|
להנות מהאוכל [צילום: זאק ווג'רס/פלאש 90]
|
|
|
|
|
כל מי שאי פעם ניסה דיאטה יודע כי ה"מרשם" הסטנדרטי להורדה במשקל הוא להוריד את כמות הקלוריות הנצרכת.
אך כעת מחקר חדש טוען את ההפך בדיוק. מן המחקר עולה כי אנשים שצמצמו את כמות הסוכר, הדגנים המזוקקים והמזונות המעובדים, כשהם מתרכזים באכילת כמות רבה של ירקות ומזונות מלאים - מבלי שדאגו לספירת הקלוריות או להגבלת גודל המנות - ירדו במשקל בצורה משמעותית לאורך תקופה של שנה. כך מדווחת אנהאד אוקונור מדה-סטאר.
האסטרטגיה מתאימה לאנשים בין אם הם מקפידים על דיאטה שהיא בעיקר דלה בשומן או בעיקר דלה בפחמימות, וההצלחה שלהם, לדברי החוקרים, אינה מושפעת מהגנטיקה או מהתגובה של האינסולין שלהם לפחמימות, ממצא שהעלה ספיקות מול הרעיון המקובל כי יש להתאים דיאטות שונות לאנשים שונים על בסיס מבנה הדנ"א או על בסיס העמידות לשומן או לפחמימות.
השורה התחתונה היא כי איכות התזונה היא שחשובה הן לשליטה במשקל והן לבריאות בטווח הארוך.