|
סויה. מאוזן [צילום: יוטיוב]
|
|
|
|
|
יחד עם המגמה הנמשכת של תזונה המבוססת על הצומח, יותר ויותר אנשים מנסים לבחור באלטרנטיבות ללא מוצרי חלב פרה. ולמרות שפעמים רבות האלטרנטיבות לחלב הפרה מוצגות כתחליפים בריאים, מעט מאוד מחקרים נעשו כדי להשוות את היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם.
מחקר חדש מקנדה בחן לאחרונה ארבעה סוגים של משקאות חלב מבוססים על הצומח - חלב שקדים, חלב סויה, חלב אורז וחלב קוקוס, והשווה את הערכים התזונתיים שלהם לאלו של חלב הפרה. הם גילו כי אחרי חלב הפרה, שעדיין המזין מבין כולם, חלב סויה הוא הזוכה הבטוח. כך מדווחים בסי.טי.וי.
חלב פרה, לדברי החוקרים, הוא מזון מלא, המספק את כל החומרים המזינים כמו שומן, פחמימות וחלבונים. בנוסף, הוא בעל השפעות אנטי-חיידקיות, כשמחקרים קודמים הראו כי בתינוקות צריכה של חלב פרה יכולה להוריד משמעותית את הסיכון לחום ולמחלות של דרכי הנשימה.
עם זאת, אלרגיה לחלב היא אחת האלרגיות השכיחות בקרב תינוקות וילדים, ומשפיעה על כ-2.5-2.2 אחוז מהילדים, יותר אפילו מההשפעה שיש לאלרגיה מבוטנים ומאגוזים. החדשות הטבות הן ש-35% מהתינוקות מפסיקים להיות אלרגיים לחלב בגילאי 6-5 ומספפ זה עולה ל-80% בגיל 16.
המסקנה אליה הגיעו החוקרים היר שחלב סויה מהווה תחליך לחלב פרה כבר ארבעה עשורים ובעל הפרופיל התזונתי המאוזן ביותר מבין ארבעת סוגי תחליפי החלב שנבדקו.