|   15:07:40
דלג
  יצחק דרימר  
בעלים ומייסדים מרכז דרימר לרפואה
בלוג/אתר רשימות מעקב
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
כל מה שצריך לדעת על הפסקת הריון
כתיבת המומחים
פיצוי על אובדן כושר עבודה בשל מחלת כליות תורשתית? יש דבר כזה!

השפעת המזונות שאנו אוכלים

כאן באה חשיבות גדולה ביותר שאומרת איזה סוג של אנרגיה אנו רוצים בעבור גופנו, או יותר נכון איזה סוג של מזון אנו רוצים להכניס לגופנו, שישמש אותנו לאנרגיית החיים שלנו
18/09/2017  |   יצחק דרימר   |   כתבות   |   חגים ומועדים   |   תגובות
אכלו מנות קטנות [צילום: נתי שוחט/פלאש 90]

העולם מחולק לשני סוגים של אנשים: זה שחי בכדי לאכול וזה שאוכל בכדי לחיות. גופנו הוא יצירה מדויקת וככזה, הוא זקוק לתזונה ראויה ומדודה. אוכל הוא הדלק הכימי לגופנו הביו-כימי, גופנו צריך מזון שישמש לו דלק לאנרגיה ועם אותה אנרגיה אנו מתקיימים, זזים ולמעשה עושים כל דבר.

איזו אנרגיה אנחנו רוצים להכניס לגופנו?

כאן באה חשיבות גדולה ביותר שאומרת איזה סוג של אנרגיה אנו רוצים בעבור גופנו, או יותר נכון איזה סוג של מזון אנו רוצים להכניס לגופנו, שישמש אותנו לאנרגיית החיים שלנו. העיקרון הוא פשוט: לפי סוג המזון, כך גם סוג האנרגיה. כלומר, ככל שהמזון שנצרוך יהיה מדויק יותר, כך גם תהיה הרמה האנרגטית שגופנו יכול להפיק ממנו. בהנחה ונצרוך מזון ברמה נמוכה ולא מדויקת, האנרגיה שגופנו יפיק מאותו מזון, תהיה חלשה. לעומת זאת, מזון ברמה גבוהה ומדויקת, יעצים ויפיק אותנו ויפיק מגופנו אנרגיה גבוהה ומשובחת.

בין מנוחה לפעילות

האם המזון שנכניס לגופנו ביום חול יהיה שונה מסוג המזון שנכניס לגופנו ביום שבת או ביום חג? סוגיה זו מכניסה אותנו לחשיבה מעניינת. ביום שבו אנו פעילים בעצימות גבוהה יחסית כמו: יום עבודה, יום של פעילות גופנית או אימון, מומלץ לצרוך מזונות אשר דורשים עוצמות יותר גבוהות של פעילות, מזון אשר יתן בידנו יכולות פיזיות או מנטליות גבוהות עקב דרישת הגוף למאמץ גופני או מנטלי.

בימי "חול" שהם ימי עבודה, הדרישות המנטליות והפיסיקליות מהגוף, נמצאות בעצימות גבוהה, ולכן עלינו לספק לגוף אנרגיה גבוהה יחסית, מבוססת על גלוקוז שתבוא בדמות מזונות עשירים בחלבון, צריכה של סוכרים מורכבים ופחמימות מורכבות.

לעומת זאת, שבתות או חגים הם ימים שבדרך-כלל נחשבים לנינוחים ורגועים יותר, שבהם הגוף נמצא בשלווה יחסית, במצב של מנוחה, שינה יותר מהרגיל, קריאה לשם עונג, דיבור, דיון עם משפחה וחברים וכו'. ולכן הדרישה מהיכולות המנטליות או הפיסיות שלנו, נמצאת בפוזיציה שונה ובדרך-כלל גם יותר נמוכה.

בימים אלה, המזונות המומלצים (למרות עונג שבת וחג) יהיו מזונות יותר קלים לעיכול כגון: הרבה ירקות, פירות, אגוזים, שקדים, גרעינים, דגים, קינוחים קלים, סורבה, פירות טרט, מי לימון עם נענע (לעומת מוגזים או מיצים). כמו-כן, התוספות המומלצות הן אורז מלא וקינואה. מי שחשקה נפשו "לנשנש" בין הארוחות לשם עונג החג או השבת, יכול לעשות זאת בתנאי שמדובר בכמויות קטנות.

אז איך כדאי לנהל את התזונה בחג?

