|
איך אפשר בלי? [צילום: מנדי הכטמן/פלאש 90]
|
|
|
|
|
ידיעה מדאיגה ביותר, במיוחד לאלו מבינינו שהשוקולד הוא הסיבה העיקרית שלהם לאושר. המזון המהיר בעולם בסכנה משום שהוא עומד לאבד את אחד המרכיבים החיוניים שלו. כך מדווח קלינט רייני מגרוב-סטריט.
מדענים מנבאים כי השוקולד עלול להיעלם משום שקשה יהיה בעשורים הבאים לגדול אותו בשל הטמפרטורות החמות ומיעוט הגשמים באזורים בהם צמחי הקקאו גדלים. שנת 2050, כנראה, היא השנה בה אנשים יאלצו לתת מענה לשן המתוקה שלהם בטופי או בסוכריות קרמל.
כמו צמחי הקפה וכרמי הענבים, הקקאו הוא עץ בררן. הוא גדל היטב רק ביערות הגשם. מחצית מכמות השוקולד בעולם מיוצרת בחוף השנהב ובגאנה, שם הצמחים שורדים בגובה 300 עד 850 מעל לפני הם ובמזג אוויר עם לחות מספקת.
ב-2050, לדברי החוקרים, העלייה בטמפרטורות עלולה להפוך את הגובה המתאים לגידול צמחים אלו ל-1,500 מטר מעל לפני הים.