|
טעים ומשביע [צילום: אורי לנץ/פלאש 90]
|
|
|
|
|
מחקר חדש מגלה כי אכילה קבועה של מזונות עשירים בשומן חד לא רווי יכולים להשפיע על מידת הרעב שלנו. כך מדווח אנתוני וסקז-פדי מאוליב אוילס טיימס.
המחקר הראה כי מזונות אלו, שכוללים אבוקדו, קינואה, חומוס, סלמון, אגוזי מלך ושמן זית הם בעלי השפעה על ההורמונים שגורמים לירידה בתיאבון.
החוקרים הגיעו למסקנות על-ידי כך שמדדו את הרמות הפיסיולוגיות של הרעב והשובע דרך השינויים בהורמונים אצל משתתפי המחקר וכן ביקשו מהמשתתפים לדרג את מידת הרעב שלהם ואת כמות האוכל שיכלו לאכול.
הם גילו כי אצל משתתפים שאכלו תזונה עשירה בשומן חד לא רווי זוהתה ירידה משמעותית ברמת הגרלין, הורמון המגביר את תחושת הרעב, וירידה משמעותית בפפטיד YY, הורמון המגביר את תחושת השובע, או המלאות.
המדידות נלקחו לאחר ארוחות ובמהלך תקופות של צום.