעמים:

א. לשיטתם תקנת המכירה הייתה כתקנה חד-פעמית אך לא כהתנהלות קבועה בכל פסח.

ב. יש הסוברים שמכירת החמץ חלה רק כאשר הגוי לוקח את החמץ לביתו בפועל, ולכן בימינו המכירה אינה חלה.

ג. יש החוששים לכך שרבים מבעלי העסקים אינם מתייחסים אל מכירת החמץ ברצינות, ואין בכוונתם למוכרו לגוי באמת, ובכך הם פוגעים במכירה.

המקפידים על כך קונים רק מוצרים שתאריך הייצור שלהם לאחר הפסח. פעמים רבות בשבועות הסמוכים לפסח, בעלי החנויות מניחים במדפים את המוצרים שיוצרו לאחר הפסח, ולאחר מכן חוזרים למכור את אלו השמורים במחסנים. לכן יש לשמור על ערנות בקניות גם זמן רב לאחר הפסח (בערך עד חג השבועות), בפרט במוצרים יבשים המאוחסנים זמן רב, כגון פסטה, דגני בוקר, וכדומה.

יש המחמירים לאכול רק ממוצרים שיוצרו מקמח שנטחן לאחר הפסח, מקור חומרא זו בכך שבעבר היו גרעיני החיטה נרחצים זמן רב במים וממילא היה גם הקמח נחשב כחמץ, אולם בימינו על גבי החיטים מותזים מעט מים שאינם גורמים להחמצתם, והקמח אינו מוגדר כחמץ.

כיצד נזהה אלו מוצרים יוצרו לאחר הפסח?

את תאריך הייצור ניתן לזהות בשלושה אופנים:

1. סימון מפורש - כמעט כל היצרנים מקפידים לציין על גבי מוצר שיוצר לאחר הפסח 'נאפה לאחר הפסח' או 'נטחן לאחר הפסח'. (במוצרים בעלי איחסון ארוך יש לשים לב שלא מדובר על פסח של השנה שעברה).

2. תאריך ייצור - על מוצרים רבים מצויין תאריך הייצור בהזרקת דיו על גבי המוצר.

3. קוד המוצר - כאשר לא מסומן תאריך הייצור, ניתן לזהות אותו על-ידי קוד המוצר. (לא הברקוד, אלא הקוד המודפס בהזרקת דיו על גבי מוצרים רבים). הקוד בנוי משני חלקים: הראשון מסמן את שנת הייצור והשני את מספר הימים שעברו מתחילת השנה הלועזית.
בשנה זו (תשע"ז) מוצרים שמסומן עליהם מספר גבוה יותר מ 7108, או 17108 יוצרו לאחר הפסח. (לעיתים בסוף הקוד ישנו מספר נוסף המייצג את מספר המשמרת בו יוצר המוצר).

ייצור המוצר לאחר הפסח אינו מבטיח שהוא אינו מכיל מרכיבי חמץ שיוצרו קודם. לכן במוצרים שתהליך הכנתם ארוך, כגון בירה שתהליך הכנתה כחודשיים, או משקאות חריפים אחרים - לא מספיק לוודא שתאריך הייצור הוא לאחר הפסח, ובחודשים הסמוכים לפסח יש לרוכשם רק במקומות בעלי אישור על מכירת החמץ.

על אף שחשש זה קיים גם במוצרים אחרים, כגון חומרי עזר מחמץ המשמשים גם למוצרים המיוצרים לאחר זמן רב - ניתן לסמוך על תאריך הייצור, משום שאיסורו של חמץ לאחר הפסח הוא מדרבנן ו'ספק דרבנן לקולא'.

על אלו מוצרים צריך להקפיד?

לאחר הפסח יש להקפיד רק על מוצרי חמץ וודאי, כגון: מאפים, וויסקי, בירה, וודקה, פסטה, שקדי מרק, קווקר, בורגול, חיטה, דגני בוקר וכדומה.

אולם אין צורך להקפיד על המוצרים הבאים:

א. מוצרים שכמות החמץ שבהם מועטה, או שלא ברור שיש בהם חמץ כלל, כגון: דגים, בשר, אבקות אינסטנט, במבה, גלידה (שאינה מכילה שברי עוגיות), גרעינים ופיצוחים, דבש, חומץ, חלווה, סלטים וממרחים, יין, מיונז, מיץ לימון, מסטיקים, מרגרינה, משקאות קלים, פירות יבשים, צ'יפס, קופסאות שימורים, קמח, רטבים, שמנים.

