|
מרכיב חשוב [צילום: ריצ'רד דרו/AP]
|
|
|
|
|
בניגוד לדעה הרווחת האמריקנים אינם אוכלים כמות מספקת של לחם במסגרת התזונה. כך עולה ממחקר חדש עליו מדווחת אביגייל מילר ממייל אונליין.
המחקר הראה כי צריכה של מזונות עשירים בחיטה כמו לחם, לחמניות, טורטיות ודגנים מוכנים מהווה פחות מ-15% מהתזונה. כיום, הקווים המנחים ממליצים כי 30% מהתזונה תהיה מורכבת מדגנים.
מומחים מזהירים כי מחסור במזונות דגניים עלול לגרום לירידה בצריכת חומרים מזינים וחיוניים הנדרשים בתזונה מאוזנת. צוות החוקרים ציין כי על בסיס ממצאי המחקר, כדאי לאמריקנים לחשוב פעמיים לפני שהם מצמצמים את כמו הפחמימות בתזונה במטרה לרדת במשקל. המחקר בוצע על-ידי חוקרים מטעם "הקרן האמריקנית למזונות דגניים".