|
על בסיס קבוע [צילום: משה שי/פלאש 90]
|
|
|
|
|
גבינות, על כל תכולת השומן הגבוה שבהן, לא נתפסות בדרך כלל כמזון בריא ללב. אך סקירה חדשה של מספר מחקרים מביאה איתה חדשות טובות למכורים לברי ולקשקבל: גבינה יכולה למעשה לעזור במניעת התקפי לב. כך מליסה מתיוס מניוזוויק מדווחת.
סקירת המחקרים גילתה כי קיים קשר בין צריכה של גבינה לירידה בסיכון למחלות קרדיווסקולריות (של הלב וכלי הדם) ולשבץ. החוקרים זיהו למעשה את הדרך בה התזונה השפיעה על הבריאות של יותר מ-200,000 איש מ-15 מחקרים שבוצעו באירופה ובארצות הברית.
מן הממצאים עלה כי אנשים שאכלו מנה קטנה של גבינה (כגודל קופסת גפרורים) על בסיס קבוע בכל יום הורידו את הסיכויים שלהם לפתח מחלת לב כלילית ב-14%. הסיכון לשבץ ירד ב-10% רק הודות להיבט התזונתי הזה.
חשוב לציין כי אין כל הוכחה לקשר סיבתי. החוקרים פשוט הבחינו בקשר בין אכילת גבינה למחלות לב. ישנם מספר הסברים אפשריים לממצאים, כולל העובדה שצמחונים, לדוגמה, אוכלים יותר גבינה מאלו שאינם צמחוניים.