  • בשר, עוף או הודו: מומלץ לאכול אותם מלווים בירקות (חיים, מוקפצים או מבושלים);

  • כמויות קטנות: לאכול בכמויות קטנות ולא עד שובע מלא;

  • הליכה קצרה לאחר הארוחה: או מה שנקרא "להוריד את הארוחה";

  • לשתות מים: לא יותר משתי כוסות מים עד 20-10 דקות לפני האוכל. חשוב לא להרבות בשתייה לאחר האוכל, יש לצרוך מעט מים אחרי האוכל;

  • אכלו לאט: בימי חול ועבודה לרוב אנו אוכלים מהר מן הרגיל, העיכול בעומס ולכן נגרמת עייפות. לכן בימי חג ושבתות, אכלו לאט ומעט. כך המזון יתעכל בקלות, תחושו שבעים ובעקבות זה תרגישו יותר עונג ושקט;

  • אל תערבבו חלבונים מן החי: לא לשלב באותה ארוחה עוף, בשר ודג ביחד, אלה רק סוג של חלבון אחד מן החי (מומלץ בשילוב ירק).

לסיכום

כאשר תאכלו ארוחות טובות ומדויקות במשך החג, החזרה לשגרה תהיה מלאה באנרגיה טובה ולא כזו המלווה בעומס של הגוף שיתאמץ לפרק מזון לא מדויק. הכי חשוב, תחיו קצת בכדי לאכול ולהתענג, תאכלו קצת בכדי לחיות טוב ותיהנו מן החיים. כבדו את גופכם בדלק ראוי ואיכותי והוא יכבד אתכם.

תאריך:  18/09/2017   |   עודכן:  18/09/2017
יצחק דרימר
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
השפעת המזונות שאנו אוכלים
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  חגים ומועדים
לכבוד השנה החדשה, הפעם לצמחונים שבנינו, ולאלו שמעדיפים הפעם לערוך את שולחן החג בסגנון שונה יותר או לאלו שפחות אוהבים בשר ומוצריו, נקבל את שולחן החג החגיגי במאכלים ומטעמים צמחוניים.
17/09/2017  |  ליטל פיינגרץ  |   כתבות
משאלות והרהורים ערב השנה החדשה.
14/09/2017  |  איתן קלינסקי  |   מאמרים
משרד החקלאות ופיתוח הכפר מפרסם, ככל שנה, את נתוני הצריכה של המאכלים הפופולריים בראש השנה, לקראת תקופת החגים המתקרבת: בחודש ממוצע צורך הישראלי כ-1 ק"ג דגים ומוצריהם ואילו בחודש תשרי נוסקת הצריכה פי שניים ומגיעה לכ-2 ק"ג לנפש. לקראת ראש השנה הדג המקומי המוביל במכירות הוא הקרפיון, אחריו האמנון ובמקום השלישי הבורי והדניס. בחודש תשרי נצרכים כ-800 טון קרפיונים, לעומת 250 טון בשאר חודשי השנה, כ-750 טון אמנון בחודש תשרי, לעומת 500 טון בשאר חודשי השנה וכ-250 טון בורי בחודש תשרי, לעומת 150 טון בשאר חודשי השנה.
14/09/2017  |  מירב ארד  |   חדשות
המאכלים הסמליים הקשורים לברכות ומשתנים מעדה לעדה וכוללים בנוסף ל"תפוח בדבש" המסורתי גם את המאכלים הבאים:
12/09/2017  |  שרה קפלן  |   כתבות
סיום שנה נוגע בראשית שנה, סוף וקץ, תחילה וראש. תחושות של סוף שנה מביאות בנפשנו ברכות והודאות על העבר, שמחה על מעשים והישגים שהשגנו, ועם זה חשבון נפש על מה שלא עלה בידינו, על דברים שנכשלנו בהם.
10/09/2017  |  חניאל פרבר  |   מאמרים
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
עדנה ויג
עדנה ויג
משוררים רואים בשירה דרך לבטא את הדיוקן העצמי שלהם ואת חלומם    כאן המשורר מבטא זאת כבר מראשיתו כעוּבּר, שגדל להיות משורר
מירב ארד
מירב ארד
חופשת החג מתקרבת בצעדי ענק, ועל רקע חוסר הוודאות יש מי שעדיין לא החליטו סופית על תוכניות לחופש    עבור המתלבטים בדקנו מחירים של חבילות נופש מובחרות מעבר לים
דן מרגלית
דן מרגלית
השופט קפלן שחרר את השכל לאחר שהבין שהמשטרה מתאנה להשכל, ובכלל הוא נעצר באזור שהמשטרה ממילא חסמה ולא הייתה בו תנועה
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il