|
לוותר [צילום: ז'אק ווג'רס/פלאש 90]
|
|
|
|
|
מחקר מקיף ביותר, שהתפרס על פני 18 מדינות, הראה כי אין זה השומן שבתזונה שמעלה את הסיכון שלנו למוות מוקדם אלא הכמות המוגזמת של הפחמימות - בעיקר פחמימות מזוקקות ומעובדות, ואלו למעשה הרוצח האמיתי. כך מדווח דניס תומפסון מסי.בי.אס. ניוז.
המחקר גילה גם כי אכילת פירות, ירקות וקטניות יכולה להוריד את הסיכון למוות מוקדם, אך שלוש מנות או יותר ביותר גם הם מוגזמות ואינן תורמות ליתרון נוסף.
ובמילים פשוטות - צ'יזבורגר יכול להיות בהחלט ראוי לאכילה, והוספת חסה ועגבנייה יכולות להועיל עוד יותר, אך כמות מוגזמת של לחמניות, במיוחד מקמח לבן, עלולה להעלות את הסיכון שלכם למוות בטרם עת.