|
3 פעמים בחודש [צילום: מדי הכטמן/פלאש 90]
|
|
|
|
|
שוקולד, כמו שכבר ידוע זה שנים, הוא בהחלט פינוק מרגיע ללב שבור, וכעת מתברר שהדבר נכון גם ברמה המדעית. כך מדווחת ג'ניס וויליאמס מניוזוויק.
מחקר חדש מגלה כי אנשים בוגרים שאוהבים ליהנות משוקולד לפחות פעם עד שלוש פעמים בכל חודש נמצאים בסבירות נמוכה ב-20%-10% לסבול מ"פרפור עליות" (פרפור פרוזדורים) בהשוואה לאלו שאכלו שוקולד פעם בחודש או פחות מכך.
לצורך המחקר, סקרו החוקרים נתונים של 55,500 איש מדנמרק, גברים ונשים בני 64-50. נתוני המחקר הראו כי אנשים שצרכו 28 גרם שוקולד בשבוע, היו בסבירות נמוכה ב-17% לפתח בעיה של פרפור פרוזדורים בסוף תקופות המחקר לעומת אנשים שאכלו פחות מכמות זו בחודש.
שוקולד אינו המזון היחיד שנמצא קשור להורדת הסיכון לבעיות לב. ידוע גם כי תזונה ים תיכונית העשירה בפירות, ירקות, דגים וקטניות מפחיתה את הסיכון גם כן.