|
מתוק ובריא [צילום: מת'יו מיד/פלאש 90]
|
|
|
|
|
שוקולד מועשר בשמן זית יוכל למנוע מחלות לב, כך קובע מחקר חדש עליו מדווחת אלכסנדרה תומפסון ממייל אונליין.
אכילה של השוקולד המשולב הזה, שאולי לא קל לעיכול, בכל יום, יכולה להעלות את רמות הכולסטרול "הטוב", ולהוריד את רמות לחץ הדם.
בנוסף, דיווחו החוקרים, הוא יכול להעלות בצורה משמעותית את רמות ה-EPC (תאי אב אנדותליאליים), שהם חיוניים לתיקון ותפקוד כלי הדם.
החוקרים גילו כי מנות קטנות על בסיס יומי של שוקולד מריר בתוספת פוליפנולים טבעיים משמן זית כתית מעולה נמצאו קשורות לשיפור בפרופיל הסיכון למחלות לב וכלי דם.