|
מציעים תפריט נאמן [צילום אילוסטרציה: בבטו מתיוס, AP]
|
|
|
|
|
חרף המשבר הגדול שפוקד זה מכבר את המסעדות בארץ - יש, מסתבר, גם כאלה שמצליחות לצלוח אותו ללא פגע משמעותי, ואפילו לשדרג את התפריט המוגש בהן, מבלי לפגוע ברמת-איכותו, ומבלי להזיק בכך לכיסו הצמוק של הסועד המצוי, הנאלץ בלאו הכי בימים טרופים שכאלה לתמרן היטב בהוצאותיו.
מסעדה שכזו היא, למשל, "טאבולה" הוותיקה, שברחוב הנשיא 75 בהרצליה פיתוח, שכבר עלה לא אחת בידה לשרוד מצוקות קולינריות קשות שפקדו אותה בצוק העיתים, אם בשל הזעזוע בענף, ואם בעטיים של חילופי-בעלות.
גם בחלוף השנים הרבות, ממשיכה "טאבולה" להגיש תפריט הנאמן למטבח האיטלקי האותנטי, שהתחבב מאוד על הסועד הישראלי, עד כדי כך שהוא מועדף עליו על-פני תפריטי-מטבח אחרים, שאינם מצליחים להעפיל לפופולריות כמותו.
בנדיבות יתרה
ל"טאבולה" הנינוחה והמרווחת היטב הגענו לעת צהריים והופתענו למצוא בה תפריט מגוון ועשיר פי כמה וכמה לעומת זה שהיה מקובל בה בעבר. ממבחר המנות הראשונות בחרנו בסרק מינסטרונה, שהיה עשיר בטעמו וערב עד למאוד לחיכינו.
למנה עיקרית הזמנו 300 גרם של בשר פילה עם מחית תפוחי-אדמה, שהוגש בנדיבות יתרה עד כדי כך שבשל עינינו הגדולות נאלצנו לקחת הביתה את מחציתו. הבשר היה שופרא דשופרא, וגם התוספת עמדה במבחן, מלבד רוטב הצ'ימיצ'ורי המאכזב שהוגש במידה.
את הארוחה קינחנו בטירמיסו סמיך ומעודן, שטבל בליקר שהיה מר מדי לטעמנו. החשבון לשניים הסתכם ב-268 שקלים, והוספנו עליו תשר של 15% לשירות מהיר ואדיב של מלצר סבלני וקשוב.
את "טאבולה" זיכינו ב-8 מתוך 10 הנקודות בסולם הקולינרי שלנו.