|
הורים לא יודעים [צילום: חן לאופולד/פלאש 90]
|
|
|
|
|
בחודש ינואר 2016,
האיחוד האירופי קבע גבול מקסימלי של ארסן אנ-אורגני בניסיון לצמצם את הסיכונים הבריאותיים ממנו. כך מדווחים בסיינס דיילי.
החדשות הרעות הן שמדענים בדקו ומצאו שלמרות החוק עדיין מרבית מוצרי המזון לתינוקות מכילים חומרים עם רמה לא חוקית של החומר.
למעשה, לדברי החוקרים, המחקר הנוכחי מצביע בפירוש על כך שתינוקות נחשפים לרמות גבוהות ולא חוקיות של ארסן אנ-אורגני למרות התקנות של האיחוד האירופי.
חשוב לדעת כי תינוקות פגיעים במיוחד להשפעות המזיקות של החומר והוא עלול לפגוע בהתפתחו שלהם.
כמו-כן, חשיפה לרמות גבוהות ממנו עלולה לפגוע גם במערכת החיסונית וברמת המשכל.