|
קודם סלט [צילום: נתי שוחט/פלאש 90]
|
|
|
|
|
מחקר חדש גילה כי שיטה פשוטה לגמרי - כמו אכילה של ירקות וחלבונים לפני הפחמימות במהלך הארוחה, יכולה להביא לירידה משמעותית ברמות הסוכר והאינסולין בדם. כך מדווחת קמיל ביאנוונו מסיאבטיס.
ידוע וברור כי פחמימות עלולות להיות בעיתיות לאנשים הסובלים מסוכרת מסוג 2, וכי הורדת רמות הסוכר והעמילנים היא אולי השינוי התזונתי החשוב ביותר שניתן לעשות כדי לשנות את העמידות לאינסולין.
המחקר הנוכחי הראה כי כי סדר האכילה יכול להוות שינוי משמעותי בהורדת רמות הסוכר כתגובה לארוחה המכילה פחמימות.
החוקרים גילו כי אכילת הפחמימות בסוף הארוחה, במקום בתחילתה, יכולה להביא לירידה של 53% במדדי הגלוקוז בדם. ההשפעות החיוביות נראו גם לגבי רמות האינסולין, שהיו נמוכות יותר, והורמון במעיים - GLP-1 שהרמות שלו עלו.