|
ממצאים מפתיעים [צילום: סופי גורדון/פלאש 90]
|
|
|
|
|
מחקר חדש מראה כי תזונה המבוססת על דגנים מלאים אינה יעילה, כפי שסברו עד כה, בהורדת גורמי סיכון חשובים למחלות לב וכלי דם. כך מדווחת קמיל ביינונו מדיאבטיס.
הממצאים מעוררים ספקות לגבי ההמלצות של איגוד הלב האמריקני הממליץ לאכול דגנים מלאים כדי להוריד את הסיכונים למחלות לב, להשמנה ולסוכרת מסוג 2.
החוקרים סקרו מחקרים רנדומליים שהתמקדו בתזונה המבוססת על דגנים מלאים, על דגנים מזוקקים או תזונה רגילה, ברמות הכולסטרול של המשתתפים וברמות לחץ הדם.
דגנים מלאים כללו: דגני בוקר, חיטה, שעורה, אורז, דחן, תירס ושיבולת שועל, בעוד שדגנים מזוקקים כללו קמח לבן, לחמים nועשרים ואורז לבן. תזונה רגילה כללה את שני סוגי הדגנים.
לאחר שסקרו את הראיות של תשעה מחקרים החוקרים לא גילו כל השפעה חיובית על רמות הכולסטרול בדם או על לחץ הדם שנבעו מהתזונה המבוססת על דגנים מלאים.