ב. מוצרים שהחמץ שבהם פגום - כגון תרופות מרות, כלי נייר, חומרי נקיון.

ג. מוצרים שאינם אוכל, כגון: מוצרי טיפוח וקוסמטיקה (דאורדורנט, אודם, בושם וכדו'), סבונים, מזון לבעלי חיים וכדומה.

תאריך:  19/04/2017   |   עודכן:  19/04/2017
יצחק דביר
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
הדרכה לקניית חמץ לאחר הפסח
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  חגים ומועדים

16/04/2017  |  אברהם הללי  |   מאמרים
המשימה להחזיק מעמד בפסח ובחול המועד הופכת קשה, משנה לשנה, בעיר העברית הראשונה, שלמי שלא יודעים למה הכוונה, נדגיש ונציין שהכוונה לעיר, תל אביב. בפסח, פתע פתאום חלק מתושביה "מגלים" - שמאז שנת 1949 ואילך יפו, הינה חלק בלתי נפרד מתל אביב רבתי, לאחר שחוברה והוצמדה לה, לפני 67 שנה בדיוק.
13/04/2017  |  חיים שטנגר  |   יומני בלוגרים
בעבר המצרים החזיקו את היהודים כעבדים, וסדר פסח שלנו מספר לאיזה מכות נזקק פרעה של המצרים כדי להבין שאסור שעם אחד ישעבד עם אחר.
12/04/2017  |  אריה גל  |   מכתבים/הערות
בסיום ליל שימורים בקריאת ההגדה ששיאה הסעודה הדשנה, שהכל שיכורים מארבע כוסות היין, התיצבנו בבוקרו של חג בבית הכנסת לקיים את החג כהלכתו בתפילה חגיגית, כפי הנראה רק אלה שהצליחו להתעורר ולהתאושש מן המטעמים ובעיקר מן השתיה כדת וכדין. מתברר כי אלה לא היו רבים. ברם צריך לזכור כי המועד הוא שני ימים שבהם שבת שבתון מכל מלאכה ואילו חמשת הימים בין היום הראשון לשביעי הם ימי חול המועד, שבהם מותר לעבוד לאלה שהכנסתם דלה ואינה מספיקה די הצורך, וצריכים הם לעבוד כדי לקים את המשפחה בכבוד, נהוג לעבוד חצי יום. כאמור זה מותר לצורך המחיה או מלאכה שאין אפשרות לדחותה לשבעה ימים שלמים. כפי שהיו קדמוננו נוהגים מֵעֲטוּ במלאכה והרבו בַּקֹּדֶשׁ. כמובן שאפשר גם לטיל ברחבי הארץ בימי החול ולשבות ולהנפש בחג כבשבת.
12/04/2017  |  אברהם הללי  |   מאמרים
שרת התרבות והספורט מירי רגב תועדה (יום ג', 11.4.17) כשהיא מבלה במסעדה לא כשרה המגישה חמץ ושרימפסים - מסעדת פארוק בשוק ביפו.
11/04/2017  |  עידן יוסף  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
ירון פרידמן
ירון פרידמן
הדיווחים בעולם כולו על אודות המלחמה בעזה מעדכנים ללא הרף את מספר ההרוגים הפלשתינים בעזה. נראה כי יש סוג של קונצנזוס לגבי המספרים. אך מהי רמת מהימנותם?
מנחם רהט
מנחם רהט
נס הצלת עם ישראל משואה זוטא, תחת נחילי הכטב"מים והטילים שנשאו מטעני מוות נוראים, אינו פחות מנסי הקמת המדינה וששת הימים, ויש אומרים שמדובר בנס בסדר גודל תנכ"י
ציפי לידר
ציפי לידר
למרבה האירוניה, בתו של פרעה היא שהצילה אותו ובסופו של דבר פרעה בכבודו ובעצמו גידל את משה בארמונו, וסלל את הדרך לגאולה    האדם חושב, והאלוקים צוחק
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il