|
מה מורחים על הלחם? [צילום: אמיר גדות]
|
|
|
|
|
תזונה דלת שומן עלולה להעלות את הסיכון למוות מוקדם בכמעט 25%, כך עולה ממחקר מקיף ביותר שנעשה לאחרונה. כך מדווחת לאורה דונלי מטלגרף.
המחקר, שכלל 135,000 איש, גילה כי תוחלת החיים של אלו שצמצמו את צריכת השומנים הייתה קצרה יותר מזו של אלו שנהנו מכמות רבה של חמאה, גבינה ובשר.
ארגוני הבריאות מזהירים כי כמות רבה מדי של שומן רווי מעלה את רמות הכולסטרול, ואלו, מעלים את הסיכון למחלות לב.
אך המחקר הנוכחי הראה כי דווקא אלו עם צריכה נמוכה של שומן רווי היו בסיכוי גבוה יותר ב-13% למוות מוקדם בהשוואה לאלו עם הצריכה הגבוהה.
ישנם חוקרים בתחום התזונה הסבורים כי לדיאטה יש השפעה מעטה על הסיכון למות ממחלת לב והשפעתה רבה יותר במקרים של סרטן, מחלות נשימה ודמנציה.